Pénzügyi képtelenségek sora a terítéken

nyugdíj, tegyélfélre, pénzügyi képtelenség, megtakarítás, adóvisszatérités

Miért beszél mindenki a nyugdíjról? Fiatalok vagyunk, vagy középkorúak, vagy idősek, teljesen mindegy. A pénzügyek megkerülhetetlen tényezői az életünknek, bezárva a nyugdíjjal. Nagyon komoly téma, és valjuk be egy kicsit mindenkinek fárasztó is.Vegyük hát egy kicsit lazára a figurát. Jöjjenek a pénzügyi képtelenségek és nyugdíj érdekességek!

Sikeres élet 13 lépésben - Így tervezd meg! - uzletesutazas.hu

Pénzügyi képtelenségek: Marx-tól napjainkig

Kezdjük egy idézettel, Marx-tól: “A pénz megszabadít attól, hogy azt kelljen csinálnunk, amit nem szeretünk. Minthogy én szinte semmit nem szeretek csinálni, a pénz nagyon fontos számomra.”

Vagyis a pénz azt jelenti, hogy azt csinálunk amit akarunk? Valamilyen szinten igen. Viszont akkor adódik a kérdés: Előtte mindenképpen olyan dolgot/dolgokat kell csinálnunk, amit nem szeretünk, amit csak a pénzért teszünk? Szerintünk nem. Hagyjuk, hogy a pénz a saját törvényei szerint áramoljon. Legyünk okosak, jól osszuk be a keresetünket, és ahogy a Babilon leggazdagabb embere című könyvben is szerepel, minden megkeresett pénzünk egy részét azonnal tegyük félre magunknak. Így a pénzünk folyamatosan gyarapodik, és nyugalmat hoz az életünkbe és lehetőséget.

Babilon leggazdagabb embere (George S. Clason) - Összefoglaló | Híres  Norbert

Pénzügyi képtelenségek: Nyugdíj vagy nyögdíj?

Mindig veszélyes a külföldi és a magyar viszonyokat összehasonlítani, de megkerülhetetlen téma nyugdíj esetén is. ” Bezzeg Amerika….” Sokat halljuk ezt, ott sincsen kolbászból a kerítés, ott is vannak szegény emberek. Átlagosan mégis jobban élnek, és nyugdíjasként is. Miért? Mert máshova születek? Mert más nyelvet beszélnek? Nem. Máshogy gondolkoznak és máshogy cselekszenek. Ott van nyugdíj, itt meg többnyire nyögdíj.

Nyugdíjnál, mint minden pénzügyi rendszer esetén a bevételeket és a kiadást érdemes vizsgálni. Ott magasabb a bevétel, de a kiadás is? Hol adódik a lényeges különbség? Az öngondoskodásban.

A II. világháború óta kint 15%-ot fizetnek külön nyudíjra, erről egy amerikában élő magyar család (akinek galériájuk van Budapesten) számoltak be saját vlogjukban. Megint odajutottunk, hogy nyugdíj megtakarítás kell,

Az ő elmondásuk szerint kint az emberek élvezni akarják az életet. Akarjuk ezt mi is!

A fifth of retired couples now 'pensioner millionaires' - Corporate Adviser

Napi pár száz forintból milliók? Az igazi képtelenség?

Rutinos olvasóink tudják, hogy ilyenekkel nem viccelünk. Aki azt mondja, hogy nincsen pár száz forintja az gondolkodásban zárkózott, javasoljuk olvassa el az előző bekezdést. Ha érdekli, hogy hogyan lehet a mindennapi dolgokban annak ajánljuk ezt a cikket, és személyesen még több gyakorlati tippet tudunk megosztani.

Az egyik gyakran látogatott magyar oldal a pénzcentrumon egy érdekes számítást lehetett olvasni, íme a lényeg:

20-as éveinkbe tegyünk félre napi 250 forint, 30-as éveinkben 500-at és így tovább. Ez összesen 40 év alatt, azaz 60 éves korunkig 9 millió 125 ezer forint. Máris meg vannak a a milliók, de hol vannak a kamatok, vagy hozamok? Mutatjuk!

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY KALKULÁTOR

4%-os reálhozammal, azaz infláció feletti hozammal kalkuláva több, mint 20 millió forintunk lesz. 10 évre nézve majdnem havi plusz 200 ezer forintot jelent (és nem számolunk, hogy ez idő alatt is lesznek kamataink)

6%-os reálhozammal számolva pedig nagyjából 35 millió forintról beszélhetünk. EZ eddig teljesen egyértelmű, egy kérdés maradt, hogyan lesz meg a 4-6%-os reálhozam?

A megoldáshoz a legközelebb a Biztoshozam visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértője. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hátre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.