A BASF magas osztalékot fizet

BASF

A termelőknek 2023-ban példátlan kihívásokkal kellett szembenézniük, többek között a gyomirtással és az aszályos időjárással. A BASF Agricultural Solutions az innováció terén vezető szerepet betöltő vállalatként lépéseket tesz, hogy ezekkel a kihívásokkal szembe tudjon nézni, és továbbra is új termékeket és megoldásokat vezet be a termelők számára.

A 11 új szójabab vetőmagfajta bevezetésétől kezdve az új termékmegoldások és élvonalbeli technológiák bemutatásáig az innováció a hajtóerő a BASF fejlesztései mögött. Ezt a vállalatnak a mezőgazdasági termékek kutatásába és fejlesztésébe történő jelentős befektetései is jól példázzák.

BASF - Demoplot – Alkalmazások a Google Playen

“A mezőgazdasági bizonytalanságok közepette a BASF elkötelezett a gazdálkodók támogatása mellett, hogy olyan hatásos megoldásokat dobjon piacra, amelyek megalapozzák a jövőbeli növekedést” – mondta Scott Kay, a BASF amerikai mezőgazdasági megoldásokért felelős alelnöke. “2023 erős év volt az innováció szempontjából, és már alig várjuk, hogy tovább bővítsük portfóliónkat a 2024-ben bevezetésre kerülő további megoldásokkal.”

2021 októberétől a BASF SE tőzsdei árfolyama a BASF.DE a frankfurti tőzsdén található.

A BASF egy világszerte ismert vegyipari vállalat, amely 1865-ben alapították Mannheimben, Németországban. A cég tevékenysége a vegyipari termékek gyártására, fejlesztésére és értékesítésére összpontosul. Az innováció és a fenntarthatóság vezérelte vállalat a világ egyik vezető vegyipari vállalataként számos területen tevékenykedik.

A BASF átfogó termékskálája szerves vegyületeket, polimereket, katalizátorokat, természetes nyersanyagokat, szerves és szervetlen vegyületeket, festékeket és bevonatokat, agrár- és egészségügyi termékeket, valamint egyéb vegyipari termékeket tartalmaz. Ezenkívül a cég kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat az új technológiák, anyagok és folyamatok fejlesztése érdekében.

BASF workers united across regions | IndustriALL

A cég osztalékfizetése

A BASF osztalékfizetése évente egyszer történik, általában az üzleti év lezárását követő hónapokban. Az osztalékfizetés összege a vállalat által elért eredménytől függ. A részvényesek az osztalékfizetés mértékéről a vállalat éves közgyűlésén szavaznak.

Az osztalékfizetések mennyisége változhat az évek során, attól függően, hogy a vállalat mennyire sikeres a bevétel és a nyereség terén. Az osztalékfizetések általában készpénz formájában történnek, de előfordulhat, hogy a vállalat részvények formájában is fizet osztalékot.

A BASF magas osztalékot évi 5,5%-ot fizet osztalékként részvényeseinek. A német vegyipari vállalat mindazonáltal stabil osztalékot helyezett kilátásba a részvényeseknek. A BASF a közelmúltban részvényenként 3,40 eurót fizetett a befektetőknek. A bejelentést jól fogadta a tőzsde: A részvény árfolyama nemrégiben négy százalékkal 48,56 euróra emelkedett. A BASF azonban visszafogja a következő évekre vonatkozó beruházásait. A kínai megaprojektet azonban ez nem érinti.

BASF Chart

Javaslat

Vásáoljon 3000 eurónyi azaz 1140.000 forint értékben BASF   részvényt. Egy 12.000 eurós portfolióban ez arészvény kiválóan elfér a Munich Re, a Reckitt Benckisher , az Adidas, a Prudential és az SAP részvénye és a stabil eurós Lengyel Államkötvény mellett, de ha ezt a portfoliót kiegészitené még akkor vegyen egy darab Lindt&Spruengli részvényt 10727 euróért. A BASF részvénye jelenleg 48,567 euró. A Commerzbank várakozása szerint a BASF részvényárát jövő év közepén 55 euró felett várják. A BASF és a 3Helix Inc., egy amerikai székhelyű technológiai start-up vállalat bejelentették innovációs partnerségüket a 3Helix saját fejlesztésű CHP technológiájával kapcsolatban. A partnerség tőkebefektetést és licencmegállapodást foglal magában, amely a BASF számára kizárólagos jogot biztosít a személyi ápolás területén alkalmazott CHP-megoldások forgalmazására.

BASF's stock down as sharply weaker guidance hints at 'more pain' ahead

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!