Nyugdíj és szerencsejáték

nyugdíj, szerencsejáték, biztosítás, megtakarítás

Nyugdíj és szerencsejáték. Elsőre fura párosításnak tűnik. De gondoljunk egy kicsit bele! Sajnos, sokan a szerencsére bízzák a nyugdíjukat. Sőt, akadnak olyanok is, akik azt hiszik, hogy nem ezt teszik, de mégis. Lehet, hogy ez a megfogalmazás egy kicsit ködösnek tűnik, de mindjárt gyorsan kifejtjük, csak tartson velünk!

Play Free French Roulette (Worldmatch) Game

Nyugdíj és szerencsejáték: A szerencsejáték fogalma

szerencsejáték olyan játékforma, amelynek során pénzben vagy más értéktárgyban kifejezett téteket tesznek egy bizonytalan kimenetelű esemény végeredményére. A játék célja az esemény kimenetelének eltalálása és további pénz nyerése. A játékelmélet alapján a szerencsejáték zéró összegű játék, mivel a résztvevők csak egymás kárára növelhetik nyereményeiket.

A legismertebb és legkedveltebb szerencsejátékok:

  • lottó
  • kaparós sorsjegy
  • tippmix
  • luxor

A szerencsejáték lényege a kockázatatás, vagyis anyagi áldozatot hozunk azért, hogy később nyereséges legyen. Lehetnek stratégiáink, taktikáink, ami vagy működik vagy nem. Igazság szerint az a fontos, hogy feleslegesen ne vállaljunk túl nagy kockázatot, mert akkor szinte biztos a bukás. És, hogy jön ide a nyugdíj? Sokkal több a közös, mint gondolnánk!

kockázat risk Risiko Риск - ppt letölteni

Nyugdíj és szerencsejáték: Hibás hasonlóságok

Sajnos sokan vannak, akik a nyugdíjra tudat alatt szerencsejátékként tekintenek. A leggyakoribb kifogáa, hogy miért ne takarítsunk nyugdíjra az szokott lenni, hogy : ” Úgysem leszek nyugdíjas

Ez hihetetlen nagy kockázat, hiszen mi van ha mégis? Statisztikailag ráadásul nagyobb az esély, hogy megéljük a 65 éves kort, mint nem. Ez egyértelműen hazárdírozás és felesleges kockázat. Gyakori hiba a szerencsejátékban is, hogy túlzott kockázatot vállalunk.

Ismertetünk egy újabb kockázatot, ami szintén túlzott és felesleges:

Ön tudja, hogy kell nyugdíj megtakarítás és kész is tenni azért, hogy idős korában ne nyomorogjon, vagy ne kelljen a gyermekeire támaszkodnia.

A szakmájában biztos, hogy profi. De vajon a pénzügyekben, konkrétan a nyugdíj megtakarítás terén is ennyire jártas? Biztosak vagyunk benne, hogy Ön sem otthon a neten olvasottak alapján diagnosztizálja, vagy műti meg magát, hanem szakemberhez, azaz orvoshoz megy, hogyha arra van szükség.

Amikor nyugdíjra gyűjt ugyanez a helyzet. Több, mint 200 konkrét lehetőséget kell megvizsgálni, hogy megtalálja azt a megoldást, amely valóban megoldja a nyugdíjproblémát. Óriási kockázat, úgy, hogy Ön jól gondolkozik, felismeri a problémát és jól cselekszik.

347,674 BEST Pensioner IMAGES, STOCK PHOTOS & VECTORS | Adobe Stock

Válasszuk szét a kettőt

Összegezve a leírtakat a legfontosabb, hogy ne vállaljunk felesleges kockázatot, hiszen életünk egy jelentős szakaszának anyagi lehetőségeiről beszélünk. A szerencsejáték sem egy rossz dolog, hogha reális alapokon, reális összeggel próbálkozunk nyerni, például heti egy lottó.

Nos, véleményünk szerint a nyugdíjban még ennyire sem szabad kockázatni. Ezeket a lépéseket kell betartani, hogy lehetőleg semmilyen problémába ne ütközzünk:

  • Keressen fel egy szakembert!
  • Végezzenek számításokat!
  • Szűkítsék le a piacot az ideális megoldásért
  • Indítsa el a szerződést minél hamarabb!
  • Ne legyen mohó, stabil portfóliót építsen!
  • Tartsa be a határidőket, és gondozza a nyugdíj megtakarítását.
    Avoid The Gender Pension Gap

Amennyiben ezt a 6 pontot betartja teljesen szétválasztja a szerencsejátékot és a nyugdíjat és ekkor valóban nincs mitől tartania. Mi ezt szívből kívánjuk Önnek, és még segítünk is benne. Mindössze enyit kell megkérdeznünk :

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.