Bruttó 5,77% éves szinten a Ralph Lauren kötvénnyel-kell ennél több?

Ralph Lauren kötvény

Amikor kötvényekről beszélünk, akkor a fix kamatozás és a biztonság az első. Fix kamatozás forintban, euróban vagy dollárban. De belátható időn belül szeretnénk visszakapni a tőkénk és szeretnénk arra egy magasabb kamatot kapni mint mások. Sőt akár infláció fellett. De bárkinek kölcsönadnánk a pénzünk? Ugye nem. Mindenképp stabil vagy erős állam az akinek odaadnánk az összegyüjtött pénzünket.  Mindenképp néznénk, hogy az adott állam vagy vállalat kiktől kért és mennyi hitelt kapott. Milyen a minősítése? AAA vagy BBB+, vagy BBB- vagy esetleg csődközeli. Éppen ezért nem mindegy, hogy mikor adok kölcsön és mennyit és az mikor jár le.

Moody's - Definition, How it Works, Credit Ratings Scale

De nézzünk is konkrétumokat. Ön most adna-e kölcsön Ausztrának? Vagy inkább Azerbajdzsán vagy Törökországnak adna kölcsön? Ezen államok Államkötvénye most lehet extra kamatot adna, mert jól el van adosodva és kell a pénz illetve az EKB kamatemelése meg, még lefele vitte a hozamait is. Ráadásul nem euróban fizetne hanem saját valutájában. De nézzünk vállalatot. Kölcsön adna Ön egy nagyon eladósodott vagy már csödközeli cégnek. Itt gondolok a Tuperware, vagy akár a Levisre. Vagy inkább az Apple-nek, az OTP-nek vagy a Ralph Laurennek, vagy akár a Volkswagennek adna oda pénzt kamatokért cserébe?

Andrássy út - Polo Ralph Lauren első budapesti üzlete!

A válaszom egyszerű mindenképp stabil vállalata gondolkodjon euróban vagy dollárban.

Jelenleg 363 forint a dollár árfolyama, ami nemrég még 333 forint volt. Vélhetőeg ha a FED már nem emel többet kamatot, akkor a dollár ismét tovább erősödik. Akár ismét elérheti a 380-382 forintos árfolyamot is. De nézzük, hogy rövidtáv az mit jelent kötvényeknél. Hát 1-2 esetleg 3 év. Ilyen kötvény sok van Amerikában. Hiszen 2014-16 után sok vállalat kötvényt bocsátott ki, finanszirozás és refinanszirozás miatt. Így az Apple, a Netflix, Macy’s , vagy a Good Year 5% kamatfizetésű kötvénye is jó megolád lehet dollárban. 2  évre viszont ezen kötvényeket ajánlanám: General Motors, Harley Davidson, Qualcomm és a Ralph Lauren kötvénye vagy az Amerikai Államkötvény dollárban. De kezdjük is a Ralp Lauren 3,7%-os kamatot fizető kötvényével.

Ralph Laurenről

Ralph Lauren egy amerikai divattervező és üzleti ügyvezető igazgató a ma is ismert a Ralph Lauren Corporation-nél. Lauren 2015 szeptemberében lemondott a cég vezérigazgatói posztjáról, de továbbra is ügyvezető elnöke és kreatív vezérigazgatója. 2019-től a Forbes becslése szerint vagyona 6,3 milliárd dollár, ami Ralph Lauren-t Amerika 102. leggazdagabb emberévé teszi. 1962-től 1964-ig Lauren az Egyesült Államok hadseregében szolgált, majd rövid ideig a Brooks Brothersnél dolgozott, mint értékesítési asszisztens, mielőtt nyakkendő eladó lett. 1967-ben alapította meg vállalatát korábbi kapcsolatai révén, ekkor 28 éves volt. 1986-ban nyitotta meg első nagyobb üzletét a Rhinelander kastélyban, a Madison Avenue-n és a New York City 72. utcájában. Majd 1992-ben bevezette nagy márkáját a Polo Sport sorozatot. 1997. június 12-én a társaság nyilvános részvénytársasággá vált a New York-i Értéktőzsdén. 1999 márciusában nyílt meg Chicagóban, egy újonnan épített épületben a legnagyobb Ralph Lauren üzlet és étterem, mivel vendéglátásba is belekezdett. Ezt 2015-ben további két további étterem megnyitása követte. A társaság 2000-ben elindította hivatalos weboldalát és online üzletét az RL Media polo.com címen 2015. szeptember 29-én a cég bejelentette, hogy Stefan Larsson helyettesíti a társaság alapítóját, Ralph Lauren megmarad kreatív és ügyvezető igazgatónak. A vállalat 2018. szeptember 8-án ünnepelte márkájának 50. évfordulóját egy nagyszabású divatbemutatón a Central Parkban. A bemutatón többek közt Hillary Clinton, Robert DeNiro, Oprah Winfrey és Kanye West is fellépett.

It's not about fabric, it's about dreams': how Ralph Lauren created an empire | Fashion | The Guardian

Miért jó most a Ralph Lauren?

Elsődleges szempont a biztonság és a kamat. A napokban lettek ezek a befektetők arra figyelmesek, hogy a Ralph Lauren vállalat kötvénye ismét jó vételnek tűnik, hiszen a vállalati kötvény árfolyama ismét kibocsátás körüli árfolyam körüli árfolyamra érkezett meg. A Ralph Lauren kötvénye ezen a héten 96,57%  pontos árfolyamon tartózkodott. Ami azt jelenti, hogy aki 2 évre szeretne, fix kamatot biztonsággal azoknak igen megfelelő lehet az időpont a vásárlásra. Ráadásul extra hozammal nem 3,75% hanem 5,775 % érhető el dollárban ezzel a kötvénnyel.

Javaslat!

Vegyen Ön is minimum 4000 dollárnak megfelelő összegért Ralph Lauren vállalati kötvényt 3,75%-ost  vagyis középárfolyamon 1452.000 forintért. A Ralp Lauren vállalati kötvénye egy 12.000 dolláros portfolióban kiválóan elférhet a McDonalds, a Berkshire Hathaway részvénye és a Good-Year kötvénye mellett és a Tesla részvényeivel.  Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Ismét áttörte a dollár a paritást az euróval szemben, ezúttal látványosan - Portfolio.hu

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!