Dentspy Sirona részvényeire ráharaptam, hiszen fogászati papírokról van szó

Dentsply Internatioal

Nagyon sokat fáj mostanában a fogam. Fogászatra is járok, kezelésekre. Inplantátum: Fogbeültetés. Azt hiszem nem vagyok vele egyedü. Igaz elmúltam 50 éves és még nem kellene , de nem jók a fogaim. Sajnálatos módon. Egy reklám jutott az eszembe: “Jók a fogaid Laci!”.

Már nem csak álom a fájdalommentes fogászat! | Blog | VitalEurope

De nézzük is mely cég cikeres fogászati inplantátumba most hogy ilyen problémáim vannak.

Envista Holdings Corporation (NYSE:NVST)

Az egyik legjobb fogászati részvény, amit most érdemes megvenni, az NVST. Ennek a részvénynek a legjobb hedge fund tulajdonosa a Natixis Global Asset Management’s Harris Associates, amely szeptember végén 199 millió dollárt fektetett be a részvénybe. Egy bennfentes nemrég 2000 részvényt vásárolt 22 dollár körüli áron 2019 szeptemberében. A részvény 2021-re 63%-ot emelkedett. Az NVST fogászati fogyóeszközöket, berendezéseket és szolgáltatásokat nyújt a fogászati szakemberek számára. A vállalat 3,6 miliárd eurós törzstőkével rendelkezik

Másik ugyaniyen hatalmas cég:

Align Technology

Az Align Technology a fogszabályozásban használt 3D digitális szkennerek és Invisalign átlátszó igazítók amerikai gyártója. 1997-ben alapították, és az arizonai Tempe-ben található. A cég az igazítókat a mexikói Juarezben, a szkennereket pedig Izraelben és Kínában gyártja. A cég részvényeit 6 elemző közül 4 (66,67%) erős vételre, 0 (0%) vételre, 1 (16,67%) tartásra, 0 (0%) eladásra és 1 (16,67%) erős eladásra ajánlja. Viszont az Align Technology elmaradt a Wall Street bevételi és eredménybecsléseitől a harmadik negyedévre vonatkozóan.
A vállalat az egész évre vonatkozó előrejelzését is csökkentette, részben a gazdasági ellenszél miatt.

Align Technology prepares to hire 150 Israelis in 2021 | Ctech

Illetve a legnagyobb / hogy ki ne hagyjam a fesorolásból

DENTSPLY International Inc.

A Dentsply Sirona egy amerikai fogászati ​​berendezéseket és fogyóeszközöket gyártó cég, amely termékeit több mint 120 országban forgalmazza. 21 országban vannak gyárai. A vállalat olyan megoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz, mint a fogászati berendezések, valamint a fogászati és egészségügyi fogyóeszközök. A Társaság szegmensei közé tartoznak a Technológiák és berendezések (T&E) és a fogyóeszközök. A Technológiák és berendezések szegmens a Társaság fogászati technológiai és felszerelési termékeinek, valamint egészségügyi termékeinek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A T&E szegmens termékei közé tartoznak a fogászati implantátumok, a számítógéppel támogatott tervezési/számítógéppel támogatott gyártási (CAD/CAM) rendszerek, a fogszabályozók, a képalkotó rendszerek, a kezelőközpontok, a műszerek, valamint az orvosi eszközök. A fogyóeszközök szegmens a Társaság fogyóeszközök tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek különböző megelőző, restaurációs, endodontiai és fogászati laboratóriumi termékeket foglalnak magukban. A Társaság urológiai alkalmazásokhoz egészségügyi fogyóeszközöket gyárt és értékesít.

26. Dentsply International Inc. : Top Global Medical Device Companies in  2016 | Medical Product Outsourcing

A Dentsply International részvényei

A Dentsply International részvényeire az elemzői konszenzus azt sugallja, hogy a minősítés “vétel”. Tehát venni kell. A célár High/Low ára 42,00 $ és 30,00 $ között mozog, az átlagos célárat kiszámítva 36,42 $-t kapunk. A vállalat piaci kapitalizációja 7,71 miliárd dollár.

Pénzügyi kilátások és ajánlás

A Dentsply Sirona a harmadik negyedévet 310 millió dollár készpénzzel és forgalomképes értékpapírokkal zárta, és 236 millió dollárt juttatott vissza a részvényeseknek osztalék és visszavásárlás formájában. Ugyanakkor 1,8 milliárd dollár hosszú lejáratú adóssággal is rendelkezik, amelynek nettó kamatkiadása 18 millió dollár volt a harmadik negyedévben. Az elemzők előrejelzése szerint a vállalat nyeresége a 2023-as pénzügyi évben részvényenként 1,82 dollárra eshet vissza a bevételek stagnálása mellett. De a 2024-es pénzügyi évben fellendülést várnak.

Akkor most mi is a teendő?

Mive azt vettem észe, hogy akár a magán fogászati elátásba bárhová megyek csak növekvő árak vannak utána néztem ,hogy miért? Váasz megnövekedett szállitási idő és drága alapanyag. Akkor vajon mi várható ezeknél a részvényeknél, ha egyre többen szeretnénk igénybe venni az impantátumokat, fogtöméseket, fogászati eszközöket? Ugyanaz, mint az áruknál, drágulás. Vagyis akkor most kell beszállni ezen részvényekbe és kivárni. Hiszen ezen részvények is egy prtfolió része lehet.

Dentsply International Chart

Javaslat

Vásároljon Dentsply International részvényt 3655 dollárért. Ezért 100 db részvényt kap (2023.01.12 árfolyam), ami kb 1271940 forintot tesz ki. Egy 12.000 dolláros portfoliónak igenis lehetséges tagja lehet ez a részvény. De mindenképp nyiss dollárban is számlát.

Emellett a részvények mellett természetesen diverzifikálva tartsunk NikeAdidasMcDonalds, TeslaMicrosoftAlphabet és Nestlé , illetve LVMH és Estee Lauder részvényt is. De jó megoldás lehet a szochómentes másodlagos piacon kibocsátott 5%-os eurós Magyar Államkötvény amely 2027-ben jár le.

SE SZKENNER TESZT – (Digitális munkacsoport)

 

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!