Vajon az arany árfolyama felfelé indul el?

arany értéke a háború esetén

 Vajon az arany árfolyama felfelé indul el?

Jelenleg az arany árfolyama szenved az amerikai kamatlábak további emelkedésének kilátásától. Történelmileg meglehetősen szokatlan, hogy az arany ilyen gyengén reagáljon egy kamatemelési ciklusra. Amikor a kamatlábak emelkedtek, az arany gyakran erőteljesen teljesített. Ezúttal azonban a megszokottól eltérő a helyzet: eddig általában az volt a jellemző, hogy az amerikai jegybank nem hagyta, hogy az infláció ilyen mértékben kicsússzon a kezéből. A kamatemelések kis lépésekben történtek, és könnyen előre láthatóak voltak.

Akkoriban a FED-ülések előtt általában az volt a kérdés: emeli-e a FED a kamatokat 25 bázisponttal vagy sem? Most azonban inkább az a kérdés, hogy további 75 bázispontos vagy csak 50 bázispontos kamatlépéseket fogunk-e látni? A következő, novemberi ülésre a piaci szereplők többsége csak mérsékelt kamatlépést vár. Október tehát az a hónap lehet, amikor a piacok elkezdik újragondolni a Fed kamatpolitikáját. Lehet, hogy ez a hónap a nemesfémek esetében is a mélypontot jelentheti. a spekulatív orientációjú befektetők olyan nagy aranytermelőkbe fektethetnek, mint a Newmont, a Barrick Gold vagy az Agnico Eagle világ három legnagyobb aranytermelője továbbra is erős cash flow-val és magas osztalékhozamokkal ragyog.

 

Arannyal gyógyít a magyar kutatónő | 24.hu

 

Az arany árfolyama ezen a héten 1,58%-ot korrigált az arany unciája 1709,93 dolláron zárt. Az arany medvepiaca általában arra készteti a bányászokat, hogy fedezeti ügyleteket kössenek azokkal a befektetési bankokkal, ahol aranyrúdat helyeznek letétbe. Ami olyan környezetet teremt, ahol az arany lízingdíjak valószínűleg magasak és változékonyak lesznek. A gazdasági és árupiaci gyengeség azt is jelenti, hogy sok központi banknak nagyobb mértékben kell felhasználnia az USD-tartalékokat, mint a fellendülés idején, ami arra utal, hogy az aranyvásárlások lassúak maradhatnak. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy az aranyhozamok 2023-ig emelkedjenek.

 

 

 

 

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

 

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!