A Danaher elemzői becslések szerint kiváló részvény lehet 2023-ban is

Danaher, mint 2023 üdvöskéje

A Danaher  2,87 dolláros negyedik negyedéves EPS-ről számolt be, ami 0,37 dollárral jobb, mint az elemzői becslés 2,50 dolláros értéke. A negyedéves bevétel 8,4 milliárd dollár volt, szemben a 7,84 milliárd dolláros konszenzusos becsléssel. A Danaher részvények árfolyama 2660 dolláron zárta a a hetet. Az elmúlt 3 hónapban 7,21%-kal, az elmúlt 36 hónapban pedig 65%-kal emelkedett. A Danaher 8 pozitív EPS revíziót és 3 negatív EPS revíziót látott az elmúlt 90 napban.

Danaher Stock Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from Dreamstime

Negyedéves eredmények

A Danaher vállalat 2022. december 31-én zárult negyedévében a nettó nyereség 2,2 milliárd dollár, azaz 2,99 dollár/hígított törzsrészvény lett. Ami 25,0%-os növekedést jelent a 2021-es hasonló időszakhoz képest. A nem GAAP szerinti korrigált, egy törzsrészvényre jutó hígított nettó nyereség 2,87 dollár volt, ami 6,5%-os növekedést jelent a 2021-es összehasonlítható időszakhoz képest.

A bevételek 2,5%-kal, 8,4 milliárd dollárra nőttek 2022 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A nem GAAP szerinti alapbevételek 7,5%-os növekedése 7,5%-os volt, beleértve a nem GAAP szerinti alapüzemi alapbevételek 7,5%-os növekedését.

A 2022-es teljes évre vonatkozó bevételek 7,0%-kal, 31,5 milliárd dollárra nőttek.

A DANAHER-ről

A Danaher egy globális tudományos és technológiai innovációs vállalat, amely elkötelezett ügyfelei számára, hogy segítse őket az összetett kihívások megoldásában és az életminőség javításában világszerte. Világszínvonalú márkacsaládja vezető szerepet tölt be az igényes és vonzó egészségügyi, környezetvédelmi és alkalmazott végpiacokon. A több mint 20 operatív vállalatot működtető Danaher világszerte sokszínű, mintegy 81.000 munkatársat számláló csapatát egy közös kultúra és működési rendszer, a Danaher Business System.

EX-99.2

A vállalat három szegmensen keresztül működik: Life Sciences, Diagnostics, valamint Environmental & Applied Solutions. Az élettudományok szegmens olyan műszereket és fogyóeszközöket kínál, amelyeket az ügyfelek elsősorban az élet alapvető építőköveinek – beleértve a géneket, fehérjéket, metabolitokat és sejteket – tanulmányozására használnak a betegségek okainak megértése, új terápiák azonosítása, valamint új gyógyszerek és vakcinák tesztelése és gyártása érdekében. A Diagnosztika szegmens klinikai műszereket, reagenseket, fogyóeszközöket, szoftvereket és szolgáltatásokat kínál, amelyeket kórházak, orvosi rendelők, referencialaboratóriumok és egyéb kritikus ellátási helyszínek használnak a betegségek diagnosztizálására és a kezelési döntések meghozatalára. A Környezetvédelmi és alkalmazott megoldások szegmens olyan termékeket és szolgáltatásokat kínál, amelyek segítenek az értékes erőforrások védelmében és a globális élelmiszer- és vízellátás biztonságban tartásában.

Elemzők mit gondolnak a részvényről

Peter Lynch szerint a  DANAHER CORPORATION  a Scientific & Technical Instr. iparágban szereplő nagy kapitalizációjú növekedési részvény. Az értékelés ezzel a stratégiával 91%-os, a cég alapvető fundamentumai és a részvény értékelése alapján. A 80%-os vagy annál magasabb pontszám jellemzően azt jelzi, hogy a stratégia némi érdeklődést mutat a részvény iránt, a 90% feletti pontszám pedig jellemzően erős érdeklődést jelez.

Fidelity mutual fund guru Peter Lynch: Market will be higher in 10 years | Fox Business

Minden idők talán legnagyobb befektetési alapkezelője, Lynch a Fidelity Investment Magellan Alapját 1977-től 1990-es nyugdíjba vonulásáig 29,2 százalékos átlagos éves hozamra tudta felhozni. Ami  akkor majdnem megduplázta az S&P 500 index 15,8 százalékos éves hozamát ez idő alatt. Lynch józan gondolkodásmódja és gyors észjárása a Wall Street egyik legtöbbet idézett befektetőjévé tette.

A Deutsche Bank  elemzői decemberben vételi minősítéssel és 310 dolláros célárral kezdeményezték a részvény fedezetét és vásárlását. A bank  a részvényt a defenzív tartása miatt ajánlotta akkor és azóta is több elemzésében.

2022 harmadik negyedévének végén az Insider Monkey adatbázisában 89 fedezeti alap rendelkezett részesedéssel a Danaher Corporation részvényekben, ami az előző negyedévi 82-ről nőtt. E részesedések együttes értéke közel 5 milliárd dollár. A harmadik negyedévben a Fisher Asset Management rendelkezett a legnagyobb részesedéssel a vállalatban.

Top dividend paying stocks: What are the best dividend stocks to invest in? | Value Research

Osztalékfizetés

vállalat az elmúlt nyolc évben folyamatosan emelte osztalékát. Az olyan osztalékrészvények mellett, mint az Exxon Mobil Corporation, a PepsiCo Inc. és a  Procter & Gamble Company , a befektetők a stabil jövedelem miatt a Danaher-re is figyelnek.

Erős mérlegének és szilárd osztalékpolitikájának köszönhetően a vállalat a legjobb S&P 500-as index osztalékrészvények közé tartozik.

Javaslat

Vásároljon Danaher  részvényt  minimum 1-2 millió forint értékben. Diverzifikáljon. Vegyen több részvényt vagy fektessen be a Best of Dividends vagyonkezelt kosárba ahol 16 db vállalatot, magas osztalékot kap.Osztalékfizetés negyedévente, osztalék kifizetése viszont éves szinten meghaladja a 4,8%-ot .

Keressen minket, ne legyen a pénze ellensége. Ugyanis bankbetétben elinflálódhat a pénze értéke.

Danaher Logo Stock Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from Dreamstime

 

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!