Stabíl eurós kötvények olyanoknak akik a biztonságot keresik:Deutsche Telekom és Deutsche Post

Két olyan eurós kötvényt szeretnék nektek, Önöknek bemutatni ami stabilitást és biztonságot adhat. Igaz nem azért érdemes beletenni forintot mert nagy és magas kamatot ad, hanem azért, mert mindkét cég biztonságos lábakon áll és garantált fix kamatot fizet akár 5 akár 7 évre még.

De mit is jelent a biztonság?

Business Security | How To Implement A Security System | Bionic

Több befektető első számú kérdése és félelme az, hogy mekkorát eshet a befektetett tőkéje. Veszithet-e a pénzén ha beteszi a tőzsdére. Nyilván a válasz egy igen lenne. De azért ez sem egyszerű, attól függ mennyit fektet be, diverzifikál,milyen időtáv, milyen értékpapírtipusba, remélhetőeg nem a teljes vagyonával játszik és nem tőkeáttéttel a befektető. De sok esteben mindig válaszom vásároljon egy kötvényt is.Igen  egy kötvénynek is van kockázata (nyilván ha a válalat vagy az ország amey kibocsátotta csődbe megy) általában hivatalosan ezt magas kockázatúnak is mondják. De mégis a kötvények biztonsáágosak lehetnek ha olyan vállalat kötvéyét vagy állam kötvényét vesszük meg, mey stabil háttérrel rendelkezik. Nagy kapitaizációjú vállalat, vagy stabil minősítésű osrzág, államkötvények legyenek mindog amelyeket megveszünk. Legyen az első kéből vagyis kibocsátótól közvetlen vagy akár a másodpiacon megvéve.

Kötvénykiválasztás esetén a főbb mérlegadatok kerüljenek figyelembevételre, azaz a hármas aranyszabály: a likviditás, árbevétel, és nyereségnövekedés. Ezenkívül vizsgálandó még a saját tőkéhez viszonyított kamatráfordítás, valamint a kamat és nyereségadó levonása előtti üzemi eredmény (EBIT) is. A minőségi kötvények éves fix kifizetéseket biztosítanak, és lehetőséget nyújtanak arra, hogy vagyonunk megőrizze értékét. Mint minden kötvény (hiszen a kötvény egy hitelt megtestesítő értékpapír) kibocsátáskor 100% árfolyamon ál és lejáratkor (nyiván ha idő elött nem törlesztik azaz hívják vissza) 100%-on jár le

Deutsche Telekom kötvény

A Deutsche Telekom befektet a Celo kriptohálózatába – Kriptoworld

A Deutsche Telekom International 2010 októberében kibocsátott 1000 euós cimletekben kötvényeket. Ezekre a kötvényekre a Deutche Telekom fejlesztése miatt volt szükség. A kötvények 300 millió euró értékben lettek kibocsátva és 4,5% kamatot adnak a befektetőknek fixen éves szinten. A kamatfizetés minden év október 28-a. A lejárat az 2030 október 28-a. A befektetés történhet most 382 forintos eurós árfolyamon forintban minimum 3000 eurónyi forinttal vagyis 1146000 forinttal vagy 3000 euróval is. A jelenegi hozama a Deutsche Telekom kötvénynek éves szinten 2,74%, mivel a kötvény árfolyama 110,7%. A kötvény visszahívható formában került kibocsátásra. De ne feledjük , még a 382 forintos árfolyam is jó beszállási  lehetőség az euróba. Ha már csak azt vesszük figyelembe, hogy a forintunk folyamatosan csúszóleértékelésben van és júniustól kezdve csak 12 forintot gyengült a valutánk, míg 3 év alatt is nézve több mint 7%-ot gyengült a forint az euróhoz képest.

Deutsche Post kötvénye

A Deusche Post is bocsátott ki kötvényeket  (Német Posta ha valaki nem tudná)  2018-ban, viszont jóval rövidebb lejáratra 2028-ig. A kötvények egyébként elég alacsony 1,625%-os kamatot fizetnének, ha nem lennének most 100% alatt jóval. Így, hogy a kötvények árfolyama 95,09%, így akár az éves mominál hozam elérheti a 2,748%-ot is. A kötvények 1000 eurós cimletekben vannak forgaomba és speciális visszahívható lehetőséggel rendekeznek vagyis bármikor elöbb kifizetheti a Deutsche Post a hitelezőit. A kamatfizetés minden év december 05-e. A kibocsátás 750 millió euróban történt meg. . A befektetés történhet most 382 forintos eurós árfolyamon forintban minimum 3000 eurónyi forinttal vagyis 1146000 forinttal vagy 3000 euróval is.

Deuetshe Postról és a Deutsche Telekomról pár szó

 Deutsche Post DHL Group, értéke jelenleg 20,3 milliárd dollár

Deutsche Post DHL | Warehouse Logistics Company in Europe | WareTeka

A német cég a szállítmányozási terület mellett a logisztikai szolgáltatások széles területén is jeleskedik, alapvetően két nagy brandre épül: a Deutsche Post Európa vezető postai szolgáltatója, míg a DHL a szállítmányozásban,árufuvarozásban és e-kereskedelemben is jelen van. A cégcsoportnak világszinten mintegy 510 ezer alkalmazottja van és 220 globális jelenléttel bír. Tavaly csak áruszállításból 20,3 milliárd dollárnyi bevétel keletkezett a cégnél, ami ateljes bevétel mintegy 32%-át teszi ki.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató az idén az első helyet szerezte meg Európában a márkaértéket tekintve. A Deutsche Telekomnál árgus szemmel figyelt EBITDA AL 60 millió euróval haladta meg az elemzői konszenzus 9,9 milliárd eurós előrejelzését a negyedik negyedévben, egész évben pedig 7,7 százalékkal, 40,2 milliárd euróra nőtt. A németországi ügyfélszám-növekedés és az amerikai leányvállalat, a T-Mobile US kiváló teljesítménye nyomán a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményről számolt be a Deutsche Telekom (DT) , az idei évre is enyhe nyereségnövekedést prognosztizálva. A Deutsche Telekom teljes tavalyi évre vonatkozóan a DT 114,4 milliárd eurós bevételről számolt be, ami 6,1 százalékkal magasabb az előző évinél, a korrigált EBITDA AL pedig 7,7 százalékkal, 40,2 milliárd euróra nőtt.

Telekom delivers digitalization Made in Germany | Deutsche Telekom

Javaslat

Fektessen be az Deutsche Telekom kötvényébe és a Deutsche Post kötvényébe minél hamarabb 3-3000 eurót, egy minimum 10000 eurós befektetésnél már megéri. Hiszen diverzifikálhat európai, ázsiai, ausztráiai és akár amerikai papírokkal együtt. A Deutsche Telekom és a Deutsche Post  kötvénye  mellett jó befektetés lehet egy 5% fix eurós magyar Álamkötvény, egy Adidas vagy egy NestléSAP illetve egy Novo-Nordisk részvénye is . A kötvényekben egy olyan befektetési részt tartson inkább, melyre a kötvény lejáratakor lehet, hogy szüksége lesz. Míg a részvényben olyan pénzt, amivel kapcsolatosan nincs ilyen elvárása, hiszen hosszabb távon nélkülözheti annak tőke és hozamértékét.

Deutsche Telekom IT Case Study

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?