Visa és a Mastercard részvénye hosszútávon kellhet neked ha stabíl hozamot hoz

visa_mastercard_

Mastercard

A Mastercard egy amerikai banki kártyabirtokos cég amely 1979-től a világ második legnagyobb fizetési szolgáltató vállalata. Számos fizetési tranzakció-feldolgozási és egyéb kapcsolódó-fizetési szolgáltatást (például utazással kapcsolatos fizetéseket és foglalásokat) kínál.A Mastercardot  több bank és regionális bankkártya-szövetség szövetsége hozta létre válaszul a Bank of America által kibocsátott Bank Americardra, amelyből később a Visa lett. Amely ma is a legnagyobb versenytársa. A Mastercard Incorporated technológiai vállalat tranzakciófeldolgozási és egyéb, fizetéssel kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat nyújt az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten. Elősegíti a fizetési tranzakciók feldolgozását, beleértve az engedélyezést, az elszámolást és a kiegyenlítést, valamint egyéb fizetéssel kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat nyújt.

Túl sok műanyaghulladék keletkezik bankkártyákból - Újrahasznosítási  programot indít a Mastercard - Portfolio.hu

Visa

A Visa Inc.  amerikai multinacionális bankkártya-szolgáltató vállalat, amelynek székhelye a kaliforniai San Franciscóban található.A Visa világszerte elektronikus pénzátutalásokat tesz lehetővé, leggyakrabban Visa márkájú hitelkártyákon, betéti kártyákon és előre fizetett kártyákon keresztül.A Visa a világ egyik legértékesebb vállalata. A Visa nem bocsát ki kártyákat, nem nyújt hitelt, és nem állapít meg díjakat és egyéb költségeket a fogyasztók számára. A Visa inkább a pénzintézeteknek nyújt Visa márkájú fizetési termékeket, amelyeket aztán arra használnak, hogy hitel-, betéti-, előre fizetett és készpénz-hozzáférési programokat kínáljanak ügyfeleiknek. 2015-ben a hitelkártya-ipart nyomon követő Nilson Report című kiadvány megállapította, hogy a Visa globális hálózata 2014-ben 100 milliárd tranzakciót dolgozott fel, összesen 6,8 billió dollár értékben. A Visa-t 1958-ban a Bank of America (BofA) alapította BankAmericard hitelkártya programként.

Kibocsátó | Kártyakibocsátó adatai | Visa

Verseny a két cég között

A Visa osztalékai és részvényvisszavásárlásai jelentős hatást gyakoroltak a Visa részvényeire. A Visa nyeresége a 2023-as pénzügyi évben tízes százalékos ütemben nőtt. A Visa “útdíjas üzleti modellje”, amely minden egyes alkalommal, amikor a hálózatát használják. A Visa egy kis díjat szed, az egyik legjobb a piacon. Ha a hálózatot egyszer már felállították, a működtetés kevés további költséget igényel, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy kiváló haszonkulcsokat könyveljen el. A Visa üzleti tevékenysége jól példázza ezt, mivel árrésprofilja az egyik legszélesebb a cégek közül.

Mivel a Visa minden egyes dollár több mint felét tiszta nyereségre fordítja, ez az egyik leghatékonyabb vállalkozás. Ez lehetővé teszi a Visa számára, hogy sok készpénzt termeljen, amelyet osztalékfizetésre és részvény-visszavásárlásra használ fel. A Visa csak szerény osztalékot fizet, a vállalat nemrég negyedévente 0,52 dollárra emelte a kifizetést. Ez körülbelül 0,8%-os hozamot jelent, ami messze nem a legjobb osztalék. Ez a 0,8%-os hozam azonban jobb, mint a semmi, és növeli a hosszú távú hozamlehetőséget.

Visa vs Mastercard - How Do They Compare? (Credit Card Comparison) - YouTube

Szinte fej fej mellett

A Mastercard  393 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel rendelkező részvénye a 2006-os IPO (első nyilvános részvénykibocsátás) óta közel 10 000%-os hozamot ért el, miután az osztalékokat is figyelembe vesszük. Hatalmas mérete ellenére a Mastercard az előrejelzések szerint 2022-höz képest, 22,2 milliárd USD-ről 2024-re 28,1 milliárd dollárra növeli bevételét.

Better Buy: Mastercard or Visa? | The Motley Fool

A Mastercard az elmúlt négy negyedévben 8,7 billió dollár értékű tranzakciót bonyolított le, ezzel a Visa után a világ második legnagyobb fizetési hálózata. Az évek során a Mastercard sikeresen kiépítette a kereskedők és banki partnerek hálózatát. Azért, hogy a bankkártya- és hitelkártya-tulajdonosok számára tranzakciókat bonyolítson le. Warren Buffett több mint egy évtizede tartja a Visa részvényeit a Berkshire portfóliójában. Ez idő alatt a részvény nem csak a piacot múlta felül, de a Visa azóta minden évben emelte az osztalékát is.

A Visa klasszikus versenyelőnyben részesül . Warren Buffett nagy hangsúlyt fektet egy vállalkozás elemzése során. A fizetési hálózat a legnagyobb a világon, így a Visa az első számú választás az új hitelkártyát kibocsátó bankok számára, különösen a nemzetközileg elfogadott hitelkártyák esetében. Az egyetlen másik hálózat, amely megközelítia Visát , az a  Mastercard. Ez is másik kedvence a Berkshire-részvénytársaságnak . Egy olyan vállalatnak, amely a semmiből próbálna meg egy fizetési hálózatot kiépíteni, évekbe, esetleg évtizedekbe telik, mire megközelíti a Visa vagy a Mastercard hatókörét.

Mastercard Vs. Visa: One Is The Better Bear Market Buy | Seeking Alpha

Javaslat!

Vásároljon mindkét részvényből, akár a Mastercard részvényeihez már 1107.200 forint értékben, akár a Visa részvényeihez 1150.000 forint értékben hozzáfér. Vegyen Mastercard és Visa részvényt és versenyeztesse meg Ön is a két pénzügyi szolgáltatót. Egy db Visa részvény most 259,69 dollár, míg a Mastercard részvénye 419, 42 dollárba kerül. A két vállalatot mindenképpen hosszú távon szeretné a portfóliójában tudni, akkor most érdemes megvásárolni alacsony dollár -eurós árfolyamon, mind a Mastercard , mind a Visa részvényét. Emellett a részvények mellett természetesen diverzifikálva tartsunk Nike, AdidasMcDonalds, TeslaMicrosoftAlphabet és Nestlé , illetve LVMH és Estee Lauder részvényt is. De jó megoldás lehet a szochómentes másodlagos piacon kibocsátott 5%-os eurós Magyar Államkötvény amely 2027-ben jár le.

Mastercard's scramble to back the right fintechs - Protocol

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!