Cathie Wood július óta először folytatja a részvényeladást a JD.com-nál

A JD.com részvénye vételi pozícióban

Cathie Wood körülbelül hat hónapos szünet után újra eladja a JD.com Inc. részvényeit. Mivel a kínai technológiai részvények történelmi fellendülésnek indultak, amit a szabályozási enyhítés is segített. A JD.com  e-kereskedelmi szolgáltató ADR-jei októberi mélypontjuk óta mintegy 62%-kal emelkedtek. Lemaradva a szektor bellwetherének, a Tencent Holdings Ltd. amerikai tőzsdei jegyzésének több mint 90%-os emelkedésétől.

JD.com Sells Stake in Internet Finance Business - WSJ

A JD.com az első vállalatok között volt, amelyeket Cathie Wood amerikai befektető és az Ark Invest befektetési alapítója, vezérigazgatója 2021-ben vásárolt, miután korábban már több kínai technológiai részvényeket elemzett.

Stop Saving Your Money — Bitcoin's Next Cycle Will Change Your Life (Cathie Wood) | by Jayden Levitt | DataDrivenInvestor

Szabályozás és változások

A pekingi szabályozói szorítást követően, amely egy ponton több mint 2 billió dollárt törölt el a szektor értékeléséből, elkezdte csökkenteni a részesedéseket, és kivette az ARK Autonomous Technology & Robotics ETFből. A héten történő eladás után a cég 150.318 darab JD.com részvényt tart meg. A pekingi szabályozás enyhülésének egyik leglátványosabb jele, hogy Kína 1,5 milliárd dolláros finanszírozást hagyott jóvá a milliárdos Jack Ma az Alibaba cég alapítója Ant Group Co. számára. Az ágazat számára a legutóbbi pozitívum, hogy a Didi Global Inc. főbb alkalmazásai visszakerültek Kína legnagyobb mobiláruházaiba. Miután a vállalat több mint egy évet töltött a szabályozási bizonytalanságban.

Value of 10 Chinese tech majors fall over $800bn since February - Nikkei Asia

Más szereplők viszont innovációt látnak a vállalatban

Elmondható az, hogy a technológiai óriás JD.com  részvényei az elmúlt hónapokban nem emelkedtek olyan agresszíven, mint a z Alibaba vagy a NIO vállalat papírjai. A JD.com részvényei azonban kezdenek jó irányba mozogni.

Január eleje óta a JD.com részvénye 2,57%-ot erősödött. Ez egy nagy felfutás kezdete lehet a pekingi székhelyű vállalat számára, amely az Alibabához hasonlóan az e-kereskedelemre és még sok minden másra összpontosít. Az online árucikkek értékesítésén túl a JD.com a mesterséges intelligencia, a drónok, a robotika és az önvezető autók területén is tevékenykedik.

JD.com A ADR Chart

A JD.com jelenleg a világ legnagyobb drónos kiszállítási rendszerét működteti, és drónos kiszállítási repülőtereket épít Kína-szerte. A vállalat egy vezető nélküli kézbesítő teherautót is kereskedelmi forgalomba hozni szeretne.

Más tőzsdén jegyzett technológiai vállalatokhoz hasonlóan a JD.com-ot is büntetés alá vonta a kínai kormány az elmúlt években. Így ezt a szabályozást a részvényesek megszenvedték. A kormányzati szigorítás megszűnésével azonban van remény arra, hogy a JD.com mostantól arra összpontosíthat, hogy több innovációját piacra dobja és ezzel magasabbra tornázza eladásait.

JD.com unveils self-driving truck in move to automate logistics operations | South China Morning Post

Várakozások

A Seeking Alpha elemzői  JD.com-ra kifejezett emelkedést, bika picot várnak. Úgy vélik, hogy a vállalat online vásárlási platformja viszonylag ellenálló volt a kínai zárószabályokkal és a makrogazdasági ellenszéllel szemben.
Arra számítanak, hogy a vállalat profitálhat a kereslet hátszeléből, ahogy Kína lassan, de biztosan kilép a COVID korlátozó környezetből.
A JD.com egyike Kína két legnagyobb B2C online kiskereskedőjének, és egy olyan iparágban tevékenykedik, amely az előrejelzések szerint 2022-2025 között közel 21%-kal fog növekedni.
Úgy vélik a Seeking Alpha elemzői, hogy a JD.com részvény  a jelenlegi szinteken kedvező belépési pontot kínál, és azt javasoljuk a befektetőknek, hogy vásárolják meg a részvényt, ahogy Kína gazdasága lassan helyreáll.

JD Finance service for college students closes as China's fintech industry continues retreat amid regulatory tightening | South China Morning Post

Javaslat

 

A JD.com egy erős vállalat. A JD.com 2017-ben kezdte meg működését Thaiföldön a kínai JD.com és Thaiföld legjelentősebb kiskereskedője, a Central Group közös vállalkozásaként.

Kína e-kereskedelmi növekedési potenciálja heves rivalizálást váltott ki a Tencent Holdin tulajdonában lévő szingapúri székhelyű Shopee és az Alibaba Group Holding Limited  cégei között. Így a JD számára kevés hely maradt. A JD a JD Logistics leányvállalatán keresztül már növelte a helyi ügyfeleknek szánt ellátási lánc megoldásokba való befektetését Malajziában és Lengyelországban. A JD.com a harmadik negyedévben 11,4%-os, 34,2 milliárd dolláros éves szintű bevételnövekedésről számolt be, ami elmaradt a 34,4 milliárd dolláros konszenzustól.

Vásároljon JD.com részvényt. Most ezt akár 2500-2800 euróval vagyis akár 965000-1.080.000 forinttal megteheti.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a JD.com részvénye, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!