Marvell Technolgy: Előre vezet, anyagilag is

Marvell Technology részvény

Elsőre ha az ember meghallja a Marvell szót, akkor mindenkinek Amerika kapitány, a Vasember és a többi szuperhős ugrik be. Viszont most nem ezekről a különleges képességű szereplőkről lesz szó, hanem egy különösen érdekes vállalatról, az amerikai Marvell Technology INC-ről, és a részvényéről. Tarts velünk és lehet megtalálod a következő kedvenc részvényedet!

Marvell Technology: A cégről röviden

A Marvell Technology, Inc. egy amerikai cég, amelynek központja a kaliforniai Santa Clarában található, és félvezetőket és kapcsolódó technológiákat fejleszt és gyárt . Az 1995-ben alapított vállalat 2023-ban több mint 7000 alkalmazottat foglalkoztatott, több mint 10 000 szabadalommal rendelkezik világszerte, éves bevétele pedig 5,9 milliárd dollár volt 2023-ra.

Az Egyesült Államokban, Argentínában, Kínában, Indiában, Izraelben, Japánban, Szingapúrban, Dél-Koreában, Tajvanon és Vietnamban működik.

 

marvell technology a székház
A székház

A Marvell Technology jelene

A Marvell Technology Inc. elindította technológiai platformját az 5 nm-es több gigabites réz Ethernet PHY-k számára, hogy lehetővé tegye a vállalati hálózati berendezések gyártóinak és másoknak, hogy teljesítsék a következő generációs több gigabites hálózati technológiák, például a Wi-Fi 7 szigorú energiahatékonysági és teljesítménycéljait.

A Marvell 5 nm-es, több koncertes PHY platformja optimalizált áramkör-terveken, egyedi digitális logikán, továbbfejlesztett DSP-algoritmusokon és egyéb újításokon alapul, hogy 10 Gbps-os teljesítményt nyújtson a Marvell előző generációs eszközeinek teljesítményénél. A platform további önálló PHY-k, integrált SoC-k és egyedi ASIC-ek építőköveként szolgál majd, amelyek bizonyos piacokra és alkalmazásokra vannak optimalizálva.

A Marvell Technology részvény teljesítménye

Ahogy mondani szoktuk, eljtt az igazság pillanata. Máshogy mondva beszéljenek azok a izonyos számok!

 

Marvell Technology 5nap
Marvell Technology 5nap

A részvény az elmúlt öt napban majdnem 1% hozamot realizált. Elsőre mondhatjuk az, hogy lehetne ez több is. Ezzel nagyon nincs is mit vitatkozni, viszont ha megnézzük hogyan teljesítettek az ellenlábasok ( például Apple +0,08%), akkor viszont panaszra sincsen sok okunk.

Részvényt azonban meglehetősen ritkán választunk ilyen rövid távra, mi is vizsgálódjunk egy tágabb időintervallumban:

Fél éves távlatban a részvény

Az igazi ínyencek most kezdhetik dörzsölgetni a tenyerüket:

Marvell Technology 6hónap
Marvell Technology 6hónap

6 hónap és 31,69% hozam, pláne hogy devizában. Nem sokan nem fogadnánk el ilyen eredményt. Éves szinten amúgy ez 14,34%-nak felel meg, ami mellett szintén nem lehet szó nélkül elmenni.

A részvénybefektetés esetén kiemelten fontos a megfelelő kockázatporlasztás, avagy diverzifikáció.

Az egyik ilyentényező az idő, Azaz minél tovább tartjuk meg egy adott részvényünket annál kisebb a kockázata. Legyen mondjuk 5 év?

Marvell Technology 5év
Marvell Technology 5év

5 év alatt évente majdnem 40%-os árfolyamnyereség. És akkor még az osztalékról nem is beszéltünk. Kicsit más számokban kifejezve ez 190%-os növekedést jelent. Nagyjából az Amazon teljesített így, hasonló időtávon.

Mit gondol erről a részvényről? Szeretnéd ha összehasonlítanánk egy másikkal? Akkor keress fel bátran és együtt megtaláljuk a számodra optimális portfóliót!

US semiconductor firm Marvell lays off entire China research and  development team in latest round of job cuts amid industry slowdown | South  China Morning Post

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!