Baidu részvény: A kínai internet forradalom

A Baidu részvény

A részvénypiac szinte kifogyhatatlan az érdekes, említésre méltó lehetőségekből. A mai választásunk a Baidu részvény. Akik aktívan követik a tőzsdét, azok tudják hogy az ázsiai- és távol-keleti részvényekre érdemes figyelni. Az internet és Kína kominációja pedig messze több, mint vonzó. Nézzük meg a részleteket, hogy ne a sötétben tapogatózzunk, hanem a konkrétumokra tudjuk fókuszálni.

Baidu részvény: A vállalat

A Baidu, Inc. egy kínai multinacionális technológiai vállalat , amely internettel kapcsolatos szolgáltatásokra, termékekre és mesterséges intelligenciára specializálódott . AI), székhelye a pekingi Haidian kerületben található és a világ egyik legnagyobb internetes vállalata.

A Baidu eredete a RankDex-ből, egy korábbi keresőből származik, amelyet Robin Li fejlesztett ki 1996-ban, mielőtt 2000-ben megalapította volna a Baidu-t.

A Baidu különféle szolgáltatásokat kínál, köztük egy kínai keresőt, valamint a Baidu Maps nevű térképszolgáltatást . A Baidu körülbelül 57 keresési és közösségi szolgáltatást kínál, mint például a Baidu Baike (online enciklopédia ), a Baidu Wangpan (egy felhőalapú tárolási szolgáltatás) és a Baidu Tieba (egy kulcsszóalapú vitafórum).

Igazság szerint sokan szeretik a kínai Google-ként is említeni, ami az eddig leírtak alapján nem is meglepő.

Baidu részvény: Érdekességek a Baidu-ról

Robin Li 1996-ban az IDD-nél Li kifejlesztette a RankDex webhelypontozási algoritmust a keresőmotorok találati oldalainak rangsorolásához, és amerikai szabadalmat kapott a technológiára. Az 1996-ban elindított RankDex volt az első keresőmotor, amely hiperhivatkozásokat használt az indexelt webhelyek minőségének mérésére,

A Baidu-t 2000. január 18-án jegyezték be Robin Li és Eric Xu.  2001-ben a Baidu lehetővé tette a hirdetőknek, hogy licitáljanak a hirdetési felületre, majd minden alkalommal fizessenek a Baidu-nak, amikor az ügyfél egy hirdetésre kattint, megelőzve a Google hirdetési megközelítését. 2003-ban a Baidu elindított egy hírkeresőt és képkeresőt, egy speciális azonosítási technológiát alkalmazva, amely képes azonosítani és csoportosítani a cikkeket.

A Baidu 2005. augusztus 5-én lépett tőzsdére a Wall Streeten.

baidu részvény: a kezdet a wall streeten
Baidu részvény: a kezdet a wall streeten

2022 júniusában a Jidu Auto , egy intelligens elektromos járműveket gyártó cég, amelyet a Baidu és a Geely támogatott, bemutatta első ROBO-01 koncepcióját egy előgyártású jármű formájában. A ROBO-01 a Sustainable Experience Architecture (SEA) platformon, a Geely Holding által kifejlesztett moduláris elektromos jármű platformon fut .

A Baidu a leggyakrabban használt keresőmotor Kínában, az ország piaci részesedésének 76,05 százalékát ellenőrzi. Az internetlivestats.com jelentése szerint Kínában az internethasználók száma 2015 végére elérte a 705 milliót. Ezek döbbenetes számok, pláne, ha ehhez hozzávesszük, hogy 2021-es adatok szerint több, mint 45 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak és a saját tőkéjük meghaladja a 7.367.805,54 milliárd forintot (156,082 milliárd jüan).

China's Baidu unveils ChatGPT rival Ernie | Business and Economy | Al Jazeera

Baidu részvény betekintés

2023 február elején kaptak egy rendkívül jó hírt a Baidu részvényesek, miszerint a Baidu részvényei több mint 15 százalékkal emelkedtek a hongkongi tőzsdén.  Ez azért történhetett meg, mert a kínai vállalat bejelentette, hogy saját mesterséges intelligencia chatbotot (ERNIE) indít, csakúgy, mint a Goolge (BARD).

A kínai keresőmotor 32%-os bevételnövekedést ért el az elmúlt negyedévben, míg az eladások 6%-os növekedést értek el.

A Baidu fenntartja piacvezető pozícióját mind a generatív mesterséges intelligencia, mind a keresés alapú hirdetések terén, és mindkét iparágat ki kell használnia. A Baidu továbbra is első helyen áll a full-stack AI-fejlesztésben, és azt tervezi, hogy integrálja az Ernie-t meglévő szolgáltatásaival, ami hosszú távon kiegészíti felhő- és hirdetési bevételeit.

Jöjjön egy chart:

baidu részvény éve
Baidu részvény éve

Ahogy látható az idei év izgalmasan alakult a cég számára, amelyet a részvény árfolyam is tükröz. Azért a tárgyévben már több, mint 13% nyereség nem rossz és messze még a vége. Éles a harc ebben a szektorban, éppen ezért bármikor dobbanthat valaki egy nagyot. Ez a potenciál a Baiduban is meg van.

Complete Guide to Baidu SEO - China #1 Search Engine - GMA

Érdekel ez a részvény? Szeretnél egy konkrét összehasonlítást, mondjuk a Google.lel? Akkor nincs más teendőd, mint felkeresni engem, és minden részletre kiterjedően tájékoztatlak.

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!