Az Air Liquide nagyobb osztalékot fizet idén

airliquide, mint kiváló stratéga

Az Air Liquide vállalat az osztalékát a tavalyi év azonos időszaki kifizetéséhez képest május 17-én 2,95 euróra emeli meg. Ezzel az éves kifizetés az aktuális részvényárfolyam 1,9%-ára emelkedik, ami az iparági átlagnak felel meg.

Az Air Liquide osztalékát jól fedezi az eredmény. Ez azt jelzi, hogy a nyereség nagy részét visszaforgatják az üzletbe, a növekedés ösztönzése céljából.

A jövőre nézve az egy részvényre jutó nyereség az előrejelzések szerint 46,4%-kal fog emelkedni a következő évben. Feltételezve, hogy az osztalék a közelmúltbeli trendek mentén folytatódik, úgy gondolják a Seeking Alpha elemzői, hogy a kifizetési arány jövőre 40% lehet, ami egy meglehetősen fenntartható tartományban van.

historic-dividend

Az Air Liquide szilárd múltra tekint vissza

A vállalat hosszú ideje fizet osztalékot, és ez elég stabil, ami bizalmat ad a befektetőnek a jövőbeli osztalékpotenciálban. Az osztalék a 2013-as 1,55 eurós éves összegről a legutóbbi 2,95 eurós éves kifizetésre emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a vállalat ezen időtartam alatt évente körülbelül 6,6%-kal növelte a kifizetéseket. Az ilyen vállalatok hosszú távon nagyon értékesek lehetnek, ha a tisztességes növekedési ütemet fenn lehet tartani.

Air Liquide Launches Sustainable Investment Platform | CHEManager

Az Air Liquide nehezen tudja növelni az osztalékot

A befektetőket a részvény a fizetési előzmények minősége alapján vonzhatja. Az Air Liquide azonban az elmúlt öt évben csak évi 4,0%-kal növelte részvényenkénti eredményét. A 4,0%-os növekedés azt jelezheti, hogy a vállalatnak korlátozottak a befektetési lehetőségei, ezért inkább a részvényeseknek juttatja vissza a bevételét. Viszont a részvényárfolyama  5 év alatt 77%-ot emelkedett.  20218 januárjában még csak 89,95 euró volt az Air Liquide részvényárfolyama , ma  ugyanez 158,14 euróra emelkedett. Bár ez nem feltétlenül negatívum, mindenképpen azt jelzi, hogy az osztaléknövekedés a jövőben korlátozódhat, hacsak a bevételek nem kezdenek ismét növekedni.

Air Liquide: bien orienté après des analyses positives - 06/04/2023 à 16:44  - Boursorama

Nagyon szeretik az Air Liquide osztalékát

Összességében úgy gondolják, a Seeking Alpha-nál , hogy vállalat részvénye  egy vonzó jövedelemrészvény lehet, és az idei magasabb osztalék kifizetésével csak még jobb lesz. A nyereség könnyen fedezi a kifizetéseket, és a vállalat rengeteg készpénzt termel. Mindent egybevetve, ez a vállalat számos olyan elemet ellenőriz, amelyeket keresünk, amikor jövedelemrészvényt választunk.

Új tervek

A napokban az Air Liquide francia ipari gázszállító vállalat nyilvánosságra hozta terveit egy ipari méretű ammónia krakkoló kísérleti üzem építésére a belgiumi Antwerpen kikötőjében. (A krakkolás folyamata során az alkánok hosszú szénláncú molekulái magas hőmérsékleten, katalizátor hatására kisebbekre törnek szét (cracking-tördelés). E folyamat során nagyobb részben C5-C10 szénatomszámú telített és telítetlen szénhidrogének keletkeznek dehidrogénezés, valamint a láncszakadás következtében.)

A vállalat március 23-án jelentette be az üzem építését, és kijelentette, hogy innovatív technológiával lehetővé teszi az ammónia hidrogénné történő átalakítását, optimalizált szén-dioxid-kibocsátás mellett. A kísérleti üzem, amely egy újszerű, hatékony eljárást kombinál az Air Liquide saját technológiáival, a tervek szerint 2024-ben kezdi meg működését. A projekt pénzügyi támogatását a flamand kormány a VLAIO-n (Flamand Innovációs és Vállalkozási Ügynökség) keresztül megerősítette.

A 2023. első negyedévi árbevétel 2023. április 27-én kerül közzétételre.

Air Liquide chief welcomes return of growth | Financial Times

Az Air Liquide az ipari és egészségügyi gázok, technológiák és szolgáltatások terén világelső, 73 országban van jelen, mintegy 67.100 alkalmazottal. A vállalat több mint 3,9 millió ügyfelet és beteget szolgál ki. Az oxigén, a nitrogén és a hidrogén az élet, az anyag és az energia számára nélkülözhetetlen kismolekulák. Ezek testesítik meg az Air Liquide tudományos területét, és a vállalat 1902-es alapítása óta a tevékenységének középpontjában állnak.

Az Air Liquide stratégiájának középpontjában az áll, hogy “ma cselekedjünk, miközben felkészülünk a jövőre. “Az ADVANCE, a 2025-re szóló stratégiai tervével az Air Liquide globális teljesítményt céloz meg, amely egyesíti a pénzügyi és nem pénzügyi dimenziókat. Az új piacokon pozicionálva az Air Liquide Csoport olyan jelentős előnyökre tesz szert, mint a rugalmasságot és erőt ötvöző üzleti modellje, innovációs képessége és technológiai szakértelme. A Csoport olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek hozzájárulnak az éghajlat és az energetikai átálláshoz – különösen a hidrogénnel -, és lépéseket tesz az egészségügy, a digitális és a csúcstechnológiák területén történő előrelépés érdekében.

Bevétel

Az Air Liquide bevétele 2022-ben több mint 29,9 milliárd eurót tett ki. Az Air Liquide-ot az Euronext Paris tőzsdén jegyzik (A részleg), és tagja a CAC 40 indexnek, CAC 40 ESG, EURO STOXX 50, FTSE4Good és DJSI Europe indexeknek.

All our offices | Air Liquide Thailand

Javaslat

Vásároljon Air Liquide részvényt, már csak azért is , hogy így biztosítsa azt, hogy egy olyan cégbe fektet amely folyamatosan fejlődik. A vállalat részvényét a közepesen magas osztalékárt is érdemes megvásárolni. Ma egy darab részvény árfolyama 158,14 euró. 20 db részvény megvásárlása 3162,8 euró+ költségbe kerül tehát kb 186.000-1.200.000 forinttal akár már Ön is olyan kiváló minőségi részvény tulajdonos lehet, mint az AIR LIQUIDE részvénye. Vásároljon mielőbb, hiszen 375 forintos euró árfolyam most egy kiváló és olcsó árfolyam ahhoz, hogy ne használjuk ki egy ilyen stabil cég megvásárlásához. Az Air Liquide részvény többségi tulajdonban van egyébként a Rothschild családnál is. 2022-ben François Jackow lett a vezérigazgató és csatlakozott az igazgatótanácshoz. A korábbi igazgató Benoît Potier továbbra is az igazgatótanács elnöke maradt. Az Air Liquide a Rothschild & Co-val és a Solar Impulse Alapítvánnyal (“SIF”) együttműködve 200 millió eurós növekedési, kivásárlási és késői fázisú kockázati befektetési alapot indított. Ennek az eszköznek a stratégiája a környezetbarát megoldásokat fejlesztő vállalatok felfuttatása várható

Air Liquide Chart

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden  út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!