Menetelés a MERCEDES BENZ GROUP MTN 17/27 kötvénnyel

mercedes

A kötvényekről mindig szó esik, stabilitás és a biztonság miatt az ügyfeleim és lehet te kedves olvasó is a  biztonságot és a biztosat keresed. Természetesen ez lehet, hogy forintos befektetés jó neked, vagy eurós vagy dolláros, de a fix kamatokat kedveled. Mindenképp érdemes körülnézned milyen lehetőségek vannak a piacon.

Nálunk erre van a FÓKUSZKÖNYV

Milyen előnyöket élvezhez az osztrák PARTNER BANK által?

A Fókuszkönyvet azért találta ki a bank, mert itt találhatóak a jó cash -flowal rendelkező cégek. A kiemelkedő kapitalizációs tőkével rendelkező vállalatok. Olyan márkák, amelyekben az ügyfelek megbíznak, könnyebbé teszik a befektetési döntéseket és segítik az ügyfeleket abban, hogy árfolyam-ingadozások esetén ne veszítsék el hidegvérüket. Kötvénykiválasztás esetén a főbb mérlegadatok kerülnek figyelembevételre, azaz a hármas aranyszabály: a likviditás, árbevétel, és nyereségnövekedés. Ezenkívül vizsgálandó még a saját tőkéhez viszonyított kamatráfordítás, valamint a kamat és nyereségadó levonása előtti üzemi eredmény (EBIT) is.

Kamatfizetés

A kötvények a legfőként a kamatfizetési formájuk, valamint a belső szerkezetük alapján különböztethetőek meg. A legismertebb kamatfizetési módozatok: fix kamatozás esetén a kötvénytulajdonosok egy előre meghatározott rendszeres – általában éves – kamatfizetésben részesülnek. Ezt a gyakori formát szokás „plain vanilla- kötvénynek” is nevezni, mert olyan egyszerű a feltételrendszerük, mint a leghétköznapibb vaníliás fagyi. Változó kamatozású kötvények (az ún. floaterek) nem rögzített kamatozásúak, hanem időben változó kamattal rendelkeznek. A kamat mértéke általában valamely bankközi referencia kamatláb változásához kötött, például a LIBOR-hoz (London Interbank Offered Rate), vagy az Euriborhoz (European Interbank Offered Rate), amihez hozzáadódik még a kibocsátó kockázati felára.

Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE - Vezess

Na de milyen lehetőségek is lehetnek Euróóban befektetni?

Számtalan lehetőség van az interneten kötvényekre. De nem mindegy a lejárat, a kamat és a hozam sem. Nem mindegy a kibocsátó vállalat, kibocsátó álam sem. Fontos, hogy eurót jó váltsa a bank. A Partner Bank ezt jól teszik középárfolyam , minusz 0,9%. Eurós vállalati kötvényt többet is találni. Rövid közép vagy hosszutávra egyaránt vannak  lehetőségeink hitelt adni vállalatoknak fix kamatra.  Ilyen csak egyszer van egy évtizedben, hogy a kötvények árfolyamai alacsonyak. Ez csak azért érdekes mert, így a kamatokra még rájönne a plusz hozam és a forint euró esetleges nyeresége is.Mindenképp érdemes olyankor vásárolni amikor az árfolyam 100%% névérték alatt van. Több ilyen kötvény létezik

2017-ben a Mercedes hitelt vett fel a Befektetőktől.

A német autógyártónak a Daimlernek azaz a Mercedesnek 2017 novemberében szüksége volt pénzre beruházásaihoz ezért 10 évre kötvényt bocsájtott ki egymillió euró értékben.

Igaz nagyon alacsony kamaton fix egy százalékon bocsájtotta ezt ki. De a befektetőknek megnyugvás, hogy a Daimler azaz a Mercedes Benz AAA minősítéssel rendelkezik. A vállalat 2017. októberben az Automotive Newsnak elmondta, hogy a 2017-es modellévre négy amerikai Mercedes dízelmodell értékesítésének engedélyezését tervezi kérni és ehhez van szüksége tőkére. Akkor a dízelüzemű járművek 2016-ban az Egyesült Államokban az amerikai eladások kevesebb, mint 1 százalékát tették ki.

Jelenleg ez a Mercedes  2027.11.15-én lejáró kötvény 91,49%-os árfolyamon áll, így éves szinten fix 3,440%-os hozamot hoz a befektetőinek.

Javaslat

Vásároljon Mercedes kötvényt és fix 1 % mellett, ha maradnak az árfolyamok még 4 évig összesen 3,099% hozamot kaphat euróban. Vásárolni forintban érdemes, amit a bank középárfolyamon (  mínusz 0,9%) vált át euróra.  A vásárláshoz minimum 3000 euró szükséges azaz 380 forintos árfolyamnál (2023.03.24-i árfolyam) 1.114000 forint. Ne feledje stabilan minden évben megkaphatja kamatát és ha ezt 2027 november közepéig tartja akkor évi 3,440 % hozammal lesz gazdagabb, mindezt persze euróban. (ráadásként akár évi 7-10 forint euró nyeresége is lehet ha csak a múltba tekintünk vissza).Már 1 millió 140000 forinttal vásárolhatMercedes  kötvényeket. Azaz 4000 dollárnak megfelelő összeggel. Javaslom már ma vegyen vagy adjon megbízást a tanácsadójának a vételre.

Kiváló vásárlásnak tűnik a Qualcomm 15/25 3,45% -os dollár kötvénye, a Német Államkötvény, a Volkswagen és a Schaeffler kötvénye mellettde dollárban az Apple 24-ben lejáró kötvénye és a NIKE , a Microsoft, a Berkshire HathawayTesla részvénye és a a Good-Year 5%-os kamatot fizető kötvénye mellé a Harley Davidson kamatfizetésű kötvénye is megfelelő lehet. Illetve ha minimum 5-10 millió forinttal rendelkezik és bízik az euróban és nem szeretné forintban tartani a pénzét javaslom vegyen fix kamatozású eurós, dolláros államkötvényeket és vállalati kötvényeket.

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is vagy a Schaeffler Group 2,825%-os euró kötvénye és a Volkswagen 3%-os kamata, bátran vedd fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

A szuperkötvénynél is több pénzt lehetett keresni ezekkel - Napi.hu

Szeretnél egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnéd átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztrálj ide kattintva!