Nyugdíjhelyzet a nagyvillágban: Hogy állunk mi?

milliomos nyugdíjasok

Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy sok rossz csak velünk történik meg. Ez a magánéletben sem vezet sok jóra, hát még akkor az üzleti életben. Érdemes az adott feladatokat, problémákat globálisan szemlélni. Ilyen a nyugdíjhelyzet is. Éppen ezért nézzünk körbe a nagyvilágban, mi is a helyzet nyugdíjfronton!

Pensions Make Perfect: Roping In The Informal Economy

Milyen a nyugdíjhelyzet más országokban?

Igazság szerint sehol nincsen kolbászból a kerítés, de ténylegesen megállapítható, hogy vannak olyan országok, amelyeknél kimondottan “élhető” nyugdíjas létben lehet részük a helyieknek. Ezeket mi nem hasraütésre mondjuk, hanem egy külföldi kutatüintézet a Natixis 2020-as nyugdíjas életet vizsgáló tanulmánya. Dióhéjban a TOP 10 ország:

  1. Izland (zsinórban 3. éve)
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Új-Zéland
  7. Ausztrália
  8. Kanada
  9. Dánia
  10. Németország

És hazánk, Magyarország a 33. helyen végzett ebben a rangsorban. A sorrendet az egészség, az életminőség, anyagi jólét és a pénzügyek nyugdíjas korban négyes határozza meg. Innen megállapíthatjuk, hogy jópár ország előttünk áll ebből a szempontból, és rengetegen mögöttünk.

Alertan por crisis en las pensiones en 2021; México enfrentará una vejez empobrecida y protestas callejeras

Nyugdíjhelyzet: Az ördög a részletekben rejlik

Ahogyy látni, van annak valóságalapja, hogy nem től rózsás a helyzet nyugdíjfronton. Ezzel szemben mi a helyzet itthon? Nos, 2021 március adatok szerint (amelyet a MÁK-nak köszönhetünk) az átlagnyugdíj 2020-ban 142 ezer forint volt. Itt a hangsúly az átlagon van. Íme, ilyen arányban kapnak nyugdíjat hazánkban:

  • 17.777 fő 28.500 forint alatt
  • 561.784 fő a nyugdíjminimum (28.500 forint) és 100.000 forint közötti nyugdíjat kap
  • 1.404.138 fő kap több, mint 100 ezer forint, de kevesebb, mint 300 ezer forintot.

Ezek azok az összegek, amelyeket nagyjából mindenki gondol. Akik, kevesebbet kapnak, mint a nyugdíjminimum vélhetően olyan emberek lesznek, akik javarészt külföldön dolgoztak és onnan is számíthatnak (ennél jelentősebb) nyugdíjra.

Majdnem fél millió ember kap 100 ezer forint alatti nyugdíjat, ez elborzasztó, és ahogy láthatjuk nagyjából 2 millió ember kap maximum 300 ezer forint nyugdíjat.

Minimum Pension - an overview | ScienceDirect Topics

minimális nyugdíjkifizetés különböző országokban

 

Vannak, akik luxus életet élhetnek

Aká úgyis mondhatjuk, hogy van mit a tejbe aprítania azoknak, akik magasabb nyugdíjra jogoultak:

  • 38.133 fő az, aki 300 ezer és 1 millió forint közötti állami nyugdíjat kap. Nekik vélhetően nincsenek napi anyagi gondjaik.
  • 23 fő több, mint 1 millió, de kevesebb, mint 2 millió forintot kap havonta.
  • 9 főnek pedig 2 millió forint feletti nyugdíj érkezik havonta a számlájára. Ebből azért lehet luxus életet élni magyar viszonylatban mindenképpen.

Sok összetevő alapján számítják az állami nyugdíjat, a szolgálati évek, és a mindenkori bejelentett bér alapján. Nem szabad senkitől sem irigyelni ezeket az összegeket, mert nem véletlenül kapnak kiemelkedő nyugdíjat. De ez a sok szám a pillanatnyi meglepetés után mit üzen számunkra?

Milliomos nyugdíjas lehetsz, ha ezt a pár trükköt ismered - Portfolio.hu

Van lehetőség a nyugdíjhelyzet javítására

Amennyiben nagyon magas jövedelme van, és nagyon sok évet tervez dolgozni, akkor vélhetően magas állami nyugdíjra lesz jogosult. Ezt csak az gátolhatja meg, hogyha változik a rendszer, amire valljuk meg reális esély van. Így Ön sem lehet biztonságban.

Akik meg kevés, vagy kevesebb nyugdíjra számíthatnak azoknak valóban egyetlen megoldás van kiegészíteni ezt a csonkának nevezhető juttatást. Ez pedig az öngondoskodás, a nyugdíj megtakarítás.

Nem mindegy, hogy milyen formában szeretne azonban nyugdíjra megtakarítani, hiszen ezek között jelentps eltérések vannak, még a nyugdíjbiztosítások között is.

Legyen szó akár befektetésről, akár nyugdíj célú megtakarításról, egy olyan szakemberre van szüksége, akinek ez a hivatása, és valóban elkötelezett amellett, hogy Önnek ezeben a segítségére legyen.

Nagy különbség van a nyugdíjemelésnél a kisnyugdíjasok kárára - Nyugdíjasok

A megoldáshoz a legközelebb a Biztoshozam visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértője. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?
Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!