Intel részvény: Csúcstechnológia és csúcs befektetés?

intel részvény : Csúcstechnológia és csúcs befektetés

Háborús helyzet(ek) ide vagy oda, egy dolog sosem változik: Mindig a lehető legjobb befektetési lehetőségek után kutatunk. Talán pont az ilyen helyzetek azok, amelyek megmutatják, hogy érdemes nem csak idelis körülmények között gondolkozni, amikor a pénzünknek keresünk jó helyet. A diverzifikáció kiemelten fontos, azaz ne egy helyen tartsuk a pénzünket hanem többfelé. Kellenek biztonságos eszközök, amelyek megadják a stabilitást. És kellenek olyanok, amelyek a hozamot fogják termelni, ilyen például az Intel részvény.

Olvass tovább és Te is látni fogod!

Intel részvény: Ismerd meg a csúcs vállalatot!

Az Intel Corporation (közismert nevén Intel ) egy amerikai multinacionális technológiai vállalat , amelynek központja a kaliforniai Santa Clarában található .

Bevétel alapján a világ egyik legnagyobb félvezető chip- gyártója, és a legtöbb személyi számítógépben (PC-ben) megtalálható x86-os utasításkészletek egyik fejlesztője . A Delaware – ben bejegyzett Intel  a 2020-as Fortune 500-as listán a legnagyobb egyesült államokbeli vállalatok teljes bevétele alapján a 45. helyet foglalta el közel egy évtizeden keresztül, 2007 és 2016 között.

Az Intelt ( Int egrated el ectronics) 1968. július 18-án alapították Gordon Moore, az eéhunyt Robert Noyce (1927–1990), és kockázati tőkésként Arthur Rock.

Intel részvény
Intel részvény

Az Intel kulcsfontosságú eleme volt a Szilícium-völgy csúcstechnológiai központtá emelkedésének . Noyce az integrált áramkör (mikrochip) kulcsfontosságú feltalálója volt . Az Intel az SRAM és DRAM memóriachipek korai fejlesztője volt , amelyek 1981-ig képviselték üzleti tevékenységének nagy részét.

Az 1990-es években az Intel jelentős összegeket fektetett be új mikroprocesszor-konstrukciókba, elősegítve a számítógépipar gyors növekedését . Ebben az időszakban az Intel a PC-mikroprocesszorok domináns szállítójává vált, és ismert volt a piaci pozíciója védelmében alkalmazott agresszív és versenyellenes taktikáról, különösen az AMD- vel szemben , valamint a Microsofttal folytatott küzdelemről a PC-ipar irányításáért.

Az Intel részvény teljesítménye

Érdekes és grandiózus tervek és múlt után nézzük meg a cég financiális teljesíményét!

Friss: Az Intel Corp. INTC részvényei 1,06%-kal, 43,81 dollárra erősödtek pénteken (2023.11.17), ami minden szempontból remek kereskedésnek bizonyult a tőzsdén: az S&P 500 Index SPX 0,13%-kal 4514,02 pontra, a Dow Jones Industrial Average DJIA  34 947,28-ra pontra emelkedett. Ez volt a részvény negyedik egymást követő erősödési napja.

Intel részvény 5 nap
Intel részvény 5 nap

Hogyha valaki aktívan figyeli a befektetéseit, akkor ilyen chartokat szeretne látni, amikor megnézi, hogy a napokban hogyan teljesített a befektetése. Az intel részvény sportosan fogalmazva jó forméban van. De hiba lenne csak ez alapján megítélni a részvény, vizsgáljuk meg, hogy hosszabb távon mi a helyzet!

Intel részvény a kezdetektől
Intel részvény a kezdetektől

Míg 1990-ben 1,08 dollár volt az Intel részvény árfolyama, addig jelenleg 43,81 dollár. A törnélmi csúcs a részvényárfolyam szempontjából 63,81 dollár volt. Látható, hogy a 200-es évek elején volt egy nagy beszakadás, amelyből már kilábalt a cég, de azt a magasságot azóta sem sikerült elérni. Ez persze jelentheti azt, hogy bőven van még benne potenciál.

Az Intel részvény egy jó opció lehet a portfóliódban, amelyet a jelenlegi zúrzavaros világban alaposan meg kell tervezni és összeállítani. Éppen ezért görgess kicsit lejebb és vedd fel velem a kapcsolatot.

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!