BYD részvény: Élen az autózásban

BYD részvény

Elindítottunk egy sorozatot, amelyben folyamatosan olyan részvényeket mutatunk be, amelyeknek helye lehet az Ön portfóliójában. Korábban a Daimler részvényt már bemutattuk, ezen a héten egészen messzire utazunk egészen Kínába, ahol megismerkedünk a világ egyik legnagyobb elektromos autó gyártó vállalatával a BYD-vel. A cikkből meg fog ismerni minden fontos információ, amelyre szüksége lehet a BYD részvény megítéléséhez. Vágjunk is bele!

További infok | A BYD ÉS A TOYOTA EGYÜTTMŰKÖDIK AZ AKKUMULÁTOROS ELEKTROMOS  JÁRMŰVEK FEJLESZTÉSÉBEN

 

BYD részvény: Mi lehet tudni a vállalatról?

A BYD Auto Co., Ltd. a kínai multinacionális BYD Co Ltd autóipari leányvállalata, amelynek székhelye Hszian, Shaanxi tartomány.  2003 januárjában alapították, miután a BYD Company 2002-ben megvásárolta a Tsinchuan Automobile Company-t. A vállalat gépjárműveket, buszokat, elektromos kerékpárokat, targoncákat, újratölthető elemeket és teherautókat gyárt. A járművek jelenlegi modellválasztéka elektromos járműveket, plug-in hibrideket és benzinmotoros járműveket tartalmaz.

A BYD cég fejlődése

A norincói tulajdonban lévő Qinchuan Machinery Works  2002-es felvásárlása után hozta létre a 100% -os tulajdonban lévő BYD Auto leányvállalatot, amelyet kizárólag a megvásárolt vállalat személygépkocsi-gyártási engedélyének megszerzésére fordítottak.

2008-ban bemutatták a BYD F3 kompakt szedán plugin hibrid változatát.  Az összes értékesítés 2009-ben 448 400 jármű volt. Ugyanebben az évben a BYD megkezdte autóinak exportját Afrika, Dél-Amerika és a Közel-Kelet felé.

Kínában 2013-ban már összesen 506 189 személygépkocsit adtak el, amivel felkerültek a “nagyfiúk” közé. Nem véletlen, hogy 2013-ban a BYD elnyerte a 2013-as év Top Crash Facility díját.

BYD, Toyota to form joint venture on BEV R&D - Chinadaily.com.cn

A BYD 2016-ban is a világ legkeresettebb plug-in autógyártójaként folytatta tevékenységét, több mint 100 000 eladott példánnyal, ami 64% -kal magasabb, mint a 2015-ben elért eredmények.

2020 májusában a BYD bejelentette, hogy Európában kezd terjeszkedni, először Norvégiával. A BYD piacra dobása a Tang SUV-ból és számos haszongépjárműből fog állni.

Tudta-e, hogy megkezdődött egy 2 MW-os napenergia és egy 2 MWh energiatároló építése, amelyet a BYD és az Apparent Inc. fejlesztett ki a BYD Lancaster Coach&Bus gyártóüzemében.

Ezzel a beruházással a BYD elérheti azt, hogy tartani az ütemtervét a saját elektromos busz flottájának kialakításában. A cég fő törekvése a fenntartható fejlődés kialakítása, illetve az öko lábnyom radikális csökkentése. A telep lehetővé teszi a BYD számára, hogy fenntartsa az optimális energiaszintet a gyártáshoz, miközben megújuló energiát termel lokálisan. A Lancaster-erőmű feszültségellátása az első olyan projekt, amely elősegíti a hatékonyabb tiszta energia telepítését az Antelope-völgyben. Az Apparent igen elkötelezett a tiszta energia népszerűsítésére. Az, hogy ez a partneri kapcsolat érinteni fogja-e a cég többi üzemét még nem publikus, viszont szakértők szerint a cég az elsők közt lesz, amely teljesen átállna a 0 emissziós értékre.

Lehet nem is tudja, de a kínai BYDIndustry és a Toyota japán nehéz tehergépjármű-egysége, a Hino Motors közös vállalati megállapodást írt alá új, tisztán elektromos jármű fejlesztésére.

A tervek szerint az új közös vállalkozás 2021-ben Kínán belül jön létre, a BYD és Hino egyaránt 50%-os részesedésével. A vállalkozás azt tervezi, hogy a kezdetben Hino márkanév alatt dobják piacra az autókat 2020 első felében.

Érdekesség:

Bizonyára nem is tudta, hogy 2012-ben a sencsen önkormányzat 500 BYD E6-os autót vásárolt taxiként való felhasználásra.

2016 szeptemberében a vállalat a harmadik legnagyobb plug-in autógyártója lett.

Magyar vonatkozású hír 2020 áprilisából, hogy a BYD vállalat ügyvezető igazgatójával, Isbrand Hóval tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kiemelték, a BYD Komáromban üzemelteti legnagyobb elektromos buszgyárát Európában. A vállalat jelenleg 250 embert foglalkoztat, az elmúlt években háromszorosára növelték bevételüket.

BYD részvény: Komáromi gyár
BYD részvény: Komáromi gyár, forrás autopro.hu

Most,  hogy megismertük a cég múltját, jelenét, és a magyar kapcsolatot is, menjünk tovább és vizsgálódjunk befektetői szempontból is!

Részvénybefektetés

Most, hogy kicsit betekintettünk a BYD vállalathoz, de még nem jutottunk el a BYD részvényhez, érdemes beszélni a részvény befektetésről.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csőd, de ez nem jellemző.
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy kötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Amikor részvénybefektetésen gondolkozunk, mondjuk egy BYD részényen, akkor fontos a kockázatkezelési metódus, vagyis hogy egy olyan portfóliót állítsunk össze, amelyben egyensúlyban vannak a kevésbé kockázatos és a kockázatosabb értékpapírok.

BYD részvény befektetés
BYD részvény befektetés

A BYD részvény

Azzal úgy gondoljuk sokat elmondtunk, hogy a BYD az egyik éllovasa az elektromos autózásnak. Ez a szegmens a válságok időszaka alatt is képesek nyereségesek lenni. Ez az egyik indok, amely miatt szívesen ajánljuk az Ön portfóliójába.

És most beszéljenek a számok, íme, egy kis ízelítő a BYD részvény teljesítményéből, amelyek az ariva.de oldalon találtunk:

BYD Chart

  • Elmúlt egy hét                +8,03%
  • Elmúlt egy hónap          +41,99%
  • Elmúlt három hónap    +143,06%
  • Január elsejéhez képest  +369,55%
  • Elmúlt egy év                 +361,16%
  • Elmúlt három év           +155,85%

Döbbenetes számok, arról nem is beszélve, hogy a BYD osztalékot is fizet, amely szintén extra bevételi forrást jelenthet az Ön számára.

Amennyiben részletes BYD részvény elemzésre kíváncsi, keresse fel szekértő csapatunkat!

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.