Osztalékcsászár cégek amiket bátran ajánlok vételre

Dividends Aristocrata

Az osztalékfizetés az egyik lefontosabb egy vállalat életében! Vannak olyan vállalatok amelyek nem fizetnek osztalékot a részvényeseknek, hiszen a közgyűlésen ezt nem szavazták meg. De van olyan vállalat (nem is egy) akik a magas osztalékfizetést részesítik előnyben.

Azok a befektetők, akik a részvényhozam-stratégiát alkalmazzák, elsősorban magas osztalékhozammal rendelkező vállalatok részvényeit vásárolják meg. Ezzel szeretnének passzív jövedelmet biztosítani maguk számára. A részvényhozam-stratégiát követő befektetés azt jelenti, hogy olyan részvényeket vásároljanak, amelyekkel folyamatosan növekvő passzív jövedelmet lehet generálni.

A befektetők a részvények után járó osztalékot profit részeként kapják meg készpénzben a számlájukra. Az osztalék valamiféleképpen a részvényesek bérének tekinthető. A befektetésünkkel járó kockázatért cserébe. Ha neked  egy cég 100%-ban , pl a Pfizer vagy a BHP Group a tiéd lenne, és többé nem adhatnád el a részvényeket, akkor a részvényesi osztalék elengedhetetlen lenne számodra.

De nézzük is meg mely cégeket ajánlom illetve ajánlja a Seeking Alfa és a UBS vételre amely magas osztalékot is fizet.

Tovább nőhet az infláció - Figyelő

Miért is vásárolnám meg az Önök helyébe?

Mert a magyar kereskedelmi bankban a forintunk folyamatosan veszít az értékéből. A magas infláción kívül a különböző költségelvonások is sújtják a banki pénzünket.

Név nélkül egy magyar kereskedelmi bank díjjegyzéke a most aktuális:

Forintban végzett műveletek
Készpénz befizetése bankfióki pénztárban1 Díjmentes
Készpénz kifizetése bankfióki pénztárban1 1,35% + 1 037 Ft, min. 1 375 Ft
50 millió forint, illetve az ezt meghaladó összegű készpénz be-, kifizetése bankfióki
pénztárban1 20 088 Ft 7
Postai készpénzátutalási megbízás jóváírása 0,14% + posta által felszámított díj
Átutalás jóváírása bankon belüli és kívüli Díjmentes
Azonnali forint átutalás e-bankon és mobilbankon keresztül
− bankon belülre8 0,59%, min. 121 Ft, max. 6 900 Ft
− bankon kívülre (belföldre)8 0,85%, min. 102 Ft, max. 6 977 Ft
− átvezetési megbízás saját számlák között8 Díjmentes

Ehelyett tartsd /Tartsa osztalékban a számlán a pénzt. Egy osztalékfizető portfoliót már 2 és 4 millió forinttal megnyithat Ausztriában. De már 1 millóval bevásárolhat bármelyik osztalékfizető részvénybe is.

How Dividend Reinvestment Plans Really Work : Dividend Stocks Research

Befektetés osztalékrészvényekbe

A befektetők passzív jövedelemre tehetnek szert az osztalék fizetések révén. Az osztalék a részvények teljesítményének
lényeges eleme, és bármikor kifizethető az osztalék-számlán keresztül.

A hagyományos osztalékfizető részvények osztaléknyereségei évente átlagosan 3 és 5 százalék között mozognak. A jelenlegi osztalékfizető részvények rendszeres jövedelmet kínálnak, amelyek meghaladják a legtöbb minőségi kötvény kamatlábát.

Az osztalékfizető társaságok általában nagy, jól ismert cégek, amelyek jól megalapozott üzleti modellel rendelkeznek. Legtöbbjük az úgynevezett blue-chips részvények, azaz nagy piaci kapitalizációval (értékkel), erős cash flow-val, stabil részvényárakkal és jelentős piaci részesedéssel rendelkező vállalatok részvényei.

Best of Dividends” vagyonkezelt kosárral’

A “Best of Dividends” vagyonkezelés egy olyan diverzifikált portfólió, amely közvetlenül a legígéretesebb vállalatokba és/
vagy közvetve, alapokon keresztül fektet be. Ezek a vállalatok a világ vezető és leginnovatívabb vállalatai
közé tartoznak, és történelmileg átlagon felüli osztalékfizetéssel rendelkeznek. A közvetlen részvénybefektetés különlegessége, hogy Ön a “tulajdonos család” tagjává válik, és a vállalatban lévő részesedését közvetlenül a saját értékpapírletétjén tartja.

Coca-Cola Co. Chart

  Három kiváló osztalékajánlat Önöknek: 2024-re

 

Dividend Kings - Page 4 of 6 - Dividend Power

Fortis

A Fortis öt évtizedes folyamatos éves növekedéssel büszkélkedhet. Ezzel a részvény egyike a két kanadai osztalékkirálynak. Ezt a vonzerőt növeli, hogy a Fortis azt tervezi, hogy folytatja ezt a hagyományt.  olyan közműszolgáltatók, mint a Fortis, visszatérő és stabil bevételi forrást generálnak, amely mögött szabályozott hosszú távú szerződések állnak. Ez nem csak kiszámítható bevételi forrást biztosít, hanem hosszú távon bőséges mozgásteret a növekedési kezdeményezésekbe való befektetéshez is.

A Fortis (TSX:FTS) alacsonyabb osztalékhozamot biztosít, mint néhány más jövedelemtársaság, de a folyamatos osztaléknövekedést nehéz legyőzni, és minden egyes osztalékemelés növeli az eredeti befektetés hozamát. A Fortis az elmúlt 50 év mindegyikében osztaléknövekedést adott a befektetőknek, és további nyereségek vannak kilátásban.

