Lehetőségek tárháza avagy vásároljunk egyedi részvényeket is

Warren Buffett

Régóta nem jelentkeztem, de nem tűntem el. Szeretnék újra Önöknek nektek pár vállalatot bemutatni amibe érdemes befektetni. Akár egyenként 1-2 milliót. Természetesen diverzifikálva vagyis szétporlasztva biztonságosabb befektetni és jobb is , de tudom többen spekulálni szeretnének.

Íme néhány vállalat részvénye amit javaslok vételre eurós vagy dolláros számlán.

Roche
A svájci gyógyszeripari óriás szerdán közölte , hogy egy leendő fogyást elősegítő gyógyszere, melyhez a Carmot Therapeutics gyógyszercég felvásárlásával jutott, kedvező eredményeket mutatott a korai kísérletek során. A tabletta, melyet naponta egyszer kell bevenni, átlagosan 6,1 százalékos testsúlycsökkentést okozott 4 hét alatt olyan túlsúlyos pácienseknél, akik nem szenvednek 2-es típusú diabéteszben.

乙肝在研新药罗氏RO7020531与TLR7激动剂

Ha a gyógyszer forgalomba kerül, már három gyártó fogja ezeket kínálni, ami arra utal, hogy további szereplők megjelenésével idővel egészséges verseny alakulhat ki a piacon, megszűntetve a jelenlegi hiányhelyzetet és lecsökkentve a gyógyszerek most még igen magas árát. Egy darab Roche részvény jelenlegi ára 317,87 euró. 10 db vásárlása 3179 euró azaz 1246117 forint.

 Mastercard.

 

Túl sok műanyaghulladék keletkezik bankkártyákból - Újrahasznosítási  programot indít a Mastercard - Portfolio.hu
A piaci szereplők szorosan figyelemmel fogják követni a MasterCard hamarosan megjelenő pénzügyi eredményeit. A vállalat egy részvényre jutó eredménye (EPS) az előrejelzések szerint 3,51 dollár lesz, ami 21,45%-os növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. Mindeközben a jelenlegi konszenzusos becslésünk 6,85 milliárd dolláros bevételt prognosztizál, ami 9,28%-os növekedést jelez az előző év azonos negyedévéhez képest.

A teljes évre vonatkozóan a Zacks konszenzusos becslése 14,26 dolláros részvényenkénti eredményt és 27,8 milliárd dolláros bevételt prognosztizál, ami +16,31%-os, illetve +10,75%-os változást jelentene az előző évhez képest. Az értékelés tekintetében a MasterCard jelenleg 31,52-es Forward P/E arányon kereskedik. Ez az értékelés prémiumot jelent az iparág 15,19-es átlagos Forward P/E értékéhez képest.

Kibertechnológiába és biotechnológiába is befektetnék

CheckPoint Software
A Check Point konszenzusos minősítése mérsékelt vétel, amely 6 vételi, 12 tartási és 0 eladási minősítésen alapul. A cég adatai: Összes bevétele áprilisban már elérte az: 599 millió dollár, 6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Biztonsági előfizetésekből származó bevételek: 263 millió dollár, 15 százalékos növekedés az előző évhez képest.A kibertámadások száma folyamatosan növekszik. A vállalatok, intézmények és magánszemélyek ezért védelmi termékekbe fektetnek be. Ezért csak ajánlani tudom az izraeli céget Önöknek. A HC Wainwright elemzőház megismételte vételi besorolását a Checkpoint Therapeutics részvényeire.

