A Nike részvénye ismét egy nagy bumm lehet a tőzsdén

NIke Jordan

Nem kell sportolónak lenned ahhoz, hogy Nike termékeket viselj – a vállalat neve már teljesen közismert. Ez, valamint az erős teljesítmény, elég ahhoz, hogy sok befektető elgondolkodjon azon, hogyan vásároljon Nike részvényeket.

Kutatás Nike részvényei után

Nike's gloomy forecast puts spotlight on North America slowdown | Reuters

Talán tinédzser kora óta  Ön is Nike Air-t visel, vagy naponta Nike edzőruhát visel az edzőteremben. Ismeri a márkát, de ez nem jelenti azt, hogy ismeri a vállalatot vagy azokat a részleteket, amelyeket értékelnie  kellene, mielőtt Nike-részvényt vásárolna. Mielőtt bármilyen részvényt vásárolnál, bele kell ásnod magad a vállalat és az iparág alapjaiba. Ez azt jelenti, hogy meg kell vizsgálni a Nike vezetői csapatát, a bevételt, a nettó jövedelmet és a nyereséget, valamint a várakozásokat és a várható kihívásokat mind a vállalat, mind a sportruházat-iparág egészét illetően. Ne csak azt vegye figyelembe, hogy mi mehet jól a Nike számára az elkövetkező hónapokban és években, hanem azt is, hogy mi romolhat el, és ez hogyan befolyásolhatja a vállalat részvényeinek árfolyamát. Korlátozza az egyes részvényeket a teljes portfólió 10%-ára. Ne fektessen be rövid távú pénzeket. Általános szabály, hogy soha ne fektessen be olyan pénzt, amelyre a következő öt éven belül szüksége lesz. Rövid időhorizont esetén nagyobb a valószínűsége, hogy veszteséggel kell eladnia, mert nem lesz ideje visszapattanni a piaci ingadozásokból.

Nike 2008 Annual Report : Select Financials

Nike ruházati vállalat

De nézzük magát a Nike részvényt. A Nike vállalat részvénye 2008.januárjában került a Dow Jones indexe közé. Akkor 9,5 euró és 10 euró között mozgott egy darab részvény ára. Mára ugyanez a részvény 94,85 euró (99,99 dollár), de úgy hogy ennek a vállalatnak a részvényára volt már 170 dollár sőt annál több is, még 2021 októberében. Aki 10 évvel ezelőtt 10.000 USD-t fektetett be Nike részvényekbe, annak most 272.257 részvény van a portfóliójában.

A mai 99,99 dolláros zárószinttel számolva a befektetés most 27.131,51 dollárt érne. Ez 171,12 százalékkal növelte volna az eredeti befektetés értékét. A Nike-t  ma 149,82 milliárd dollárra értékelik a piacon.

Szeptember középén  jelentett a Nike.

A Nike eredménye 1%-kal 94 cent/részvényre emelkedett, miután az elmúlt két negyedévben gyorsuló csökkenésről számolt be. A bevétel növekedése már a harmadik egymást követő negyedévben lassult, 2%-kal 12,94 milliárd dollárra emelkedett. Az enyhe EPS-növekedés mégis könnyedén felülmúlta a Wall Street előrejelzéseit. A FactSet által megkérdezett elemzők 18%-os részvényenkénti 76 centes eredménycsökkenést vártak. Az árbevétel azonban éppen csak elmaradt a várt 2,5%-os, 13 milliárd dollárra történő növekedéstől. A Nike márka bevételei 3%-kal 12,4 milliárd dollárra emelkedtek, a növekedésnek köszönhetően a Nagy-Kína és az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) piacokon. A teljes kínai értékesítés 12%-kal nőtt, ami a második egymást követő negyedévben jelent kétszámjegyű növekedést. Az eredményeket ellensúlyozta az észak-amerikai csökkenés. A Converse bevételei 9%-kal 588 millió dollárra csökkentek, ami nagyrészt az észak-amerikai visszaesésnek tudható be.

A Nike Direct eladásai, amelyek a digitális és online ajánlatokat foglalják magukban, 6%-kal 5,4 milliárd dollárra emelkedtek.

A keresletteremtési költségek 13%-kal, 1,1 milliárd dollárra nőttek a reklámra és marketingre fordított nagyobb összegeknek köszönhetően. A Nike készletei a tavalyi évhez képest 10%-kal, 8,7 milliárd dollárra csökkentek, amit a vállalat a darabszám csökkenésének tulajdonított.

Nike B Chart

Következő negyedév

A második negyedévre a Nike a tavalyi évhez képest enyhe növekedést vár a bevételek terén. A vezetők arra számítanak, hogy a bruttó árrés mintegy 100 bázisponttal bővül az egy évvel korábbihoz képest a stratégiai árképzésnek, a jobb árlejtéseknek és az alacsonyabb tengeri szállítási díjaknak köszönhetően.

A Morgan Stanley elemzője, Alex Straton azt írta, hogy a negyedév megerősíteni látszott, hogy a Nike mögött lehet a mélypont az eredmények után. Hivatkozva az erős iránymutatásra, a mélyponton lévő hangulatra és a gyorsuló fundamentumok felé vezető útra, amint a pénzügyi év második felében. Straton konstruktív kommentárokat is megjegyezte a készlet és az innováció körül. A Morgan Stanley fenntartotta a Nike részvényekre vonatkozó túlsúlyos besorolását és 126 dolláros célárfolyamát. Ami azt jelenti, hogy vételi lehetőség van, méghozzá erős. A Deutsche Bank nemrégiben  122 dollárról 125 dollárra emelte az Nike részvényre vonatkozó árcélját. Az első negyedéves jelentés megfelelt a várakozásoknak, írta Gabriella Carbone elemző, de a menedzsment kommentárja pozitívabb környezetet sugallt, mint azt a legtöbben gondolták.

TODOS os TÊNIS da SÉRIE LUPIN - YouTube

Javaslat

Szerintem ne habozzon és még ma vásároljon egy potenciális 25-30%-os emelkedést váró vállalatba a Nike részvényébe. Ráadásul a Nike vállalat egy stabil ruházati cég, amelynek egy darab részvény ára csak 99,99 dollár. 3000 dollárért jelenleg 30 darab részvényt tud megvásárolni. 3000 dollár jelenleg 370 forintos árfolyamon 1.110.000 forint jelent. Ha Ön most TBSZ számlát nyitna akkor a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően megvásárolhatja adómentesen öt évre a Nike részvényt és erre  a dolláros számlára akár Ön december 31-ig be is fizethet be nagyobb összeget az értékpapírszámlájára.  Egy 11.000 dolláros portfólióba nagyon jól beleellik a Nike részvénye.  Érdemes a portfóliójában ezt a részvényt megvásárolni hiszen akár rövid, akár középtávon 25-30%-os emelkedést várnak tőle. Az Estee Lauder, a First Solar, a Netflix illetve a JP.Morgan, Berkshire Hathaway, Microsoft, Coca-Cola részvényei és a Harley Davidson kötvény mellé.

Zapatillas de Lupin: todos los modelos Nike que salen en la serie de Netflix | El Output

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!