A Wells Fargo & Company készpénzes osztalékot fizet az elsőbbségi részvények után

Wells Fargo

A Wells Fargo & Company (NYSE: WFC) nemrég bejelentette az elsőbbségi részvények nyolc sorozatának osztalékát.

A New York-i tőzsdén “WFCPrL” Wells Fargo szimbólummal forgalmazott, 7,50%-os, nem kumulatív, örökre szóló, nem halmozódó, átváltható, L sorozatú, részvényenként 1000 dolláros likvidációs előjoggal rendelkező A osztályú elsőbbségi részvények után negyedéves, részvényenként 18,75 dolláros készpénzosztalékot hirdettek. Az L sorozatú osztalék 2023. szeptember 15-én fizetendő a 2023. augusztus 31-i üzleti záráskor nyilvántartott tulajdonosok számára.

Wells Fargo – Staging & Banking in the Old West – Legends of America

Q sorozat

A Q sorozatú, 5,85%-os fix-fluktuáló, nem kumulatív, örökös A osztályú, Q sorozatú, részvényenként 25 000 dolláros likvidációs preferenciával rendelkező elsőbbségi részvénye után részvényenként 365,63 dollár negyedéves készpénzosztalékot állapítottak meg. Ez az osztalék letéti részvényenként 0,36563 $-nak felel meg.A Q sorozatú osztalék 2023. szeptember 15-én fizetendő a 2023. augusztus 31-i üzleti záráskor nyilvántartott tulajdonosok számára. A 6,625%-os fix-fluktuáló, nem kumulatív, örökös, R sorozatú, R osztályú, nem halmozódó, R sorozatú, részvényenként 25 000 dolláros likvidációs előjoggal rendelkező A osztályú elsőbbségi részvénye után részvényenként 414,06 dollár negyedéves készpénzosztalékot állapítottak meg.

Illetve a többi sorozat is ugyanilyen magas osztalékot fizet

A Wells Fargóról

A Wells Fargo & Company (NYSE: WFC) egy vezető pénzügyi szolgáltató vállalat, amely mintegy 1,9 billió dollárnyi eszközzel rendelkezik. Büszkén szolgál ki minden harmadik amerikai háztartást és a kisvállalkozások több mint 10%-át az Egyesült Államokban. Valamint vezető középvállalati banki szolgáltató az Egyesült Államokban. Négy jelentett működési szegmensünkön keresztül banki, befektetési és jelzáloghitel termékek és szolgáltatások, valamint fogyasztói és kereskedelmi finanszírozás diverzifikált körét nyújtják. Fogyasztói banki és hitelezési, kereskedelmi banki, vállalati és befektetési banki, valamint vagyon- és befektetési menedzsment. A Wells Fargo a 47. helyen áll a Fortune 2023-as, Amerika legnagyobb vállalatainak rangsorában. Az általuk kiszolgált közösségekben a vállalat társadalmi hatását a mindenki számára fenntartható, befogadó jövő építésére összpontosít. De összpontosít a lakhatás megfizethetőségének, a kisvállalkozások növekedésének, a pénzügyi egészségnek és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságnak a támogatásával is. A Wells Fargo hírei, meglátásai és perspektívái a Wells Fargo Stories oldalon is elérhetők.

Fed loosens leash on Wells Fargo so it can lend more to small businesses - CBS News

Tőkehelyzete

A Wells Fargo adósság/saját tőke aránya 151,9%, ahogyan azt az Simply Wall St. jelentette. Ez azt jelenti, hogy több adóssága van, mint saját tőkéje, ami a teljes eszközállomány és a teljes kötelezettségállomány közötti különbség. A Wells Fargo adóssága 366,343 milliárd dollár, míg saját tőkéje 200,497 milliárd dollár. Továbbá a Wells Fargo & Company (WFC) piaci kapitalizációja 154,474 milliárd dollár, az összes bevétel pedig 96,029 milliárd dollár. A részvény alap EPS értéke 4,04 dollár, az árfolyam/nyereség arány pedig 10,66.

A Wells Fargo Company részvények átlagos volumene 13,247 Millió, a jelenlegi volumen pedig 10,077 Millió, ahol a jelenlegi volumen az átlagos volumen alatt van. A Wells Fargo augusztus 3-án nyilvánosságra hozta az osztalék összegének kifizetését, az osztalék összege 0,35 dollár, a kifizetés dátuma pedig 2023. szeptember 1-je.

Wells Fargo Hires Outspoken Bank Analyst Mayo for Research - Bloomberg

Mégis mit várnak az elemzők?

Leon a CFRA Research elemzője szerint a Wells Fargo jó úton halad a nyereséges növekedés felé, és a többéves átalakulást követően egyre nagyobb lendületet vesz a működésben. Szerinte a bank vezető kis- és középvállalati kereskedelmi hitelportfóliója jól teljesít, és a magasabb kamatlábak támogatják a Wells Fargo nettó kamatbevételét. Végül, a büntető Federal Reserve eszközkorlátozásának lehetséges feloldása bikapiaci vagyis emelkedő katalizátor lehet a későbbiekben. A CFRA “buy” azaz vételi  minősítést és 50 dolláros célárat ad a Wells Fargo Company  részvényére. A Wells Fargo & Co  az InvestorsObserver adatelemzése alapján erős, 92-es értékelési besorolást kapott. A saját fejlesztésű rangsorolási rendszer a vállalat alapvető egészségi állapotára összpontosít a részvényárfolyam, a nyereség és a növekedési ütem elemzésén keresztül.

Wells Fargo Chart

Javaslat

Vásároljon dolláros vagy eurós számlára dolláros Wells Fargo részvényeket. Egy darab Wells Fargo részvény jelenleg 42,5 dollár 3000 dollárért vagyis közel 1.06000 forintért 70 db részvényt tud venni. A részvényeket akár Ön megveheti dolláros Tbsz számlára ami azt jelenti hogy 5 év után a 15% nyereségadót nem kell megfizetnie és 3 év után ha mégis megbontja a számláját tehát eladja a papírokat és nem vesz másik részvényt és kötvényt hanem kiutalást kér 10% személyi jövedelemadót kell fizetnie. Ráadásul szinte középárfolyamon tudja forintját átváltani a banknál dolláros vagy eurós számlára.  Ezt a részvényt érdemes megvásárolni és diverzifikálva a portfoliójában tartani a következő részvények mellett: AppleNetflixNvidiaBerkshire HathawayTotal Energy,Nestlé ,McDonaldsCoca ColaNutrien és LindeTesla de még sorolhatnám.

Wells Fargo Stock Price Prediction: Will WFC Price Break Further?

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!