Dentsply Sirona részvényeket nem csak fogorvos vesz

Vásároljon alacsony árfolyamon hosszútávra Dentsply Sirona részvényeket ahogy azt Morgan Stanley elemzőház és bank is tette.

A Dentsply Sirona  részvényei  kissé visszaestek a konszenzusos előrejelzéstől elmaradó harmadik negyedéves eredmények miatt.

A Charlotte-i, észak-karolinai székhelyű, fogászati berendezéseket és kellékeket gyártó cég 1,1 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a negyedévben. Ez részvényenként 5,01 dollárt jelent 947 millió dolláros árbevétel mellett a 2022. szeptember 30-án zárult három hónapban.

Dentsply Sirona Academy Reaches Attendance Milestone - Oral Health Group

A Dentsply Sirona 8,9%-os forgalomcsökkenés mellett masszív visszaesésről számolt be. Ezen kívül 1,1 milliárd dollár értékű, nem készpénz jellegű költséget számolt el “a goodwill és az immateriális javak értékvesztése” miatt. A vállalat ezt a gyengülő globális keresletből és a magasabb tőkeköltségekből eredő makrogazdasági tényezőknek tulajdonította.

Csökkenés alakult ki

Emellett érezte a kedvezőtlen devizahatások és a megnövekedett nyersanyag-, ellátási lánc- és szolgáltatási költségek hatását is. Ezek hozzájárultak a bevételi várakozások csökkenéséhez és a jövőbeli pénzforgalomra vonatkozó várakozások mérséklődéséhez.

Dentsply Sirona: More Than a Century of Dental Innovation - Scottsdale Dental Excellence

Az egyszeri tételek kizárásával kiigazítva az egy részvényre jutó eredmény 41 cent lett. Ez 16 centtel marad el a Wall Street várakozásaitól. A vállalat az árbevétel tekintetében is elmaradt, mivel az elemzők 1,03 milliárd dolláros bevételt prognosztizáltak.

Fordulat lehetősége

A Dentsply “nem elégedett” a harmadik negyedéves teljesítménnyel
“A harmadik negyedéves eredményeink a folytatódó makrogazdasági ellenszelet tükrözik, beleértve a devizahatásokat, a globális ellátási lánc kihívásait, valamint az USA és Kína regionális gyengeségét. A kihívások ellenére ebben a negyedévben a tiszta kétszámjegyű növekedés, az európai szilárd teljesítmény és a képalkotó berendezések iránti erős kereslet bátorított bennünket” – mondta Simon Campion, a Dentsply vezérigazgatója.

Dentsply Sirona Appoints Simon Campion As CEO | citybiz

A Dentsply csökkentette az egész évre vonatkozó előrejelzését. Azt mondta, hogy most már 1,90 és 2,00 dollár közötti korrigált EPS-t vár az év során. A vállalat 3,85 és 3,88 milliárd dollár közötti bevételt prognosztizál.

A Morgan Stanley volt a Dentsply második legnagyobb vásárlója a második negyedévben és további alapkezelők is vásároltak nagy mennyiségben a cég részvényeiből.

TERV

Dentsply International Chart

A Dentsply Sirona Inc. azt tervezi, hogy helyreállítja eredményeit és megerősíti a pénzügyi beszámolás körüli ellenőrzéseket, miután lezárult egy belső vizsgálat, amely hónapokig késleltette a negyedéves bejelentéseket.Illetve a fogászati termékeket gyártó céget a tőzsdéről való kivonás veszélyének tette ki.

A Dentsply vezetősége elmondta, hogy a 2021-es pénzügyi évre vonatkozó nettó árbevételét és nettó nyereségét 20 millió dollárral, illetve 10 millió dollárral túlbecsülte.

Fourth top Dentsply Sirona exec leaving in wake of internal probe - Charlotte Business Journal

A Dentsply kínai kereskedelmi csapatának tagjai elmulasztották a könyvelőcsoport által kért információkat megadni a visszatérésekről – közölte a vállalat. Ennek eredményeként a Dentsply 2021 harmadik negyedévében nagyjából 4 millió dollárral túlbecsülte a nettó árbevételt, amelyet a következő negyedévben kellett volna elszámolni. A kontrollok és eljárások újraértékelése egy vagy több lényeges hiányosságot állapított meg a vállalat pénzügyi beszámolással kapcsolatos belső kontrolljaiban.

A vezetők emellett megkezdték a vállalat pénzügyi beszámolási kontrolljainak és közzétételi kontrolljainak és eljárásainak javítását és korrekciós intézkedéseinek végrehajtását. A vezetőség folytatja a folyamatok, eljárások és kontrollok értékelését, és szükség szerint módosítja azokat – közölte a vállalat.

 

Összefoglaló a vállalatról

Dentsply Sirona 2017 10-K

 

A Dentsply Sirona Inc. világszerte különböző fogászati termékeket és technológiákat gyárt és értékesít a professzionális fogászati piac számára. A Dentsply Sirona részvényárfolyama ezen a héten 2,87%-ot esett. A vállalat két szegmensen keresztül működik: Technológiák és berendezések, valamint fogyóeszközök. A Technológiák és berendezések szegmens fogászati berendezéseket, például kezelőközpontokat, képalkotó berendezéseket, motoros fogászati kéziszerszámokat és egyéb műszereket kínál fogorvosok és szakemberek számára; fogászati CAD/CAM technológiákat fogorvosi rendelők számára a különböző digitális fogászati eljárások támogatására, beleértve a fogpótlást; fogorvos által irányított tiszta igazító megoldásokat, a SureSmile-t és a közvetlenül a fogyasztóknak szánt tiszta igazító megoldásokat, valamint nagyfrekvenciás vibrációs technológiai eszközt; implantátumokat; valamint urológiai katétereket és egyéb, az egészségügyhöz kapcsolódó fogyóeszközöket.

Javaslat

Vásároljon alacsony árfolyamon hosszútávra Dentsply Sirona részvényeket ahogy azt Morgan Stanley elemzőház és bank is tette. A világ legnagyobb professzionális fogászati termékeinek és technologiáinak gyártója 132 éves múltra tekint vissza. Ezalatt az időszak alatt a lehető legnagyobb innovációt fektette a szolgáltatásaiba és a fogászati iparába.

Dentsply Sirona impact of coronavirus on dental busininess

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!