Deutsche Bank: Német stabilitással a profitért

vegyen egyedi részvényt

Jelenleg a világ olyan, mint egy méhkas. Az ember csak kapkodja a fejét, olyan sok a nyüzsgés. Éppen ezért talán az eddiginél sokkal nagyobb értéke van a stabilitásnak. Legyen szó az élet bármely területéről, főleg a pénzügyeinkről keressük a stabilitást. Ha a befektetéseknél maradunk, talán keresve sem találunk stabilabb céget, mint a Deutsche Bank. Több, mint 150 éves múlt, hihetetlen infrastruktóra és …… a többi a cikkből kiderül!

How to Find the Next Meme Stock: Which 9 Have Real Support?

Deutsche Bank

A Deutsche Bank AG egy német multinacionális befektetési bank- és pénzügyi szolgáltató társaság, amelynek székhelye Frankfurtban található , és kettős jegyzést kapott a frankfurti értéktőzsdén és a New York-i tőzsdén .

A bank hálózata 58 országot ölel fel, amelyek nagy számban jelen vannak Európában, Amerikában és Ázsiában. 2017–2018 között a Deutsche Bank a 21. legnagyobb bank volt a világon. A legnagyobb német bankintézményként a DAX tőzsdeindex része. A Pénzügyi Stabilitási Tanács rendszerszinten fontos banknak tartja .

A Deutsche Bankot 1870 -ben alapították Berlinben , mint a külkereskedelem finanszírozására és a német export elősegítésére szakosodott bankot. Ezt követően nagy szerepet játszott Németország iparának fejlesztésében, mivel üzleti modellje az ipari ügyfelek finanszírozására összpontosított. A bank alapszabályát 1870. január 22 -én fogadták el, és 1870. március 10 -én a porosz kormány banki engedélyt adott neki.

Fastest Growing Online Finance Designation - CFI Financial Modeling Competition

A Deutsche Bank volt az egyik fő hajtóereje a fedezett adósságkötelezettség (CDO) piacának a lakáshitel -buborék 2004 -től 2008 -ig terjedő bővüléséhez , mintegy 32 milliárd dollár értékben. Az Egyesült Államok szenátusának 2011. évi állandó vizsgálóbizottsága “Wall Street és a pénzügyi válság” című jelentése a Deutsche Bankot elemzi, mint esettanulmányt a befektetési banki részvételről a jelzálog -buborékban, a CDO -piacon, a hitelválságban és a recesszióban. Arra a következtetésre jutott, hogy még akkor is, amikor a piac 2007 -ben összeomlott, és a legnagyobb globális CDO -kereskedője gúnyolta a CDO -piacot, és fogadott a CDO -kban lévő egyes jelzáloglevelek ellen, a Deutsche Bank továbbra is rossz CDO -termékeket terjesztett a befektetőknek.

2020 januárjában a Deutsche Bank úgy döntött, hogy a szerkezetátalakítási erőfeszítéseket követően 30%-kal csökkenti befektetési fiókjának bónuszalapját.

2021 februárjában arról számoltak be, hogy a Deutsche Bank 113 millió eurós (135,6 millió dolláros) nyereséget ért el 2020-ban, ami 2014 óta az első éves nettó nyereség.

2020-as adatok alapján a cég bevétele több, mint 24 milliárd euró volt, a teljes saját tőke pedig meghaladta a 64 milliárd eurót.

Deutsche Bank Names New Southeast Asia Wealth Head

A részvény befektetés és kockázata

Most, hogy megnéztük a vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről, ahogy eddig ezt a Biztoshozam meg is tette.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereségmellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

 • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
 • árfolyamkockázat,
 • poitikai kockázat
 • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
 • devizakockázat
 • országkockázat
 • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

 • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
 • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
 • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.

Most, hogy a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a Deutsche Bank részvényére összpontosítanunk!

Jeremy Siegel: What's Ahead for the Stock Market? - Knowledge@Wharton

A Deustche Bank részvény

A Deutsche Bank részvényei nagy likviditással rendelkeznek, ezért a DBK részvények jól kereskedhetők szinte bármilyen idősíkon.

5 éves távon így néz ki a Deutsche Bank grafikonja:

Deutsche Bank 5 éves chart
Deutsche Bank 5 éves chart

Ahogy látható 14,06-ról 13,46-re “korrigált” az árfolyam. Mindazonáltal a legmélyebb pont mutatja, hogy nyereséget elérni is bőven volt lehetőség.

Ezt igazolja a 2 éves chart is, amelyet ha megnézünk, akkor azt olvashatjuk ki belőle, hogy 7,31-ről ugrott fel az árfolyam 13,46-ra, azaz 84%-os nyereség. Mindössze két év alatt, íme:

Deutsche Bank részvény 2 év
Deutsche Bank részvény 2 év

De, hogy rövidebb távon is legyen betekintésünk, megmutatjuk a Deutsche Bank részvényének 1 hónapos grafikonját:

Deutsche Bank részvény havi chart
Deutsche Bank részvény havi chart

Az elmúlt 1 hónapban 10% nyereséget ért el, aki befektetett ebbe a tőkeerős és megkerülhetetlen vállalatba.

EZENKIVÜL JAVASLATAIM

                                                                      DOLLÁRBAN

Erősödik a dollár | Gazdaság - Vajdaság MA :: Délvidéki hírportál

Egyedi értékpapírokban elhelyezés esetén többféle lehetőség van. Bankunk hozzáfér 60.000 részvényhez és 80.000 kötvénhez illetve 12.000 alapkezelőhöz. Ami USD ( vagyis dollár) számlát illeti itt nagyon kíváló egyedi papírokat is vehettünk az elmúlt időszak alatt és vásárlásra ajánlottak is ( Microsoft, Amazon, Yum! Brands, Nextera, Dentsply Sirona illetve Estee Lauder stb), de 4 befektetési alapot mindenképp ki szeretnék emelni amiben még most is van poenciál közép és hosszútávra. ezek a következőek: BGF World Mining nyeranyag, bányászati vállalkozás 3 év alatt több, mint 70% erösödés, BGF World HealthScience amely az egészségügyben fektet és aktívan kezelt alapokról van itt szó 3 év alatt 42,52%-kal, a Franklin Technology Fund mely a technológiába fektet (Apple, Amazon,Nvidia PayPalstb…) és 3 év alatt 161%-ot emelkedett, illetve a Fidelity Sustain Water&Waste Fund, szenyvízkezelés ivóviz ez egy viszonylag új alap, de így is egy év alatt 24,68%-ot emelkedett.

BlackRock profit beats as assets grow to a record $9.5 trillion | Reuters

Ahogy láthatjuk számos olyan lehetőséget mutattunk meg, amelyekben bőven van potenciál és az aktuális fejlemények is azt sugallják, hogy jó lehetőséget találtunk. De melyiket érdemes választani? Hogyan?

A választ akkor kapja meg, hogyha helyesen válaszol a következő kérdésre.

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Mindenképp vegye fel velem a kapcsolatot, hogy meglévő számlájával vagy, ha még nem ügyfelünk esetleg új számlanyitással kapcsolatban részletes tájékoztatást nyújthassak, illetve hogy a további megtakarítására megkeressük az Önnek legtesthezállóbb megoldást! Forint alapú befektetések, biztosítások átdolgozását vegye fontolóra, én értékállóság szempontjából mindenképp az EUR alapú megtakarításokat, befektetést esetleg USD értékpapírszámlát javaslom.

TOp 5 iparág: melyiket válasszam?

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

 

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.