Államkötvényen kívül is léteznek magas kamatok, fektess 6-7%-os dolláros kötvényekbe

Dollár forint

Mivel most a dollár rendkivül alacsony árfolyamon tartozkodik , így érdemes dolláros befektetésekben is gondolkodni. Vajon csak részvényekre gondolok ilyenkor vagy kötvényekre is. Elárulom mindkettőre. Én is a diverzifiációt és a biztonságot helyezem eőnybe.

Részvényeknél kedvenc részvényeim az elmúlt időszakban.

  • Netflix
  • Nike
  • Estee Lauder
  • Hershey Company
  • Tesla
  • Mastercard
  • Berskhire Hathaway
  • Home Depot
  • Pfizer
  • LVMH

Use The Next-Level Stock Portfolio Tracker | by ZIGGMA | Medium

Ugyanis ezekben most mindeben van nagy nagy emelkedési potenciá az elkövetkezendő hónapokban, években. De sorolhatnám még. Viszont most inkább két kötvényt mutatnék be ez az ArcelorMittal 7%-os dolláros kamatot adó kötvénye és a Macy’s 7%-ot adó dolláros kötvénye amely 2028.02.15-én jár le. Azért is javaslom ezt a két dolláros kötvényt, mert ezen kötvényeknél a  30%-os amerikai forrásadó levonása után is magas kamatokra  számíthat a befektető.

Which is Bigger - The Stock Market or Bond Market? - John M Jennings

ArcelorMittal kötvénye

Az ArcelorMittal ( Luxembourg ) által USD-ben kibocsátott, US03938LAP94 ISIN-kódú kötvényt a Standard & Poor’s ( S&P ) hitelminősítő intézet BBB- ( alsó középkategóriás – befektetési ajánlású ) besorolással értékelte. Az ArcelorMittal 2000 dolláronként vásárolható meg és az első 4000 dollár, az mindösszesen 13880.000 forint (mai 347 forintos árfolyamon). Számszerűen ha 3 év alatt 3*4000 USD-nyi kötvényt megvásárolunk és még van legalább 16-17 évem a nyugdíjamig akkor 4,5-4,8 millió forintom jön össze amit a 7% kamattal, az extra hozammal és a forint gyengülésével még megsépkelhetek. Így akár 6-7 millió forintot is össze gyűjthetek nyugdíjig kamatokkal és hozammal együtt. Ami akár nyugdíjas éveimre 100.000 forintos pluszt is jelenthet legalább az első 5 évre.

Race for Essar steel, Hurdles ahead for Arcelor Mittal? - YouTube

Macy’s Retalil Holdings, azaz a ruházati kiskereskedő évi 7%-os fix kamatot fizet dollárban, minden év február 15-én. Ráadásul már 3000 USD-nek megfelelő összeggel megvásárolható.

A kötvény 100%-os árfolyamon jár le. 2028.02.15-én és 1998-ban lett kibocsájtva 300 millió dollár értékben. 1980-ben, az alapításkor, a Macy’s aligha volt az a lánc, amely ma. Abban az évben a McKinsey&Company listáján szereplő 10 legjobb amerikai kiskereskedelmi vállalat közül négy áruházlánc volt, de a Macy’s nem tartozott közéjük. Sorsdöntő döntések sorozata révén a Macy’s országos kiskereskedelmi vállalattá és az ország, ha nem a világ legnagyobb áruházává vált.

A 32. születésnapja körül a Macy’s elindult, hogy meghódítsa az Egyesült Államok olyan területeit, ahol más áruházak már régóta megvetették a lábukat. 1994-ben a Federated áruházi konglomerátummal való egyesülésnek köszönhetően a Macy’s majdnem megnégyszerezte üzleteinek számát, egy évtizeddel később pedig a The May Department Stores Co. áruházi konglomerátummal való egyesülésnek köszönhetően megduplázta azt.

Először 2008-ban, miután forrásokat fordított több tucat hazai áruház saját arculatának átalakítására és működésük központosítására, a Macy’s a lokalizációt növekedési stratégiájának „kulcsfontosságú elemévé” nyilvánította. Ezután, 2015 körül kezdődően a vállalat egy másik projektbe kezdett: az áruházpark tömeges zsugorításába. A Macy’s kevesebb négyzetmétert használ fel, hogy nagy változásba kezdjen a kiskereskedelmi stratégiájában. A Macy’s kötvénye minimum díja 3000 usd azaz 1041.000 forint.

Macy's - Wikipedia

Javaslat!

Vásároljon részvényei mellé dolláros kötvényeket, olyant is, mint a Macy’s vagy az ArcelorMittal kötvénye. Mindkét kötvény megfér jó egy minimum 12.000 doláros vagyis 4 millió 200 ezer forint értékű portfolióban. Ne felejtsük el, még 2023 év elején ez hangzott el a Generali Alapkezelője szóvivője szájából:” A nem forintos vállalati kötvényekkel, a devizakitettséget lefedezve, egészen szép hozamokat lehet elérni hosszabb távon is.”-Ezért bátran keressen és megnézzük Önnek mennyi hozamot is hozhatunk. Kiváló vásárlásnak tűnik az ArcellorMittal 7%-os dollár kötvénye és a Mac’s 7%-os dollár kötvénye , a Német Államkötvény, a Volkswagen és a Schaeffler kötvénye mellettde dollárban  a NIKE , a Microsoft, a Berkshire HathawayTesla részvénye és a a Good-Year 5%-os kamatot fizető kötvénye mellé . Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

For High Yield Bond Defense, Check Out 'HYDB' | ETF Trends

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a Német Állam 2,45-os euró kötvénye, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretné átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!