A Fortis egy 25 milliárd dolláros tőkeprogramon dolgozik, amely a 2023-as 37 milliárd dollárról 2028-ra 49,4 milliárd dollárra növeli az adóalapot. Az új eszközök üzembe helyezésével a cash flow növekedése a vállalat előrejelzése szerint 4-6% közötti éves osztalékemelést támogathat. A menedzsment további projekteket vizsgál, amelyek zöld utat kaphatnak, és meghosszabbíthatják a növekedési kilátásokat. A Fortis emellett jó eredményeket ért el a növekedést elősegítő stratégiai akvizíciók terén.

Fortis Inc Chart

Ugyanilyen jó vétel , sőt jobb vagy egy Dividend kosár a Banknál vagyis a Best of Dividend vagy a Best of Income amely rengeteg adóelünyt ad, hisz nem tartalmaz amerikai részvényeket.

De ezeket is ajánlja még a Seeking Alpha vételre:

  1. Verizon Communications (VZ)
  2. Johnson & Johnson (JNJ)
  3. Aflac (AFL)
  4. Comcast (CMCSA)
  5. Medtronic (MDT)
  6. Duke Energy (DUK)
  7. AT&T (T)
  8. Pfizer (PFE)
  9. Munich Re (MURGF)
  10.  Coca-Cola ( KO)

Exxon Mobil

 

A legjobb osztalékrészvények listánkon a következő az Exxon Mobil (NYSE:XOM), az olaj- és gázipar globális vezető vállalata. Az Exxon a kőolajipar minden területén részt vesz, a feltárástól a finomításig, és hatalmas benzinkúthálózatot üzemeltet. Az Exxon Mobil osztalékarisztokrataként 42 egymást követő évben emelte osztalékát.

A második negyedévben az Exxon lenyűgöző eredményt ért el. Az összbevétel 12%-kal, 93 milliárd dollár fölé emelkedett az előző évhez képest, a korrigált hígított EPS pedig 20%-kal, 2,14 dollárra ugrott, köszönhetően az Exxon diverzifikált portfóliójának. Mindeközben az Exxon szilárd pénzügyi pozíciót tart fenn. Például 3,9 milliárd dollárnyi adósságot fizetett vissza az elmúlt évben, és 26,5 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezik.

ExxonMobil gana 8.600 millones de dólares en el primer semestre, un 17% ...

Az Exxon a negyedik szén-dioxid-leválasztási és -tárolási (CCS) megállapodás aláírásával a fenntarthatósági törekvéseit is előmozdította. A menedzsment célja, hogy a CF Industries Mississippi államban található telephelyéről évente akár 500 000 tonna CO2-t is eltávolítson.

A XOM részvények 2024-ben eddig mintegy 19%-ot emelkedtek, amit a jelenlegi 3,2%-os osztalékhozam támogat. A részvényekkel a határidős nyereség 13,2-szeresén és az árbevétel 1,4-szeresén kereskednek. A Wall Street továbbra is optimista, és több mint 9%-os emelkedési potenciált jósol a XOM részvényeknek. Az Exxon 12 hónapos medián árfolyamcélja 130 dollár.

Pfizer Inc. (PFE)

 

Pfizer buys Seagen for $43B, boosts access to cancer drugs - syracuse.comJelenleg a gyógyszeripar a fellendülés és a hanyatlás között van. Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek van egy vezető GLP-1 gyógyszerük a cukorbetegség és a fogyás kezelésére, a határ a csillagos ég. Valójában az Eli Lilly and Co. (LLY) úgy tűnik, hogy az említett állapotokat kezelő Mounjaro és Zepbound gyógyszereinek sikerére alapozva beléphet a trillió dolláros piaci tőkeértékű klubba. Ugyanígy a Novo-Nordisk dán gyógyszergyártó is világvezető hatalom lett. A Saxenda, az Ozempic és az inzulingyógyszereinek köszönhetően. A GLP-1 gyógyszerekkel nem rendelkező gyógyszercégek számára azonban a dolgok komornak tűnnek.

A Pfizer a kvintesszenciális példa. A COVID-19 nevű blockbuster vakcina kifejlesztése ellenére a PFE-részvények nem tudtak profitálni belőle. Valójában a részvény a 2020-as év eleji 37 dollárról mostanra a 30 dolláros tartományba esett. Ennek kevés értelme van, hiszen a Pfizer bölcsen újrabefektette az elmúlt évek nyereségét. A vállalat ugyanis az előrejelzések szerint idén 61 milliárd dolláros bevételt hoz, ami a 2019-es 41 milliárd dolláros bevételhez képest meredeken emelkedik. A részvényekkel kevesebb, mint 13-szoros határidős nyereséggel kereskednek, és kiemelkedő osztalékhozamot kínálnak.

 

Dividend

 

Javaslat

Vásároljon ezekből a részvényekből minimum 12-4 millió forint értékben. Fektessen be a Partner Banknál vagy Best of Dividends vagy Best of Income kosárba , de jó egyedi vétel mindhárom részvény akár a Fortis, a Pfizer vagy az Exxon Mobil. Jó vételi lehetőség a Wells Fargo, Walt Disney és az Estee Lauder papírjai illetve a Vestas Wind System, Munhener Ruck illetve az Aflac is. Illetve az itt felsorolt részvények nagyrésze. Egy jó befeketető súlyoz, egyrészét hosszútávra teszi be részvényekbe, másik részét kötvényekbe és 10%-át a vagyonának aranyba. Kötvényekből, akár eurós 4%-os hozamot biztosító eurós Magyar államkötvénybe vagy 7,125%-os dolláros Magyar Államkötvénybe.

Research Certification Programm - QuestionPro

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

emailben:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

 

Vélemény, hozzászólás?