Jól teljesített a Johnson&Johnson-növeltem is a részvényeimet

johnson and johnson

A vártnál nagyobb nyereség ami a negyedéves jelentésben meg is jelent

A vállalat az előző negyedévben 25,53 milliárd dollár bevételt termelt, ami felülmúlta az elemzők által várt 24,67 milliárdot,6,3%-o növekedést jelent 2022 azonos negyedévének 24,02 milliárd dollárjával szemben. A nettó nyereség 5,14 milliárd dollár volt a negyedévben, ami 6,9%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi 4,81 milliárd dollárhoz képest. A vállalat gyógyszeripari szegmensében az árbevétel 3,1%-kal 13,73 milliárd dollárra emelkedett 2023 második negyedévében. Szemben a 2022 azonos negyedévi 13,31 milliárd dollárral. A  növekedést a Darzalex, az Erleada, a Carvykti, a Stelara, a Tremfya, az Uptravi, az Opsumit és a Spravato hajtotta. A vállalat arról is beszámolt, hogy az értékesítés 12,9%-kal 7,78 milliárd dollárra ugrott 2023 második negyedévében. Szemben a 2022-es 6,89 milliárd dollárral a medtech szegmensben.

Comparing Johnson & Johnson Vaccine to Pfizer And Moderna | NBC News NOW - YouTube

Nyereség

A Johnson &Johnson nyeresége is pozitív meglepetést okozott, a 2,8 dolláros részvényenkénti profit meghaladta a 2,62 dollárra vonatkozó előzetes becsléseket. A jó eredményhez nagyban hozzájárult az orvostechnikai termékek értékesítésének növekedése. Ami a koronavírus járvány idején elhalasztott, nem sürgős műtétek számának növekedésével magyarázható. A vállalat az idei nyereségre vonatkozó előrejelzését részvényenként 10,70-10,80 dollárra emelte a korábbi 10,60-10,70 dolláros sávról.

Joaquin Duato, a Johnson&Johnson igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója kijelentette: “A második negyedévben és 2023 első félévében elért erőteljes teljesítményünk a világszerte dolgozó kollégáink kemény munkájának és elkötelezettségének bizonyítéka.

Johnson & Johnson Chart

A vállalatról pár szó

Johnson & Johnson egy nagy amerikai multinacionális vállalatcsoport, amely döntően gyógyszerek és egészségügyi termékek előállításával foglalkozik. Szerepel a Dow Jones Industrial Average-ben és a Fortune 500 lista vállalatai között. Székhelye New Brunswick (New Jersey állam). Magyarországon 1990 óta nagykereskedelmi céget működtet. A Johnson & Johnson Finance Corporation 1984-ben alakult. A vállalat tevékenységi körébe tartozik az árupiaci szerződésekbe, adóhitelekbe, kockázatitőke-társaságokba vagy egyéb vegyes befektetésekbe való befektetés.

Perek és Bírságok

A vállalatnak  több pere akadtazbeszt ügyben akár babahintőpor, akár más azbeszt terékek miatt. De nézzünk is egy példát.

A Johnson & Johnsonnak 18,8 millió dollárt kell fizetnie egy kaliforniai férfinak, aki azt állította, hogy rákos lett. Mert a cég babahintőporának volt kitéve – döntött kedden egy esküdtszék, ami visszaesést jelent a vállalat számára, mivel az amerikai csődbíróságon több ezer hasonló ügyet próbál rendezni a talkumalapú termékei miatt.  Az esküdtszék Emory Hernandez Valadez javára döntött, aki tavaly a kaliforniai Oakland állam bíróságán indított pert a J&J ellen, pénzbeli kártérítést követelve. A 24 éves Hernandez azt állította, hogy a szívét körülvevő szövetekben mesothelioma, egy halálos rákos megbetegedés alakult ki nála, mivel gyermekkora óta nagymértékben ki volt téve a vállalat talkumának. A hathetes tárgyalás volt az első, amelyet a New Brunswick-i (New Jersey) székhelyű Johnson&Johnson  közel két év óta a talkummal kapcsolatban folytatott.

Rákkeltő azbesztes babahintőpor miatt ütik a Johnson&Johnsont - Portfolio.hu

Itélet

Az esküdtszék úgy ítélte meg, hogy Hernandez jogosult kártérítésre az orvosi számlák, valamint a fájdalom és szenvedés megtérítésére. De elutasította, hogy büntető kártérítést ítéljen meg a vállalat ellen. Hernandez az ítéletet belátható időn belül nem tudja majd behajtani, köszönhetően annak a csődbírósági végzésnek, amely befagyasztotta a J&J talkummal kapcsolatos legtöbb peres ügyet.

Erik Haas, a Johnson&Johnson peres ügyekért felelős alelnöke közleményben közölte, hogy a vállalat fellebbezni fog az ítélet ellen, és azt “összeegyeztethetetlennek nevezte a több évtizedes független tudományos értékelésekkel, amelyek megerősítik, hogy a Johnson’s Baby Powder biztonságos, nem tartalmaz azbesztet és nem okoz rákot”.

Alulértékelik-e a befektetők a Johnson & Johnson részvényeit?

Az üzletág összességében erős évre számít, és hosszú távon növekedési lehetőségek állnak előtte. A Johnson & Johnson üzleti tevékenysége általában stabil, mivel a vállalat fő üzleti tevékenysége a gyógyszerekre és az orvostechnikai eszközökre összpontosul (a fogyasztói egészségügyi üzletágát  várhatóan még ebben az évben kivonják). Ezek olyan területek, amelyek stabil, hosszú távú növekedést biztosítanak. Tavaly év végén a vállalat 16,6 milliárd dollár értékű felvásárlást hajtott végre a szívpumpa-gyártó Abiomeddel, amely a vállalat szerint segít felgyorsítani a MedTech üzletágat.

És bár a vállalat egyes vényköteles gyógyszerek – köztük a Stelara – kizárólagosságának elvesztésével számol, a Johnson & Johnson növekedést tervez a gyógyszerüzletágában, és az erős termékcsaládnak köszönhetően 2025-re 60 milliárd dolláros forgalmat tervez. Tavaly a gyógyszeripari értékesítés 52,6 milliárd dollárt tett ki.

Johnson's® New 100% Ingredient Transparency Disclosure for Its Baby Products | Johnson & Johnson

Javaslat

Vásároljon minimum 4000 dollárért vagyis 1348000 forintért Johnson&Johnson részvényt. Ezt ráadásul dolláros vagy eurós számlán is megteheti, akár Tartós Befektetési Számla keretében is. Már csak azért is jó vétel a vállalat részvénye, mert a  Johnson & Johnson jelentése szerint adózott eredménye 5,144 milliárd dollár (1752 milliárd forint) volt. Míg a részvényarányos nyereség éves összevetésben 1,80 dollárról 1,96 dollárra emelkedett a második negyedévben.

Vásároljon Johnson&Johnsonrészvényt, akár Estee Lauder és a EssilorLuxottica és L’oreal részvény mellé, de kiválóan kiegészítheti az olyan technologiai vállalatot, mint Google, MicrosoftTMSC, Nvidia és a az élelmiszeripar mellé az AdidasMcCormick és Kellogg  cégekhez is kiválóan passzol. Sustainability in flavours: Givaudan's new US$60mn Indian facility shows strong environmental-friendly focus

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!