Az intézményi befektetők és a McCormick részvény?

McCormick részvény, intézményi befektetők, lehetőség,

Jelenleg kimondottan érdekes időket élünk befektetési szempontból. Az ilyen izgalmas időszakokban lehet olyan befektetéseket találni, amelyek jobban jövedelmeznek, mint egy stabil, kiegyensúlyozott időszakban. Lehet, hogy éppen a McCormick részvény egy ilyen lehetőség?

McCormick, granddaddy of American spices, may leave its Baltimore home | Fortune

Nézzünk utána:

Kik az intézményi befektetők?

A hitelintézet, a pénzügyi vállalkozás, a befektetési vállalkozás, a befektetési alap, a befektetési alapkezelő, a kockázati tőkealap, a kockázati tőkealap-kezelő, a biztosító, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, az egészségbiztosítási szerv és a Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szerv és mindazon devizakülföldi, amely a saját joga alapján ilyennek tekintendő.

Tulajodnoképpen, leegyszerűsítve akik hivatásszerűen foglalkoznak befektetéssel, azokat nevezünk intézményi befektetőknek. De miért is fontos az ő véleményük? Erre több indok is van:

  • Mert a nagyobb pénzmozságok befolyásolják az árfolamokat
  • Mert a szakemberek képzettek és legjobb tudásuk szerint intézik a befektetéseket.Banking On Fintech: Where Incumbents Are Making Investments In Wealth Tech

Mit csinál a befektetési alapkezelő?

A befektetési alapkezelő a befektetési alap befektetési politikájában (/mi-az-befektetesi-politika) meghatározott szempontok szerint kezeli a rá bízott vagyontömeget, így a befektetési alapkezelők munkáját szigorú szabályok kötik. Ugyanakkor az abszolút hozamú alapok (/abszolut-hozamubefektetesi-alap) esetében a befektetési politikában nincsenek ilyen szigorú előírások, így az abszolút hozamú alap alapkezelője nagyobb szabadságot kap a portfolió kezelésére.

Így van ez a McCormick esetén is.

A McCormick története

A McCormick & Company egy amerikai multinacionális élelmiszeripari vállalat, amely fűszereket, fűszerkeverékeket, és más ízesítő termékeket gyárt, forgalmaz kiskereskedelmi üzletek, élelmiszer-gyártók és élelmiszer-ipari vállalkozások számára.

Company | McCormick Corporation

Fortune 1000 vállalat, a McCormick körülbelül 13. 000 alkalmazottal rendelkezik szerte az egész világon. A vállalat központja 2018 harmadik negyedévében költözött a Sparksból a Hunt Valley-be (Maryland ).

Willoughby M. McCormick (1864–1932), 1889-ben 25 éves korában kezdte meg vállalkozását Baltimore-ban. Willoughby 1932. november 4-én halt meg, és Charlesot 36 éves korában megválasztották elnöknek és az igazgatóság elnökének. A nagy “Mc” 1941-ben szinte az összes amerikai termék védjegyévé vált.

McCormick & Co. offers insights into what to expect next year | 2020-09-30 | Food Business News

Számos akvizíció vezetett oda, hogy a cég akkora óriássá nőtte ki magát, mint amilyen most:

  •  A. Schilling & Company
  • UniqSauces
  • Louisiana Zatarain
  • Old Bay
  • Kohinoor Specialty Foods India
  • Enrico Giotti SpA

Az utolsó felvásárlása pedig tavaly decemberben a FONA nevű vállalat, amely egyébként egy észak-amerikai izzógyártó cég.

A részvény befektetés és kockázata

Most, hogy megnéztük a vállalat legfontosabb adatait, érdemes beszélni a részvény befektetésről, ahogy eddig ezt a Biztoshozam meg is tette.

Amikor valaki egy részvényt vásárol, akkor tulajdonjogot szerezz az adott vállalatban. Ez pedig a legtöbb cégnél azt is jelenti, hogy a lehetséges részvényárfolyam nyereség mellett negyedévente, félévente vagy évente osztalékra is lehet számítani. Az osztalékot részvényenként határozzák meg.

Ez kimondottan jól hangzik, de akkor miért nem vásárol mindenki részvényt? Melyek a részvények kockázatai?

  • esetleges csődkockázat, de ez nem jellemző.
  • árfolyamkockázat,
  • poitikai kockázat
  • a részvény árfolyam esése, ezzel minden befektetésnél számolni kell!
  • devizakockázat
  • országkockázat
  • magas volatilitás. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mozgások mehetnek végbe a részvény árfolyamában, mint mondjuk egy államkötvény esetén. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a nyereség esélye, de a kockázat is a veszteségre.

Nem lenne fair, hogyha csak a kockázatokról beszélnénk, jöjjenek az előnyök:

  • Potenciálisan magasabb hozam lehetőség.
  • Presztízs, mert a részvényen keresztül tulajdonosai lehetünk a világ legnagyobb vállalatinak.
  • A részvénynek nincsen lejárata, szemben mondjuk a kötvénnyel.

Ha a részvénybefektetések fogalmával és kockázataival már tisztába kerültünk, akkor most már érdemes konkrétan a McCormick (Non Voting) részvényre koncentrálnunk!

Mikroökonómia 12. évfolyam | Sulinet Tudásbázis

McCormick részvény befektetés

A McCormick & Company Inc. az S&P 500 index összetevője, részvényét a New York-i értéktőzsdén jegyzik, ami elég bizalomgerjesztő. A cikk írása pillanatában a McCormick részvény árfolyama 90,60 dollár. Ezt vegyük akiindulási alapnak.

Az elműlt 1 hónapban 92,05-ről korrigált le ide, ami mindösze 2%-os veszteség. Ez azért annyira, nem szívderítő, de 3 hónapnál már 86,79-es kiindulási pontról tart a jelenlegi 90,6 doláron (6,36 % nyereség).

McCormick (Non Voting) Chart

5 éves távon (ami pont egy TBSZ számla ideje) 53,78%-os nyereségről tudunk beszámolni (48,73->90,6). 1987-es 2,79 dolláros induláshoz képest pedig még leírni is nagyszerű 30-szoros pénz, konkrétan 3.247%.

Spice maker McCormick buying Illinois-based Fona International for $710 million

Ahogy látható ez egy óriási vállalat részvénye, amely kiemelkedő eredményeket ért el, és most épp egy kis mélyrepülésben van. Mi kell ami ennél is motiválóbb egy részvényben? Egy kérdés megválaszolása:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu
• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.