Nyugdíjprobléma: A 3 fő aggályunk

3 fő aggály

Kerülgethetjük a forró kását, de mindig ugyan oda lyukadunk ki: A nyugdíj miatt igenis van félnivalónk. Ráadásul nem is egy aggodalmunk van, hanem sokféle. Viszont, amennyiben ezeket elemezzük, akkor azt láthatjuk, hogy 3 fő aggályunk van. És annak kimondottan lehet örülni, hogy mindjárom aggályra kézzel fogható, reális megoldás van. Természetesen ezekre is kitérünk, hogyha velünk tart.

Első aggodalom a nyugdíjjal: Lesz, nem lesz?

Gazdasági kimutatások, elemzések és demográfiai vizsgálatok után egyértelműen kijelenthető, hogy lesz, ezt egy korábbi cikkünkben is taglaltuk.

Több okból sem megengedhető, hogy ne fizessenek nyugdíjat az egyes államok, így közte Magyarország sem:

  • Uniós és egyéb pályázatok megvonása
  • Társadalmi feszültségek, utcai tüntetések, fosztogatások
  • Politikai szempontból egy jelentős szavazóbázis elvesztése

Így akár több indokot is lehetne sorolni, de most nem ez a lényeg. Ez amúgy is inkább egy kicsit demagóg, panaszkodás jellegű felvetés, ami azért valahol érthető.

Érdekes, hogy egyes teoriák szerint a nyugdíjnak lesz egy minimális összege, amolyan nyugdíjsegély, és a többit pedig egyéb forrásokból kéne előteremteni.

A magyarországi nyugdíjrendszerre , hogyan gyakorolnak nyomást  a demográfiai változások

Nyugdíjprobléma: Mikor kapunk nyugdíjat?

Bármilyen furcsa nem mindenkinek az elsődleges aggálya, hogy mennyi lesz a nyugdíj. Sokan attól tartanak, hogy olyan szinten emelkedni a nyugdíjkorhatár, hogy akár 50-55 évet is kell majd érte dolgozni.

Ez egy reális felvetés, hiszen ez is egy speciális nyugdíjcsökkentés, amely kevésbé okozna felháborodást, mint mondjuk egy 10-15%-os állami nyugdíj csökkentés.

Nem mondjuk, hogy nincsen ennek realitása, hiszen ahogy fejlődik a technológia és az orvostudomány, úgy nő az átlagéletkor is. Azt pedig értelemszerűen nem várhatjuk el egy nem jól működő TB rendszertől, hogy ugyanannyi bevételből még többet fizessen ki.

Mivel a jövőbe nem látunk erre nem tudunk egyértelmű állást foglalni, mindazonáltal reálisnak tartjuk a  nyugdíj korhatár emeleését. Aggódni azonban nem kell, van egy tippünk:

Tipp: A nyugdíjbiztosítás egy olyan nyugdíj megtakarítási forma, amely a megkötéskori aktuális nyugdíjkorhatárkor jár le. Azaz nem feltétlen kell a nyugdíjkorhatáig dolgozni, hogyha van elegendő pénzünk. (Azt el kell mondani, hogy az állami nyugdíj mértékét nagyban befolyásolja a ledolgozott évek száma)

Helpful Today - Pension advice

A fő nyugdíjprobléma: Mennyi lesz a nyugdíj?

Senki nem tudja.. Na jó ez nem igaz. Mindenkinek van lehetősége betelefonálni a “nyufihoz” (Nyugdíj Folyósítási Intézet) és az aktuális adatok alapján meg tudják neki mondani, De addig még sok idő van hátra, így nem biztos, hogy az ott megadott számadatok a reáértéket és az inflációt is tartalmazzák-e.

Ebben az esetben jó felkészülni a “worst case“-re, vagyis a legrosszabb esetre. Kevés lesz.

Mindenképpen félre kell tenni pénzt arra az időszakra, amikor már munka szempontjából nem leszünk aktívak. Erre nem nagyon találni jobb megoldást, mint a nyugdíjbiztosítás.

  • Egyfelől olyan hozamlehetőségeket biztosít, amelyet egy önkéntes nyugdíjpénztár például nem.
  • Másfelől biztosítási védelmet is nyújt, nem csak szolgáltatás, hanem jogi szempontból is.
  • 20% éves szinten akár 130 ezer forint adókedvezményt is kaphatunk rá.
  • Fontos, hogy folyamatosan fizessük
    Háromhavi csúcs közeléből ütötték le a forintot - Portfolio.hu

    Nem árt tudni, hogy !!!

Az elmúlt 20 évben csupán 2009-ben közelítették meg a nyugdíjak az átlagkeresetet, amikor az átlagnyugdíj 93 256 forint volt, s ami az akkori átlagkeresetnek (124 116 forint) 75,1%-át tette ki. A 2009-es átlagkeresete azóta a duplájára nőtt, de ehhez nem igazodtak a nyugdíjak.

Tipp: A nyugdíjbiztosítás kiválasztása, azaz a konkrét szerződés megtalálása nem egyszerű, ezért mindenképpen szakember segítségére van szükség. Az időskori éveink minősége a tét, nem érdemes kockázatatni.

A megoldáshoz a legközelebb a Biztoshozam visz. Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértője. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?
Nyugdíjhelyzet: Mi legyen?

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

Telefonon:0670-605-1490

skypon:koncz.peter@atombroker.hu 

emailben:koncz.peter@atombroker.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!