Fix kamatozású kötvények krízis esetén 3. rész

Fix kamatozású kötvények 3.rész

A nagy népszerűségnek örvendező első két rész sikerein felbuzdulva igazodva a piachoz, és az olvasók igényeihez újabb fix kamatozású kötvényeket bemutató cikket írtunk. Röviden felevenítjük, hogy miért is aktuális jelenleg a dollárban determinált kötvények választása, miért ez most az egyik járható út. Tarts velünk újabb 4 fix kamatozású kötvény vár!

Fix kamatozású kötvény dollár alapon: A létjogosultság

Aki olvasta az előző részeket, az pontosan tisztában van vele, hogy az elmúlt 3 évben szinte “fű alatt” a dollár-euró árfolyam 1,20-ről 1,04-re is módosult, erősödött. Ez jelentős dollár erősödés, amely indokolttá teszi a dollár alapú befektetés.

Ha lemaradtál volna az első részről, ide kattintva pótolhatod! A második linkért pedig ezt a linket válaszd!

A jelenlegi Covid-19 utáni időszakban, amely még háborúval is sújtott felelősen kell a pénzügyeinkkel foglalkoznunk. Ennek szellemében pedig szükséges, hogy a portfóliónk megfelelően diverzifikált legyen, amely kötvény nélkül nehezen elképzelhető. Íme, 4 újabb kiváló lehetőség!

Fix kamatozású kötvények
Fix kamatozású kötvények

Fix kamatozású kötvények: US747525AF05 QUALCOMM 15/25

A Qualcomm egy amerikai multinacionális vállalat , amelynek székhelye San Diegoban (Kalifornia ) található. Félvezetőkkel, szoftverekkel és vezeték nélküli technológiával kapcsolatos szolgáltatásokkal foglalkoznak elsősorban. Az 5G , 4G , CDMA2000, TD-SCDMA és WCDMA mobilkommunikációs szabványok szempontjából kritikus szabadalmak tulajdonosa.

A vállalat részvénye tagja a NASDQA 100-nak és az S&P 500-nak is, sőt, az S&P 100-nak is. A nagyjából 3 év múlva, azaz 2025 májusában lejáró kötvényének pedig az éves kamata garantált 3,45%.

Tech: Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új  processzora, a Snapdragon 888 | hvg.hu

A vállalat együtt dolgozik több nagy céggel, így dolgozott már az Apple-lel és az Nvidia-val is. A vállalat több alkalommal, beruházásai miatt kötvényt bocsátott ki, köztük 2015-ben is, igaz a tőzsdén már 1997 decemberében megtalálható volt. 1997-ben a vállalat részvényeit 3,3 euróért lehetett megvásárolni, ma ugyanezért a részvényért 61,37 eurót kell fizetni.

2015-ben a fejlesztések miatt a vállalat 2 milliárd dollár értékben 3,45%-os kamatozású vállalati kötvényeket bocsájtott ki 2000 dolláros címletekben és dobott piacra. A kötvények lejárataként 2025. május 20-a van megjelölve.  Mivel a kötvény minősítése „A” kategóriájú, ezért bátran ajánlják vásárlásra a Morgan Sachs és a Deutsche Bank elemzői is.

Fix kamatozású kötvények: US751212AC57 Ralph Lauren 18/25

A Ralph Lauren Corporation egy amerikai tőzsdén jegyzett divatcég, amelyet 1967-ben alapított Ralph Lauren amerikai divattervező. A cég központja New Yorkban található , és a középkategóriától a luxus szegmensig terjedő termékeket gyárt. Négy kategóriába tartozó termékek marketingjéről és forgalmazásáról ismertek:

  • ruházati cikkek,
  • otthon,
  • kiegészítők
  • illatok

Asti Architetti + Ralph Lauren – Platform Architecture and Design

Részvénye A besorolású a New York-i tőzsdén és természetesen elengedhetetlen komponense az S&p500-nak. Ahogy már pár éve is megírtuk, éves szintű fix 3,75%-os kamattal számolhat, aki ezt a kötvényt választja befektetésének.

Több befektető kezdett kiábrándulni a napokban az amerikai és európai részvényekből és fordult a vállalati kötvények felé. Elsődleges szempont a biztonság és a kamat. A napokban lettek ezek a befektetők arra figyelmesek, hogy a Ralph Lauren vállalat kötvénye ismét jó vételnek tűnik, hiszen a vállalati kötvény árfolyama ismét kibocsátás körüli árfolyam körüli árfolyamra érkezett meg. A Ralph Lauren kötvénye ezen a héten 100,47 pontos árfolyamon tartózkodott. Ami azt jelenti, hogy aki a maradék 3 évre szeretne, fix kamatot biztonsággal azoknak igen megfelelő lehet az időpont a vásárlásra.

Fix kamatozású kötvények: US9128284560 United States of America

Ahogy a bevezetőben és a létjogosultságoknál is megemlítettük, az Egyesült Államok, azon belül is a dollár befektetés lehet az idei év egyik slágere. Nehéz elmenni a politikai történések mellett, és nem is nagyon kell. Hivatalosan az Egyesül Államok nem vesz részt a kialakult háborúban. Európa kicsit meggyengülni látszik, így evidens lehetőség az amerikai államkötvény választása.

Treasury Bond (T-Bond) Definition

Az általunk is említett kötvény jövőre, azaz 2023-ban fog lejárni és 2,75%-os fix kamatot ad-dollárban.

Fix kamatozású kötvények: US55616XAC11 Macy’s Retail Holding LLC. 1998-2028

A végére tartogattunk egy igazi meglepetést. A Macy’s (eredeti nevén RH Macy & Co. ) egy amerikai csúcskategóriás áruházlánc, amelyet 1858-ban alapított Rowland Hussey Macy . 1994-ben a cincinnati székhelyű Federated Department Stores részlege lett, amelyen keresztül a Bloomingdale áruházlánchoz kapcsolódik; a holdingot 2007-ben Macy’s Inc. -re keresztelték át. 2015-ben a Macy’s volt az Egyesült Államok legnagyobb áruháza .cég kiskereskedelmi értékesítése szerint. Még egy kis adalék a 2019 bevétele kis híján elérte a 25 milliárd dollárt.

Macy's Workers Win Back Pay in “Scan and Pay” App Case, Company Ordered to  Restore Commission for In-Store App Sales - The United Food & Commercial  Workers International Union | The United

Ilyen nagy számokkal találkozhatunk akkor is, amikor a kötvényéről beszélünk. A garantált éves 7%-os kamat dollárban kiemelkedőnek számít, még a mi felsorolásunkban is.

A mostani 4 kötvény végére is értünk. Mindig azt mondjuk, hogy a befektetéseknél nagyon oda kell figyelni, ez most kiváltképp igaz. Éppen ezért alaposan nézd meg mindhárom cikkünket, és jól gondold végig a befektetésedet. Utána pedig személyesen egyeztetnünk a részletekről.

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Fix kamatozású kötvények
Fix kamatozású kötvények

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!