TOP 5 iparág 2021 utolsó negyedévére

Lassan, de tényleg nagyon lassan közeledünk 2021 vége felé. Év vége felé mindig kicsit felpezsdül az élet befektetési fronton is. Hozzánk is érkeznek a megkeresések, hogy vajon “mi a tuti?”. Örömmel vesszük ezeket a megkereséseket, és amúgy is gondolkoztunk rajta, hogy a sok részvényelemzés után kéne egy amolyan összegző cikkel kedveskedni az olvasóinknak. Íme, a TOP 5 iparág 2021 utolsó negyedévére:

TOP 5 iparág: A távközlés

TOP 5 iparág: AppleA XXI. században hihetetlen szintű fejlődésen megy keresztül az elektronika, az informatika és a távközlés. Arról már nem is beszélve, hogy a pandémiás helyzet (tapasztalatból tudjuk, hogy a híres “korona” is nyaral és várhatólag visszatér) szintén a távközlés térnyeréséhez vezethet.

Sokkal fontosabb az otthon kényelem, hogy a telefonunk sokkal több mindent tudjon, mint korábbamn bármikor. Ráadásul a személyes találkozók, konferenciák, családi összejövetelek egy rész is ezeken az eszközökön keresztül valósult meg. Meg van az esély rá, hogy ez továbbra is így lesz.

Korábban részletesebben beszéltünk az Apple részvényekről, de nem mehetünk el szó nélkül a Samsung és a Nokia mellett sem. Egy jól összeállított portfólióban érdemes helyet találni a távközlésnek, és menjünk is tovább!

TOP 5 iparág: Apple

TOP 5 iparág: Az IT

Az előző bekezdésben is említettük, hogy a XXI. század egyik húzóágazata az IT. Bár az ember azt gondolhatná elsőre, hogy lassan már mi mindent tud a IT és nincs tovább, de ez téves megállapítás lenne. Talán ezt is úgy érdemes elképzelni,mint az univerzumot, minél többet tudunk meg, annál több kérdés és lehetőség merül fel.

Konkrét cégeket említve természetesen a Microsoft az élre kívánkozik. Sokszor mondák, hogy a Google lassan jobban ismer minket, mint mi saját magunkat. 🙂 Az Electonis Arts szintén kellemes meglepetést okozhat befektetői fronton, és akkor még nem is említettük az Amazont. Sőt, az Alibabát sem.

Az IT-szektor több pénzt hoz a konyhára, mint a mezőgazdaság | Tükör -  Vajdaság MA :: Délvidéki hírportál

Még mindig csak két iparágnál tartunk, de máris mennyi potenciális befektetési lehetőség. Következik a harmadik:

TOP 5 iparág: A kereskedelem

Mióta ember az ember jelen van az a jelenség, amelyet kereskedelemnek hívunk. Bármi is történt velünk az évezredek során mindig is volt, és vélhetőleg mindig is lesz, hiszen az igányeink a szükségleteink nőnek. Azokat a dolgokat, amelyeket szeretnénk másoktól kell beszereznünk. Legyen szó akár egy ruháról, egy autóról egy ingatlanról, egy elektronikai eszközről, bármiről.

Ráadásul ezeket időről-időre lecseréljük, vagyis folyamatosan új igényünk támad. Hogy egy vállalat ennek hogyan lehet a nyertese azt jól példázza az Inditex. Rendkívül jól reagált a vállalat a korlátozásokra, üzletei java részét felújította, és bár rövidebb ideig tartanak általában nyitva mégis hatékonyabbak.

Szépségnél maradva korábban részletesen kifejtettük a L’Oreal részvényben rejlő lehetőségeket. Elöljáróban annyit, hogy egy év alatt több, mint 40%-ot emelkedett a részvény. Részletek ebben a cikkben találhatóak.

Examining Morocco's eCommerce Ecosystem | by WeeTracker | Medium

TOP 5 iparág: A fogyasztás

Enni, inni, tisztálkodni mindig kell. Közhelyesen hangzik, de ettől függetlenül a tény megállja a helyét. Független attól, hogy éppen reggelente, iskolába, munkahelyre megyünk, vagy otthonról végezzük a feladatunkat. Éppen ezért az olyan részvények, mint amellyel a Coca Cola is rendelkezik egy jól kiegyensúlyozott portfólióban meg találja a helyét.

A két nagy cég a P&G és a Colgate versenyfutása is szép hasznot hozhat számunka, hogyha ebben a szektorban szeretnénk boldogulni. Persze csak azok számára akiknek az éves 13% illetve 20% nem egy olyan lehetőség, amelyet szívesen kihagynának.

 

Consumption - Definition, Neocllasical Economics, Importance

Jöjjön az ötödik egyben utolsó javaslatunk!

Az utolsó javasolt iparág: Az elektromos autózás

Az egyik személyes kedvenc iparágunk az elektromos autózás. A környezetvédelem és a környezettudatosság jelentős szerepet kap mostanában. Óriási tempóban fejlődik az iparág, és még messze nem tudni, hogy mikor érhet véget ez a kiugró tendenciát mutató folyamat.

Elsőre mindenkinek a Tesla ugrik be, amely érthető, hiszen lehet egyfajta zászlóshajóként is tekinteni rá. Elon Musk egy zseni ezt kár is lenne vitatni. Az S&P -ből való kikerülésnek is olyan szinten lett nyertese a vállalat, hogy most rekordaránnyal szerpel benne.

Ugyanakkor nem szabad olyan óriásvállalatok eredményei mellett sem elmenni, mint például a BYD. Csak, hogy egy számot említsünk a tavalyi év folyamán 155%-ot meghaladóan emelkedett a részvény árfolyam.

Látványos ábrán, mekkora üzemanyag-megtakarítást hozott az elektromos  autózás - Portfolio.hu

Az ember csak kapkodja a fejét ebben az iparágban, mind a hírek, mind befektetés szempontjából.

Ahogy láthatjuk számos olyan lehetőséget mutattunk meg, amelyekben bőven van potenciál és az aktuális fejlemények is azt sugallják, hogy jó lehetőséget találtunk. De melyiket érdemes választani? Hogyan?

A választ akkor kapja meg, hogyha helyesen válaszol a következő kérdésre.

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

TOp 5 iparág: melyiket válasszam?

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

Mi válaszolunk a kérdéseire és tájékoztatjuk a piaci lehetőségekről.