PepsiCo vállalat sikerei

Pepsi

PepsiCo Inc. (PEP Stock) – pénzügyi elemzése miatt növelte egy két cég a részesedését

A Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. 2023 első negyedévében 6,0%-kal növelte tulajdonrészét; jelenleg 11781241 részvényt birtokolnak 214 millió dollár értékben a Pepsi Co.-ból. A Mirae Asset Global Investment Co. Ltd. szintén 34,0%-kal növelte részesedését, és jelenleg 1.128.044 részvényt birtokol 188 millió dollár értékben. Az AMI Investment Management Inc. 0,7%-kal növelte pozícióját, 16.627 darab 2,7 millió dollár értékű részvényt birtokol.

A Look at Every Company That Pepsi Owns | GOBankingRates

A PepsiCo nettó árbevétele 10,4%-kal nőtt, míg a külföldi hatás a nettó árbevételre 2,5% volt. A második negyedévben az organikus bevételnövekedés 13,0%-os volt, az év végi (YTD) változás 13,6%-os. A 2023-as pénzügyi évre vonatkozóan az elemzők 10%-os szerves bevételnövekedést várnak a társaságtól. A Coca-Cola Co. (NYSE: KO) 0,47%-kal 60,88 dollárra esett.

Pepsico Inc. (NASDAQ: PEP) – technikai elemzés

A NASDAQ: PEPSI. CO.  a sajtótájékoztató idején 183,62 dolláron kereskedik, 0,23%-ot esett; az előző zárás és nyitás 184,04 és 184,39 dolláron volt. Az 52 hetes sáv 160,98 és 184,39 dollár között mozog, ami azt jelzi, hogy a jelenlegi árfolyam hamarosan új csúcsokat hozhat létre. Az átlagos volumen 4,68 millió részvény, a piaci kapitalizációs tőkéje eléri a  252,768 milliárd dollárt.

A tizenkét havi (ttm) ár/nyereség (P/E) mutató 32,10, ami magasan értékelt részvényárfolyamra utal. Ugyanakkor az egy részvényre jutó (ttm) nyereség (EPS) 5,72 dollár, ami erőt mutat. Az elemzők 2,25 HOLD minősítést adtak, és 192,00 dollárra becsülték az árcélt, ami 4,6%-os emelkedést jelent.

Gyorsjelentés

A PepsiCo 2023. július 13-án jelentette korábbi eredményét, ahol a 22,322 milliárd dolláros bejelentett bevétel 2,73%-kal haladta meg a 21,729 milliárd dolláros becsült értéket. A bejelentett részvényenkénti 2,09 dolláros eredmény 6,48%-kal haladta meg a részvényenkénti 1,963 dolláros várakozást. A kedvező eredmény ellenére a PEP részvények árfolyama mindössze 3% körüli mértékben emelkedett.

Az előző negyedévhez képest a bevétel 10,37%-kal, míg az EPS 12,37%-kal ugrott meg. Az EPS éves összehasonlításban (YoY) is 10,3%-kal nőtt, és az árfolyamhatás az EPS-re 2%-os volt. A következő eredményt október 3-án jelentik be, ahol a bevétel várhatóan 23,428 milliárd dollár lesz, míg az eredmény 2,148 dollár lett.

Pepsi

Különlegesség:

A PepsiCo. a CIA Consultinggal együttműködve dobta piacra a Pepsi Colachupot, a világ első Pepsi-vel ízesített ételízesítőt. A július 4-i bevezetésre időzítve a termék csak egy napig volt elérhető a kiválasztott baseball stadionokban, így a szurkolóknak lehetőségük nyílt arra, hogy a Pepsi kóla ikonikus édes, frissítő ízét közvetlenül a hot dogjukra kenjék. Úgy tűnt, a partnereknek fontos volt megmutatniuk, hogy az ételízesítő nem pusztán egy őrült ízkombináció, amely a hírek címlapjára kíván kerülni (bár természetesen ez így is volt); számukra a koncepció érzékszervi szempontból is jól átgondolt volt.

A CIA és a PepsiCo számára az amerikai hot dog és a szénsavas italok klasszikus párosítása nemcsak nosztalgikus, hanem valóban étvágygerjesztő is. David Kamen, a CIA Consulting ügyfélélményért felelős igazgatója azt állította, hogy “a Pepsi jellegzetes ízei és vibráló citrusfélék keveréke fokozza a ketchup világos és fanyar jellegzetességeit, ellensúlyozva a hot dog füstösségét”.

 

PepsiCo Chart

Javaslat

Vásároljon Pepsi Co. részvényt akár csak pár darabot , akár dolláros számlán. Minimális vásárlás 17 db azaz 3030 dollár . hiszen egy darab ára jelenleg 178,18 dollárba kerül. Ma azaz 2023.08.19-én a dollár árfolyama 352 Ft, így összesen 1.066230 forint fog kelleni a Pepsi Co. megvásárlásához. A Partner Bankon keresztül Ön vehet TBSZ számlán is PepsiCo részvényeket. Ha Ön is Portfóliót építene ki, portfóliót épít és részvényeket hosszútávra vásárol, akkor a MicrosoftMcDonaldsAdidasOTPShell, Commerzbank és Tesla részvénye mellett itt az ideje, hogy vegyen osztalékfizetésű részvényeket. Többek között a Pepsi Co is egy osztalékfizetésű részvény, de magas osztalékot fizet  az AT&T részvény és a Rio Tinto illetve a Munich Re. részvénye.

PepsiCo suprime su departamento global de compras y marketing | ECONOMIA | GESTIÓN

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!