A BASF a fejlesztések útjára lépett

BASF részvény

A BASF vállalat növeli a közepes molekulatömegű poliizobutének gyártási kapacitását Ludwigshafenben, Németországban.

A BASF 25%-kal növeli az OPPANOL® B kereskedelmi néven forgalmazott, közepes molekulatömegű poliizobutének gyártási kapacitását a németországi Ludwigshafenben található telephelyén. A beruházás a kiváló minőségű, közepes molekulatömegű poliizobutének iránti növekvő globális keresletre reagál.

Vezetői nyillatkozat

“Ezzel a lépéssel tovább erősítjük a BASF pozícióját, mint megbízható beszállító, amely erőteljesen támogatja a növekedést és a különböző iparágak ügyfeleinek igényes követelményeit.” – Mondta Lena Adam, a BASF SE üzemanyag- és kenőanyag-megoldásokért felelős vezető alelnöke.

A közepes molekulatömegű poliizobutének a különböző iparágak, köztük az autóipar, az építőipar, az elektronika, valamint az élelmiszer- és csomagolóipar termékeinek alapvető teljesítményű összetevői. Az alkalmazások közé tartozhatnak például a felületvédő fóliák, ablaktömítő anyagok. Illetve az akkumulátorok kötőanyagai és élelmiszer-csomagolási megoldások.

Beauty Creations Tease Me szemhéjfesték paletta, 16g - eMAG.hu

 

“A középmolekulasúlyú OPPANOL®B poliizobuténjeink további gyártási kapacitása lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy innovatív megoldásokkal növekedjenek, amelyek hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez, például az energiahatékony lakásépítésben. ”

BASF EREJE

“A kulcsfontosságú nyersanyagokkal kapcsolatos visszamenőleges integrációnkra építve a BASF teljes erejét kihasználjuk, mint a poliizobutén globális piacvezetője” – magyarázza Dr. Tanja Rost, a BASF SE globális marketing és termékfejlesztési alelnöke, üzemanyag- és kenőanyag-megoldások.  A kapacitásbővítés várhatóan 2025 első felére fejeződik be teljes egészében.

BASF SE - The chemical giant is under pressure

Katódgyártás

A BASF vegyipari vállalat Schwarzheide-ben kezdte meg az új katódgyártást, ami az akumulátorokhoz igen fontos összetevő..
A BASF vegyipari vállalat Schwarzheide-i (Oberspreewald-Lausitz) telephelyén megkezdte a katódanyagok gyártását. Az üzem csütörtöki avatásán többek között Robert Habeck (Bündnis90/Grüne) szövetségi gazdasági miniszter és Dietmar Woidke (SPD) brandenburgi miniszterelnök is részt vett.

A BASF szerint ez az első nagy teljesítményű katódanyagokat gyártó üzem Németországban. A termékek már most elkeltek a következő évekre – mondta. Az üzem “az európai cellagyártók és autógyártók speciális igényeire szabott termékeket fog szállítani” – közölte a vállalat. A BASF szerint 150 munkahely jöhet létre.

A katódok döntő fontosságúak az akkumulátorban folyó áram szempontjából. A katód negatív töltésű, és vonzza a pozitív töltésű

Beszáll a Porsche akkumulátorfejlesztésébe a BASF - autopro.hu részecskéket.

Elekromos Autókhoz fontos egység

Schwarzheide-ben évente 400 000 elektromos autó akkumulátorához szükséges katódanyagot gyártanak. Eddig az elektromos autók akkumulátorainak alapanyagai főként Ázsiából érkeztek.

A gyár megépítéséhez a vegyipari vállalat 2020-ban 175 millió eurós támogatást kapott. A pénz a szövetségi kormánytól és Brandenburg tartománytól érkezett, és az EU hagyta jóvá. A BASF maga további 375 millió eurót fektetett be.

A BASF is újra akarja hasznosítani az elemeket

A BASF is megkezdte egy akkumulátorok újrahasznosítására szolgáló üzem építését Schwarzheide-ban. Konkrétan az úgynevezett fekete masszáról van szó. Ez egy olyan anyag, amely akkor keletkezik, amikor az akkumulátorokat feldarabolják, felaprítják, majd kezelik. A “fekete massza” olyan fémeket tartalmaz, mint a lítium, a nikkel, a mangán vagy a kobalt. Az újrahasznosítás célja, hogy csökkentse az új gyártás során felhasznált nyersanyagok mennyiségét. A 30 munkahelyet biztosító termelés várhatóan 2024-ben indul – közölte csütörtökön a BASF.

