Ha parfüm akkor Givaudan- ha részvény akkor is Givaudan

A Givaudan márka

Nyáron volt a Givaudan féléves jeentése. Akkor a parfümóriás  a Givaudan 3,535 millió CHF árbevétel én 2,4% – os növekedést vehettünk észre. Ez devizában vistont  3,2% – os csökkenés svájci frankban.  Az értékesítési teljesítmény bizonyítja a Givaudan üzletének globális erejét. Kiváló növekedést mutat a cég a finom illatanyagok, a gyorsan növekvő piacok és Európa területén belül pedig hoditanak termékei

Givaudan records solid beauty sales growth in first nine months of 2022

Árbevétele megnövekedett

Összehasonlítható EBITDA 3.803 millió CHF azaz amit elért. Ez  22,7% – os különbözet, szemben a 22,5% – kal 2022-ben. Ez 449 millió svájci frank nettó jövedelmet takar. 9,0% – os növekedéssel helyi pénznemben mérve. A válalat szabad cash flowja az értékesítés 2,9% – a vagyis  104 millió CHF lett, ami 251 millió CHF javulást jelent 2022 évhez viszonyítva. A teljesítményjavító kezdeményezések jó úton haladnak, az első eredmények már megérkeztek. A CDP minősítése: a Givaudan ismét elismerték globális vezető szerepét az ellátási lánc éghajlatra való bevonásában a CDP legújabb beszállítói elkötelezettségi besorolási ranglistájának részeként.

“Elégedettek vagyunk a 2023 első felében elért szilárd teljesítményünkkel, különösen erős teljesítményünkkel. A finom illatanyagok, a gyorsan növekvő piacok és Európa területén is növekszünk. Egy olyan környezetben, ahol néhány kulcsfontosságú piacon és üzleti szegmensben még mindig folyamatos kihívásokkal nézünk szembe, nagyon elégedett vagyok a teljesítményjavítási tervünk célkitűzéseinek megfelelő teljesítéssel, valamint azzal, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk ügyfeleink növekedésének támogatására szerte a világon.” -mondta Gilles Andrier, Givaudan Vezérigazgatója.

Givaudan strengthens presence in global fragrance market with Drom acquisition - Global Cosmetics News

Teljesítmény

A Givaudan Csoport árbevétele az év első hat hónapjában 3 535 millió svájci frank volt, ami 2,4%-os növekedést jelent a hasonló termékekhez hasonló1 viszonyítva, és 3,2%-os csökkenést jelent  svájci frankban. A néhány kulcsfontosságú piacon és szegmensben továbbra is kihívást jelentő működési környezetben a Givaudan fenntartotta jó üzleti lendületét, miközben magas szinten tartotta működését és ellátási láncát. A szilárd növekedést a termékszegmensek és a földrajzi területek mindegyikén sikerült elérni, a magas növekedési ütemű piacokon 8,9%-os növekedést, míg az érett piacokon 2,6%-os LFL csökkenést. A 2023-ban tartósan magasabb inputköltségek mellett a Társaság a vásárlóival együttműködve továbbra is áremeléseket hajt végre, hogy teljes mértékben kompenzálja az inputköltségek emelkedését.

Az illatszerek és szépségipar

Az illatszerek és szépségápolási termékek forgalma 1.672 millió CHF volt, ami 6,4%-os  1,6%-os növekedést jelent svájci frankban. A jó növekedést a Fine Fragrances erős teljesítménye és a tartósan magas szintű új üzletkötések, valamint az áremelések hatása eredményezte valamennyi üzletágban. Üzleti egységenként a Fine Fragrance eladások 16,2%-kal nőttek , szemben az előző évi magas, 17,9%-os összehasonlítható növekedéssel, a Consumer Products eladások 3,7%-kal nőttek, az illatanyag-összetevők és az Active Beauty eladások pedig 4,4%-kal nőttek . Az íz- és wellness-értékesítés 1 863 millió CHF volt, ami 0,9%-os  és 7,1%-os csökkenést jelent svájci frankban számolva.

