Adidas részvényeibe fektetni közép és hosszutávon is jó döntés

Adidas mint kiváló befektetési lehetőség

Lehet, hogy Ön nem is tudta, de az Adidas, a sportruházati márka ismét emelni kezdte az egész éves kilátásokat, miután egy évvel ezelőtt megszakította partnerségét a vitatott rapperrel.

Adidas shoes on display in a shop

5%-kal emelkedett a hét közepén az Adidas részvényárfolyama. Miután a vállalat három hónapon belül másodszor emelte meg egész éves előrejelzését. Jelezve, hogy a márka kezd kilábalni az elmúlt három évtized legsúlyosabb válságából. A konszern annak a döntésnek a következményeivel küzd, hogy egy évvel ezelőtt megszüntette a vitatott amerikai rapperrel és divattervezővel, Kanye Westtel való rendkívül jövedelmező együttműködését. Miután a Ye néven is ismert híresség számos antiszemita megjegyzést tett.

Adidas Chart

Adidas lépései

A botrányt követően az Adidas leváltotta vezérigazgatóját, miközben részvényeinek árfolyama több mint hat éve a legalacsonyabb szintre esett. Január óta azonban a részvények több mint harmadával emelkedtek. Így a világ második legnagyobb sportruházati gyártója 2023-ban Németország egyik legjobban teljesítő blue chipjévé vált. A vártnál jobb harmadik negyedév után az Adidas közölte, hogy “2023-ban alacsony egyszámjegyű” éves forgalomcsökkenésre számít. Szemben a korábbi, egyszámjegyű közepes arányú előrejelzéssel szemben.

Februárban az Adidas aggasztotta a befektetőket azzal a figyelmeztetéssel, hogy a vállalat akár 700 millió eurós éves veszteséget is elkönyvelhet az idén. Ami 31 év óta az első veszteség. Ezt a számot augusztusban 450 millió euróra csökkentették. Most pedig tovább csökkentették 100 millió euróra.

A Yeezy , mint rossz üzlet okozója

A vállalat hozzátette, hogy a 2023-as működési veszteséget az egyszeri költségek és az eladatlan “Yeezy” márkájú cipők maradék készletének esetleges leírása okozná. A Yeezy-készlet nyári második eladása után a vállalat közölte, hogy még mindig 300 millió euró könyv szerinti értékű termékei vannak. Szemben az első eladás előtti 500 millió euróval. Az egyszeri tételek nélkül a vállalat azt mondta, hogy idén 100 millió eurós működési nyereséget tervez elérni. Az Adidas hétfő esti előzetes eredményközlésében azt mondta, hogy az alaptevékenység “a vártnál jobban alakult”. Hozzátéve, hogy az eladásokat és a nyereséget a Yeezy maradék állományának folyamatos értékesítése is növelte.
Férfi Adidas Yeezy Boost 350 Eladó - Adidas Ár

Adidas 3.negyedéve s számai

A harmadik negyedévben a teljes árbevétel 6 százalékkal 6 milliárd euróra csökkent éves szinten, míg az üzemi eredmény 409 millió euró volt. Adam Cochrane, a Deutsche Bank elemzője az ügyfeleknek szóló jegyzetében azt írta, hogy a harmadik negyedév pozitív lendülete megerősítette, hogy az Adidas “még mindig a fordulat korai szakaszában van”. Augusztusban az Adidas szóvívője azt nyilatkozta, hogy 110 millió eurót adományoz jótékonysági célokra az első Yeezy eladás után. Most viszont azt állítja, hogy a nyári második kiárusítás is sikeres volt. De nem közölt részleteket vagy lehetséges jótékonysági adományokat.

Az új vezérigazgató, Bjørn Gulden, akit a rivális Pumától csábítottak el, a múlt hónapban felháborodást keltett, amikor védelmébe vette a rappert, és egy podcastban azt mondta, hogy szerinte Ye nem gondolta komolyan, amit mondott, és nem “rossz ember”.

Később bocsánatot kért “félreérthető kijelentéseiért” – írta az X-en Jonathan Greenblatt, a Rágalmazásellenes Liga vezetője. Gulden a Financial Timesnak azt mondta, hogy a csoport döntése, miszerint megszünteti a Ye-vel való partnerséget, “teljesen helyénvaló volt, és a hozzáállásunk nem változott”.

Adidas vs Puma, Documentary, 2022-2023 | Crew United

Adidas részvény előrejelzése

Az Adidas részvénynek 99,63%-os felfelé ívelési potenciálja van az elemzők átlagos árfolyamcélja alapján. Az Adidas vétel, eladás vagy tartás? Az Adidas részvényre vonatkozó konszenzusos értékelés erős vételi, amely 4 vételi, 0 tartási és 0 eladási minősítésen alapul.

A Bank of America semlegesről vételre minősítette fel az Adidas  részvényeit, és 129,00 dollárra (korábban 98,30 dollár) módosította az amerikai tőzsdén jegyzett részvények árfolyamát – olvasható az InvestingPro valós idejű jelentésében.  A bank rámutatott a közegő katalizátorokra és a jó 3.negyedéves eredményekre iletve arra, hogy 2024-ben a vállalatnál ismét akár két számjegyű növekedés várható. A Bank of America  mellett a Commerzbank és a UBS elemzői is vételre javasolják az Adidas részvényeit.

Javaslat!

 

Még most vásároljon alacsony áron az Adidas részvényeiből, minimum 3 évre. Hiszen a részvény hosszabbtávon akár kétszámjegyű növekedést is hozhat Önnek euróban. Egy eurós számlán, minimum 3000 euróért vegyen most Adidas részvényt. 3000 euró az 1146000 forintot jelent 382forint/ eurós árfolyamon. 3000 euróért jelenleg 17 db Adidas részvény vásárolható meg.  Az Adidas melett jó vétel még egy 10.000 eurós portfolióba a Munich. Re , a Nestle, az SAP, és a Reckitt Benckisher részvénye és az 5%-os kamatot fizető Eurós Magyar Államkötvény is.

Adidas Hanging Shoes Stock Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from  Dreamstime

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!