 

Gazdasági Minisztérium és Németország illetve a BASF kapcsolata

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter a katódanyag-gyártás és az újrahasznosító üzem kombinációját a kirakós játék egy újabb kulcsfontosságú darabjaként jellemzi Németország növekvő akkumulátor-ökoszisztémája számára. “A BASF projektje növeli szuverenitásunkat az értéklánc mentén, elősegíti a körforgásos gazdaságot, és ezáltal erősíti a gazdasági biztonságot” – idézi Habecket a vállalat közleménye. A gazdasági miniszter szerint a Schwarzheide mellett hozott döntés a helyszín vonzerejét, “ipari múltjának és kémiai know-how-jának értékét, valamint a környék megújuló energiák kínálatát is hangsúlyozza”.

 

 

Akár 100 millió eurós beruházás

Kínai cég akar letelepedni Gubenben és akkumulátorokat újrahasznosítani. Ez is kedvezhet a BASF vállalatnak és azoknak akik részvénytulajdonosok. A BASF 1992.01.02-tól van a német tőzsdén és egy stabi vállalat.  A BASF kapitalizációs tőkéje meghaladja a 43,29 milliárd eurót. Az osztalékfizetése a BASF-nek 5,5% évente.

Solutions for Rice Growers | BASF Crop Protection India

Kis történelem

BASF (Badische Anilin- und Soda Fabrik, magyarul: Badeni Anilin- és Szóda Gyár) egy német vegyipari cég, 1865. április 6-án alapították Mannheimben. Székhelye Ludwigshafenben található.

A cégnek 170 országban 122.000 munkatársa van 150 termelő telephelyen. A vevőkapcsolatok 200 országra terjednek ki. 2009-ben a vállalatcsoport összárbevétele meghaladta az 50 milliárd eurót. A BASF a világ legnagyobb vegyipari vállalata, Magyarországon három telephellyel működik. A BASF Hungária 2009-ben 140 főt foglalkoztatott, s a BASF Csoport Magyarországon elért árbevétele meghaladta a 172 millió eurót. A BASF részvényei benne vannak a DAX40-indexben, ezenkívül jegyzik a New-York-i, a londoni és a zürichi tőzsdén is.

BASF Chart
Az EU Bizottság alelnöke: Európa egyre függetlenebbé válik

 

“Az uniós akkumulátorpiac nagyon gyorsan növekszik” – idézi a BASF közleménye Maros Sefcovicot, az Európai Bizottság alelnökét. “Az akkumulátorok iránti kereslet a következő években várhatóan továbbra is drámaian nőni fog, mind a mobilitás, mind a tárolás terén, és versenytársaink is belépnek erre a piacra.” A BASF új üzemei Schwarzheide-ben azt mutatnák, hogy Európa csökkenti függőségét egy stratégiailag fontos ágazatban – mondta Sefcovic.

Basf az akkumulátoriparban

A Brandenburgi Gazdasági Fejlesztési Tanács (WFBB) által márciusban készített tanulmány szerint Brandenburg az akkumulátoripar központjává válik Németországban. A tanulmány szerint az iparág számára különösen kedvezőek a feltételek Lausitzban. Már most is több ezer brandenburgi dolgozik az iparágban – és a tanulmány szerint még sokan lesznek. A BASF Schwarzheide-ben és a Rocktech Lithium Gubenben (Spree-Neisse) képviseli az értéklánc kezdetét. A lauchhammeri Svolt vállalat cellagyártást tervez. A tesztelés területén a Dekra a Lausitzringnél található tesztközpontjával a legkiemelkedőbb példa.

Az alkalmazás területén a zöldheidei Tesla járműgyártó és a Leag energiaipari vállalat tartozik ebbe a kategóriába. Végül az értéklánc végét és egyben új kezdetét a BASF képviseli a tervezett újrahasznosító üzemével.

BASF Battery Materials: Shaping the future of electromobility, ET Auto

Javaslat

 

Vásároljon BASF részvényt , még most forintban vagy euróban. Egy darab eurós BASF részvény árfolyama 46,77 euró, azaz 18240 forint. Már 1 millió forintért  , több, mint 50 darab BASF részvényt vásárolhat ha időben elkezdi építeni a portfolióját. Portfolióépitás a Partner Bankon keresztül azaz közvetítök segítségével már TBSZ számlán is megteheti. Így befekteteése akár adómentes is maradhat.  Vásároljon BASF részvényt a portfoliójába. Hiszen ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: AppleNetflixNvidiaBerkshire HathawayTotal Energy,Nestlé ,McDonaldsCoca ColaNutrien és LindeTesla de még sorolhatnám.

Régi játékokkal is van munka 11. - 3.rész - Retro játékmúzeum

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!