Stabilitás hosszútávra avagy a Nike kötvénye

Az S&P Global Ratings megerősítette a NIKE "AA-" besorolását stabil kilátásra

A Nike vállalatot ki ne ismerné. Nemcsak a logója miatt lett híres a vállalat, hanem a termékei miatt is. A Covid alatt vállalat 1500 millió dollárban 200 dolláros címletezésben kötvényt bocsájtott ki, hiszen a forgalma visszaesett. A kötvényt 3,375 fix kamatra bocsátották ki, lejárat 2050 március 27- Itt lehet az olvasó felsóhajt, hogy ez hosszú idő, de számoljunk csak. Ha kockáztatunk (hangsúlyozom kell nagy a kockázat) rövidtávon a most 75,06%-on tartózkodó kötvényt addig tartjuk meg amíg az nem lesz 100%-on , akár 25%-ot is nyerhetünk vele. Hiszen várható, hogy a cég bevételei az infláció leszorítása után helyreállhat és a árfolyamok emelkednek.

Nike sells $1 billion in bonds - oregonlive.com

Hosszútáv

Hosszútávon azaz ha végig megtartjuk a papírt, mert nyugdíj-befektetésnek vesszük és minimum 2 db-ot veszünk belőle cirka 4000 dollárért. Azaz kb 1560.000 forintért akkor stabilan éves szinten 5,71%-os hozamot hozna a befektetőnek. Elmondható az is, hogy szeptemberben az S&P Global Ratings megerősítette a NIKE “AA-” besorolását  ami stabil kilátást jelent.

Earnings preview: Analyst calls Nike 'a better idea 1-2 quarters from now' - Portland Business Journal

Javaslat

Hosszútávra vásároljon stabil Nike kötvényt ami dollárban nemcsak biztonságot, hanem extra magas kamatot jelent. Így akár nyugdíjas éveiért Ön is tett egy keveset, hiszen előre gondoskodott róla. Ne feledje a kötvényt bármikor eladhatja és ez benne a szép, hogy ezt akár 85%. 90% vagy 100%–on is megteheti. Így akkor máris keresett vele 10vagy 15 de akár 25%-ot is ráadásul dollárban.

Nike Finance March Madness by Jack Moran on Dribbble

Ha nyereséggel és kisebb kockázatokkal  szeretnél befektetni minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!