Vestas Wind Systems közép és hosszutávon is bomba formában lehet

Vestas Wind Systems

Az amerikai Clean Power Association szerint az amerikai tengeri szélerőművek piaca 32 bérleti szerződésen keresztül gyorsan növekvő projektekkel büszkélkedhet. Ezek összesen 51. 377 MW várható kapacitást jelentenek. Így várhatóan erősíti az alternatív energia részvények kilátásait. Az Egyesült Államok azonban még mindig elmarad ázsiai és európai társaitól, amikor a hidrogén villamosenergia-termelésben való alkalmazásának kormányzati finanszírozásáról van szó.

Mindazonáltal az elektromos járművek (EV) piaci fellendülése kulcsfontosságú növekedési katalizátor az alternatív energiaipar számára. Az amerikai alternatív energiaiparban a dán cég vagyis a Vestas Wind Systems, és más cégek pl: Clearway Energy és a Bloom Energy az előfutárok.

Vestas Wind Systems Chart

Az iparágakról

Az alternatív energia iparág alapvetően két vállalatcsoportra osztható. Míg az egyik csoport az alternatív energia és a villamos energia előállításával és elosztásával foglalkozik olyan forrásokból, mint a szél, a földgáz, a bioüzemanyag, a víz- és a geotermikus energia. Addig a másik csoport az ezen alternatív energiaforrásokat tartalmazó megújuló projektek fejlesztésével, tervezésével és telepítésével foglalkozik.

Az iparághoz tartozik egy maroknyi olyan részvény is, amely üzemanyagcellás energetikai megoldásokat kínál. Amelyek az utóbbi időben megfizethető tiszta energiaként egyre népszerűbbek. Az Amerikai Tiszta Energia Szövetség jelentése szerint 2023. március 31-ig több mint 150 milliárd dollárnyi tőkebefektetést jelentettek be közüzemi szintű tiszta energia projektek és gyártó létesítmények számára. Amióta a szövetségi ösztönzőket tavaly augusztusban törvénybe iktatták.

Wind Turbine Services | Vestas

Az alternatív energiaipar jövőjét alakító 3 trend

Szélenergia – kulcsfontosságú növekedési katalizátor: Az alternatív energiaforrások közül a szélenergia érezhetően fejlődik az Egyesült Államokban. Az American Clean Power Association 2023 májusában átfogó jelentést tett közzé az amerikai tengeri szélerőművek piacáról, amelyből kiderül, hogy 32 bérleti szerződésen keresztül gyorsan növekvő projektcsatorna áll rendelkezésre, amely összesen 51 377 MW várható kapacitást jelent. Ezek a projektek több mint 20 millió háztartásnak megfelelő mennyiségű villamos energiát fognak termelni.

Ezenkívül a KHV legutóbbi rövid távú energy outlook jelentése szerint a megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia várhatóan a teljes termelés 22% – áról 2022-ben 23% – ra, majd várhatóan 2024-ben ez  26% – ra  emelkedik. Ezeket a nyereségeket részben a megújuló energiaforrások, például a szélenergia alacsony működési költségei okozzák. Ez egy erős  lehetőséget tükröz az amerikai szélenergia-piac számára, amely viszont fellendítheti az alternatív energiaipar általános terjeszkedését.

Vestas Wind Sytem vállatról

A Vestas Wind Systems A/S  a dán szélturbinák gyártója, forgalmazója, szerelője és szervizelője. Ez a legnagyobb a világon, de a versenytársak nagyon gyors növekedése miatt piaci részesedése 2007-ben még 28% – volt, amely 2009-ben  12,5% – ra csökkent. A vállalat Dániában, Németországban, Indiában, Olaszországban, Romániában, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Svédországban, Norvégiában. De  még Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban üzemel, és világszerte több mint 17 000 embert foglalkoztat.

Global Leader in Sustainable Energy | Vestas

Henrik Andersen, a Vestas Csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: “a Vestas 2023 második negyedévében tovább javította a mögöttes teljesítményt, és az első félév alapján továbbra is jó úton haladunk a 2023-as pénzügyi kilátások elérése felé.

“A második negyedévben bevételünk 3,4 milliárd dollár volt, ami 4% – os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, amit a turbinaszállítások magasabb értéke és a szolgáltatási üzletágunk erőteljes növekedése biztosított. A várakozásokkal és a régebbi projektek folytatódó végrehajtásával összhangban, alacsonyabb árréssel a lemaradásunkban, mínusz 2% – os EBIT-rátát értünk el.”

Javaslatunk!

Mint mindig most is diverzifikált portfóliót javaslunk. Befektetni nálunk azaz Ausztriában minimum 5-10.000 euróval lehet. Viszont a legfontosabb az, hogy többfajta szektorba fektessünk. Ilyen az egyik a környezetvédelem, fenntarthatóság, szél és vízenergia. Ezért bátran ajánljuk a Vestas Wind System részvényeit minimum 3000 euró értékben. A 3000 euró az kb 390 forintos árfolyammal számolva 1170.000 forintot jelent. Egy ilyen portfolióba beleillik a Vestas Wind System 145-150 db részvénye, de e-mellé fontos vásárolni a Geberit és a Nestlé részvényeit is. Egy tökéletes portfólión belül lehetnek jó kötvények pl a több mint 4%-os eurós hozamú Schaeffler vállalati kötvénye vagy az 5%-os eurós kamatot fizető Magyar Államkötvénye, de kiváló lehetőség a Volkswagen, a L’oreal,  Sanofi, Henkel és az Adidas részvénye is.

MHI Vestas Offshore Wind wins record order for 450 MW Borkum Riffgrund 2 project in Germany

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!