Checkpoint - Naseba

Danaher

Danaher Corp Chart

Ezenkívül vásároljon Danaher részvényt akár eurós akár dolláros számlára. Egy darab Danaher részvény ára 243,54 dollár azaz kb. 360 FT/USD árfolyamon számítva 87670 ft / darab. 20 darab részvényt már 1753416 forintért tud vásárolni. A Danaher Corporation professzionális gyógyszerészeti, ipari és kereskedelmi termékeket és szolgáltatásokat tervez és állít elő, melyek a tesztelés és mérés, környezet és biotudományok, fogászati és ipari technológiák területén kerülnek felhasználásra. Négy szegmensben működik: környezetvédelmi és alkalmazott megoldások, élettudományok, diagnosztika és fogászat. Vásároljon Danaher részvényt, akár Estee Lauder és a EssilorLuxottica és L’oreal részvény mellé, de kiválóan kiegészítheti az olyan technologiai vállalatot, mint Google, Microsoft, TMSC, Nvidia és a az élelmiszeripar mellé az Adidas, McCormick és Kellogg cégekhez is kiválóan passzol.

Miért vegyen most részvényeket?

  • Aki rendszeresen vásárol részvényeket, az a tőzsdei visszaesések idején kedvezőbben vásárolja a vállalati részvényeket, mint csúcsértékeken.
    Ha havonta állandó összeget takarít meg, akkor a tőzsdei mélyponton több vállalati részvényt vásárol, mint magasan.
    A hosszú távú ETF-megtakarítók számára tehát a részvényárfolyamok csökkenése kedvező értékeket öblít a portfólióba. A hosszú ideig tartó magas árfolyamok után ez kiváló hír. Mire néhány évtized múlva eladják az ETF-et, az ETF-elmélet szerint a jelenlegi mélypont már régen elmúlt.

    Nasdaq 100 Chart

  • Örüljenek az alacsony áraknak. A tőzsdén viszont kétségbeesetten vásárolnak magas árakon. Ennek semmi értelme. Örülni kellene a részvények akciós ajánlatának is.

    Ha jelenleg nem vásárol, de mégis hosszú távra fektet be, képzelje el, hogy már megvásárolta a házat: Ha ezután minden nap egy izgatott ember kopogtat az ajtaján, és árakat ajánl, faképnél hagyja. Ha egy nap azt kiabálja: “Ma csak feleannyit ajánlok, mint tegnap!”, válaszoljon: “Kit érdekel? Nem is akarom eladni”. Hagyd, hogy tíz év múlva visszatérjen hozzád.

    Ugyanez vonatkozik a tőzsdére is: csak azért, mert a piac másodpercenként generálja az árakat, a befektetőknek nem kell aggódniuk. Ha csak tíz év múlva akarja eladni, a rövid távú árfolyam-ingadozásoknak nincsenek következményei.

    Ha hosszú távra vásárol részvényeket, akkor előre tudja, hogy az árak ez idő alatt néha fellendülnek, néha pedig lezuhannak. Ha ez valóban megtörténik, az Ön számára semmit sem jelent. Aki ezzel nem tud megbirkózni, az ne vásároljon részvényeket.

    2. Azok, akik tudják, miért vesznek részvényeket, nyugodtan vészelnek át minden válságot.

  • Az apály megmutatja, ki úszik meztelenül, viccelődik a tőzsdei legenda Warren Buffett. Ezzel arra utal, hogy sok hosszú távú befektető miért nem marad nyugodt a tőzsdei összeomlások idején: egyszerűen nem tudják, mit vettek a portfóliójukba.Így aztán a homlokukon izzadsággyöngyöket szagolva elkövetik a legnagyobb tőzsdei hibát: Pánikszerűen, akciós áron adják el a hype részvényeket, amelyeket a fellendülés időszakában magas áron vásároltak.

    A befektetőknek ezt a hibát mindenképpen el kell kerülniük. Csak felkészüléssel működik.

    Mindenkinek, aki a nehezen megkeresett pénzét fekteti be, ugyanilyen alaposan át kell gondolnia ezeket a befektetéseket:

    Csak akkor vásároljon egyes vállalatokat, ha pontosan érti, hogy ezek a vállalatok hogyan keresik a pénzüket, és hogy a különböző események hogyan hatnak ezekre a vállalatokra. Amikor az események bekövetkeznek, a felkészült befektetők tudják, mit kell tenniük.

