Az év végi hajrában a Nestle kis mértékben lelassult

Nestle
Nestle
Nestlé

A Nestlé céget mindannyian ismerjük. Fogyasztjuk termékeit is. Gondolok itt a kakóra, csokoádéra és itaaira is.  De a Nesté részvényét sokan nem ismerik, pedig egy kiváló lehetőség befektetési szempntból..

De elösször is egy pár szót írnék a vállalatról

A svájci Nestlé vállalat egy világvezető élelmiszeripari cég . Központja Svájcban, a Genfi-tó partján, Vevey-ben található. Bevételek és egyéb adatok alapján 2014 óta a világ legnagyobb élelmiszergyártója. A Nestlé termékei között találunk csecsemőtápszereket, speciális gyógyászati célra szánt termékeket, ásványvizeket, reggelizőpelyheket, kávét, kakaót, teát, édességeket, tejtermékeket, jégkrémet, fagyasztott ételeket, növényi fehérjealternatívákat és állateledeleket. A Nestlé több mint 2000 márkával van jelen a világ 186 országában.

Nestle bringing new sugar-reduction technology to market | Food Business News

Alapértékek

A Nesté USA viszont az a cég amely a világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó konglomerátumának része, továbbra is elkötelezett az élelmiszerekben rejlő lehetőségek kiaknázása mellett, hogy javítsa az emberek életminőségét. A vállalat a kivételes szolgáltatás iránti elkötelezettségéről ismert, és az emberek igényeihez igazodó termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, legyen szó egyénekről vagy egész családokról.

A Nestlé alapértékei a tiszteletet hangsúlyozzák – önmagunk, mások, a sokszínűség és a jövő iránt. Ezek az elvek irányítják a vállalatot 1866-os alapítása óta. Ma a Nestlé USA globális hatókörrel és közel 273.000 fős munkaerővel büszkélkedhet, és szinte minden élelmiszer- és ital-kategóriát felölelő, hatalmas portfólióval rendelkezik. Ez a változatos kínálat a vállalat innovatív szellemének és elkötelezettségének bizonyítéka, hogy az embereket felvértezze az önmagukról és családjukról való gondoskodáshoz szükséges eszközökkel.

Nestlé Health Science | Nestlé

Választék növelés:

A Nestlé emellett a növényi alapú élelmiszerek területére is kiterjeszti erőfeszítéseit, változatosabb választékot biztosítva a fogyasztóknak, és magasabb szintű ipari szabványokat állítva fel. Ez a stratégiai lépés azt a szélesebb körű tendenciát tükrözi, hogy a vállalatok alkalmazkodnak a változó fogyasztói igényekhez. A mesterséges intelligencia platform integrálása és a Creative Quality Score mérőszám bevezetése a Nestlé USA előremutató megközelítését tükrözi a technológia alkalmazása terén, különösen a reklámhatékonyság optimalizálása érdekében.

Nestle India: Products that lead the Market - PA Wealth

Várakozások

A Nesté részvénye viszont az elmúlt évben 9,24%-ot gyengült. Nem tett jót a Nestlének az infáció. Mivel a Nestle is beépítette áraiba az inflációt és anyersanyagárat, az emúlt egy másfél éves időszak alatt visszaesett az árbevétele. Viszont több elemzőház az elmút időszakban kiadta mérsékelt véteét a Nestlé részvényre. A Nestle egy olyan vállalat az elemzőházak szerint, amely minden portfolióban benn kell lennie. Ezért több intézmény és alapkezelő az emúlt negyedévben elkezdte felvásárolni alapjaiba. Napokban kiderült, hogy Celine Pannuti, a JP Morgan elemzője egy kutatási jegyzetben fenntartotta a részvényre vonatkozó ajánlását és vételi minősítést adott a Nestlé részvényére. A célár változatlanul 125 svájci frank.

Osztalékfizetés

A Nestle SA . vállalat 3,31 dolláros osztalékot hirdetett 2024. április 24-i -dátummal és 2024. június 08-i kifizetési dátummal.

Nestlé Chart

Javaslat

Hosszútávra szerintem megéri Nestlé részvényt vásárolni alacsony árfolyamon. Egy darab Nestlé részvény árfolyama ezen a héten vagyis 2023.12.15-én 103,47 euró. A Partner Banknál minimum vásárlás az 3000 euró vagyis 382 Forint/ euró árfolyammal számitva 1146000 forint + kötség már befektethet a Nestlé részvényeibe. 3100 euróért 29darab Nestlé résztvény vásárolhat meg.

Vásároljon Nestlé részvényt, akár Estee Lauder és a EssilorLuxottica és L’oreal részvény mellé, de kiválóan kiegészítheti az olyan technologiai vállalatot, mint Google, MicrosoftTMSC, Nvidia és a az élelmiszeripar mellé az AdidasMcCormick és Kellogg  cégekhez is kiválóan passzol.

Nestle buys majority stake in Brazilian premium chocolate maker

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!