Regionális alapon az értékesítés az ázsiai-csendes-óceáni térségben 5,0% – kal csökkent. Dél-Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten az értékesítés 19,1% – kal nőtt. Európában az értékesítés 3,6% – kal nőtt.  Észak-Amerikában az értékesítés 11,7% – kal csökkent.  Latin-Amerikában pedig 10,5% – kal nőtt.

A termékszegmenseken belül erős, kétszámjegyű növekedés volt tapasztalható a snackek és jó lendület az édes termékek terén. Míg a többi szegmens gyengébb volumene 2022 azonos időszakához képest alacsonyabb értékesítési szintet eredményezett.

Givaudan Chart

Bruttó fedezet

A Givaudan  bruttó nyeresége 0,8% – kal csökkent 2023-ban 1,459 millió CHF-ről 1,448 millió CHF-re. Bár a bruttó nyereség 5,4% – kal nőtt helyi pénznemben mérve. A magasabb inputköltségeket kompenzáló árazási intézkedések bruttó fedezet-hígító hatását, valamint az alacsonyabb volumen miatti alacsonyabb költségfelszívódást ellensúlyozták a csoport év elején bejelentett és elindított teljesítményjavító programja keretében hozott fedezet-javító intézkedések. Ennek eredményeként a bruttó fedezet 41,0% – ra nőtt 2023-ban, szemben a  2022-es 40,0% – kal. A finanszírozási költségek 2023 első félévében 61 millió svájci frankot tettek ki, ami növekedés a 2022. év azonos időszakának 48 millió svájci frankjához képest, a magasabb kamatköltségek miatt. Amelyek nagyrészt a hitelkamatok emelkedéséhez kapcsolódnak. Az egyéb pénzügyi ráfordítások, a bevételekkel csökkentve, 9 millió CHF-t tettek ki 2023-ban, szemben a 2022-es 71 millió svájci frankkal.

 

Ajánlás

SW jelek és előrejelzés:A Givaudan SA részvények mind a rövid, mind a hosszú távú mozgóátlagok vételi jeleket tartalmaznak, amelyek pozitív előrejelzést adnak a részvényre.

Givaudan | agenceVanessaTouati | Agence de communication luxe

Javaslat !

Mint bizonyára tudják, egy jó portfolióhoz pénz kell. Ha vagyonkezet számlát szeretne akkor minimum 2500-5000 euró vagyis 1-2 milió forint. Egy egyedi értékpapírszámla összetételéhez viszont minimum 10-12.0000 euróra van szükség. Ide olyan egyedi részvényeket, kötvényeket, részvényalapokat, vegyes alapokat javaslok amely vállalatnak vagy államnak stabil az árbevétele és részvényeknél jó a cash-flowja és minimum 5 milliárd eurós vagy dolláros tőrzstőkéve rendelelkezik és a mérőszám mútatói is jók. Ilyen a Givaudan részvénye is amelynek egy db részvényára 3026 svájci frank, ami 1.216450 forintot jelent a 10.27-i árfolyamon. De ugyanilyen jó ugyanebbe a portfolióba, vagyis emellé a részvény melé a Nestlé, a UBS, a Reckitt Benckiser és  a Geberit, vagy a BB Biotech részvénye is. De jó lehet azoknak az  ügyfeleknek, befektetőknek is akik szeretik a stabil emelkedést és bőven van mit befektetni a  Lindt&Spruengli részvénye is amely jelenleg 9880 svájci frankba kerül. A Givaudan részvényt Ön megvásárolhatja sima értékpapírszámlán, de tarthatja TBSZ számlán is. A Givaudan részvénye egy lehet a részvények közl amit nem szabad kihagyni főleg iyen jó beszálló ár melett. Még ma keressen egy időpont miatt, hogy Önnek is legyen iyen svájci részvénye a portfoliójában.

Fragrance maker Givaudan primes itself for spectacular growth

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!