Warren Buffett reduce su participación en Apple a la mitad

 

Javaslataim

Olyan vállalatok, ismert cégek részvényeit kötvényeit  vásároljuk meg, amelyet használunk és nagy a kapitalizációs tőkéjük. Legyen benne élelmiszer ,mint pl Nestle, Unilever, McCormick. Mindenképp tartalmazzon feldolgozóipart, ruházati terméket, kiskereskedelmet Adidas, Nike, Walmart, Reckitt Benckiser, szállás vendéglátás, barkácsbolt: Home Depot, Mcdonads, Yum Brands,  és tech szektor Apple, SAP, Microsoft Nvidia, Adobe stb. De ugyanebben a portfólióban a divat fontos a meglévő részvények, államkötvények (Olasz, Lengyel, Magyar, Kanadai ) mellé. Olyan luxustermékek részvényei, mint LVMH, Hermes és az Estee Lauder, Kering vagy a L’Oreal. Továbbá javaslom az itt felsorolt CheckPoint Sofware, Danaher, Mastercard és Roche részvényeit megvenni.  Az alulértékelés miatt javaslom egy 10-20.000 eurós portfólióba 2500 euróért igenis vegyenek Hermes International részvényeket. Ha jó hozamú részvényeket keres, a Hermes International SCA egy jövedelmező befektetési lehetőség lehet. A Walletinvestor szerint: Az 5 éves befektetéssel a bevétel várhatóan +87,32% körül lesz. A jelenlegi 100 dolláros befektetése 2028-ban akár 187,32 dollárra is emelkedhet.

Hermes Logo, symbol, meaning, history, PNG, brand

Kérem ne feledje rohan az idő és Ön csak elvesztegeti azt ha forintban tesz  félre miközben euróban dollárban akár 8-10% -os hozamokat is elérhet.

Továbbra is teljesen meg vagyunk győződve a részvények mint eszközosztály kiváló hosszú távú befektetési kilátásairól, és ezért nagymértékben befektetünk ezekbe. Nem hiszünk a 2008/2009-es globális recesszió küszöbén, ezért nem nyugtalanítanak minket a rövid távú árfolyam-ingadozások. Értékelési szempontból még mindig sokkal jobban szeretjük a részvényeket, mint a kötvényeket!

Jó javaslat a Novo-Nordisk és az Eli Lilly részvénye is.

Figyelembe véve, hogy az elhízási arány csak az Egyesült Államokban meghaladja a 40%-ot, a testsúlykezelés jelentős gyógyszeripari lehetőséget jelent. A BMO Capital Markets elemzője szerint a GLP-1 gyógyszerek piaca 2035-re elérheti a 100 milliárd dollárt. A Novo- Nordisk piacvezetőként évekig élvezheti ezt a hátszelet, de elmondható ez az Eli Lillyről is. Az Eli Lilly részvénye nem hiányozhat semmilyen portfolióból.

Novo Nordisk - la compañia que trata la diabetes. - Rankia

Vagyis ha összeállitunk egy 10-12.000 eurós vagy dolláros portfoliót, tegyünk bee Eli Lilly részvényt vagy Novo-Nordisket, akár Merck &Co részvényt a Microsoft és Berkshire Hathaway részvényt illetve Nike vagy Adidas részvényt és a luxusszegmens Hermes-t. Ezenkívül akár vásárolhat 5% fix kamatozású eurós Magyar Államkötvényt vagy a Bayer vállalati kötvényét is. Nem árt tudni azt sem, hogy az Eli Lilly és az Isomorphic Labs együttműködik egy ideje. Azért, hogy kis molekulájú terápiás szereket fedezzenek fel több célpontra. Az Isomorphic 45 millió dollárt kap előre, és akár 1,7 milliárd dollárnyi mérföldkőfizetést, valamint lehetséges jogdíjakat.

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

emailben:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

 

 

Vélemény, hozzászólás?