Júniusi nyugdíjemelés: Most örüljünk vagy ne?

júniusi nyugdíjemelés, takaríts meg.

Újra érdemes beszélni a nyugdíjról. Igazság szerint ez egy örökzöld téma. Most viszont olyan frissnek mondható hírről fogunk kicsit értekezni, mint a júniusi nyugdíjemelés. Maga a szó is örömre adna okot, de valamiért mégis kissé pejoratív lett ez a kifejezés. Utánajárunk, szigorúan a tények alapján.

Mi ez a júniusi nyugdíjemelés?

Bár elsőre furcsán hangzik, de azért nem árt megbeszélni. Az állam a hivatalos bejelentéseit a Magyar Közlönyön keresztül (is) publikálja felénk. A júniusi nyugdíjemelés nem más, minthogy az állam korrigálja az előzetes becslését egy kis plusszal.

Mindjárt kifejtjük a lényeget, de a 27 fajta (!!!!) nyugdíj és nyugdíjszerű szolgáltatás egységesen 0,6%-kal növekszik idén júniustól. Ráadásul ez az év elejéig visszamenőleg érvényes.

A nyugdíjakat egységesen az inflációhoz igazítva emelik. Erre azért van szükség, hogy a pénz vásárlói értéke ne legyen kevesebb, ugyanis, mint sokan tudják az infláció a pénz vásárlói értékének csökkenése. Számolgassunk egy kicsit!

Átalánydíj kalkulátor | Vianzo-Team Kft

A 2021 június nyugdíjemelés számokban

Egy számot már említettünk, vagyis a 0,6%-ot, és talán ez a legfontosabb. Bár csalóka, de csak az átlagnyugdíjjal érdemes számolnunk. Jelenleg ez havi 148.4500 forint. Vagyis jelen esetben ez az jelenti, hogy egy átlagnyugdíjas, aki pontosan 148.500 forint nyugdíjat kap, az júniusban 890 forinttal többet, vagyis 149.390 forintot fog kapni és innentől az év hátralevő részében.

Pontosabban ebben a hónapban még nem..

Hiszen ha pontosan visszaolvasunk, akkor látható, hogy ez a kompenzáció az év elejétől érvényes, vagyis ebben a hónapban a fent említett 890 forint helyett 5.340 forintos plusszal lehet számolni.

Sőt, a minimál 28.500 forintos nyugdíj is emelkedik pontosan 171 forinttal. Ezek a tények.

Magyar Posta nyugdíj kifizetések 2021 naptár

nyugdíjkifizetések napja kép forrás:számoldki.hu

Gondolatok a nyugdíj emelésről

Igyekszünk továbbra is objektívek maradni. A fenti számok amelyeket leírtunk tragikomikusak. Erre nincs más szó.

Havi 900 forintot nem sok mindenre lehet költeni egy olyan országban, ahol 300 forint egy kiló kenyér, vagy 450 forint egy liter benzin. Akik átlag alatti nyugdíjat kapnak (sokan) még kevesebb emelést kapnak. Akik felette azok számszakilag jobban járnak, de arányaiban temrészetesen nem.

Munka nyugdíj mellett: nem mindenki örülhet | 24.hu

A gond nem az emeléssel van, hanem az alappal. Korábban többször is ecseteltük ezt a kérdés újra nem kezdünk bele. Egyszerűen a tény:

Félre kell tenni privát nyugdíjra különben ilyen tragikomikus emeléseknek is örülni kell.

Gyakori tévhit: A nyugdíjunk mértékének meghatározásakor nem a nyugdíjba vonulás előtt keresett utolsó 5 évi jövedelem számít, hanem az egész életünkben megszerzett szolgálati idő és az 1988 óta keresett jövedelem.

Nyugdíj megtakarításra számos lehetőség adódik előttünk. Ebből nem keveset nevezhetünk jó megoldásnak. Viszont a statisztika alapján nagyjából 3-4 olyan konkrét megoldás áll a rendelkezésre, amely az Ön igényeihez kimondottan gazodik, és szép nyugdíj kiegészítést eredményez. Ezt azonban csak úgy tudjuk megtalálni, hogyha helyesen válaszol a következő kérdésre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Csupa kérdőjel | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.